fbpx

Căutare

Share this article

Toronto este plin de locuri frumoase, atât în interior, cât și în exterior. Unele sunt ascunse, în timp ce altele sunt în aer liber și destul de evidente.

Din păcate, Toronto este un oraș vizitat în special de americani, sau de cei care odată ajunși pe tărâmul făgăduinței, își rup din timp să vadă ceva și din frumusețile țării ce se mândrește cu frunza de arțar. Sunt puțini cei care își stabilesc ca destinație turistică Canada, sau, în mod special Toronto. Pentru aceia foarte puțini și în speranța că numărul lor va crește, am încercat să alcătuim o listă cu cele mai frumoase obiective turistice din Toronto, locuri extrem de atractive și simpatice, ce merită văzute.

Cele mai frumoase obiective turistice din Toronto sunt locuri care îți permit să scapi cu ușurință de viața agitată a orașului dacă ai nevoie de o pauză sau dorești doar un loc senin pentru a te gândi sau a te bucura de natură. A! Încă ceva: cele mai frumoase obiective turistice din Toronto sunt locuri ce se potrivesc perfect pe Instagram, așa că nu-ți uita aparatul foto.

Toronto Music Garden

O rătăcire prin Toronto Music garden de la Harbourfront Center nu e niciodată o pierdere de vreme, ci mai degrabă înseamnă descoperirea unui loc foarte frumos, într-o zi însorită în oraș.

Proiectată de violoncelistul de renume internațional, Yo Yo Ma și de designerul peisagist, Julie Moir Messervy, spațiului verde superb al grădinii a fost inspirat de Bach, în special de suita sa nr. 1 în sol major pentru violoncel, iar fiecare secțiune a grădinii corespunde unei note din piesă. Deci, în esență, grădina este concepută ca o piesă muzicală plină de mișcare. Intrarea este gratuită, iar grădina este deschisă pe tot parcursul anului. De asemenea, poți participa la un tur cu ghid gratuit, oferit din iunie până la sfârșitul lunii septembrie.

Podium Green Roof la Primărie

E greu să scapi de agitația din Toronto când ești chiar în centrul orașului, dar există o felie de seninătate pe care o poți accesa cu ușurință. Primăria găzduiește cel mai mare acoperiș verde din Toronto, care a fost deschis în primăvara anului 2010. Ceea ce a fost anterior un petec uriaș de beton este acum un spațiu verde înfloritor în inima orașului și un loc excelent pentru a te bucura de aer proaspăt. Vei găsi grădini amenajate, pasarele șerpuitoare, curți, terase și scaune, precum și câteva priveliști bune asupra orașului. Accesul în grădina de pe acoperiș este gratuit și este deschis de luni până vineri între orele 07:00 și 21:00 și în weekenduri și cu ocazia sărbătorilor, de la 8 a.m. la 6 p.m.

Edwards Gardens

Edwards Gardens oferă vizitatorilor o doză dublă de frumusețe a grădinii, deoarece se întâmplă să fie și locația Grădinii Botanice din Toronto. Spațiul liniștit găzduiește grădini stâncoase, grădini florale, fântâni, o roată de apă, sere, poduri fermecătoare din lemn arcuit și numeroase trasee de mers pe jos ca tu să te bucuri de toate. Dacă dorești să cunoști cu adevărat plantele frumoase pe care le vezi, Grădina Botanică din Toronto oferă diverse excursii în grădină și alte programe educaționale și ateliere atât pentru adulți, cât și pentru copii.

Allan Gardens Conservatory

Dacă ideea ta de frumos implică o mulțime de plante tropicale, cu siguranță vei dori să te îndrepți spre Conservatorul Allan Gardens, care găzduiește șase sere pline de plante colorate din întreaga lume. Conservatorul în sine are peste 100 de ani și este o frumusețe în sine. Mergi aici pentru a vedea grădini de tot felul. Colecția permanentă de plante exotice acoperă peste 16.000 de metri pătrați. Intrarea este gratuită și poți vizita acest loc 365 de zile pe an, de la 10 dimineața până la ora 17:00.

Cloud Gardens Conservatory

Un fel de bijuterie ascunsă în centrul orașului, Cloud Gardens Conservatory este o modalitate de a simți că ai plecat într-o minivacanță într-un loc tropical, fără a ieși din oraș. Amplasat între turnurile de birouri din centrul orașului, parcul găzduiește o varietate de plante, dar sera este adevărata bijuteria coroanei. Cu o cascadă liniștitoare și o mulțime de palmieri, ferigi și alte plante verzi pe care altfel le-ai găsi într-o pădure tropicală, este ușor să crezi că ai fost teleportat la tropice.

Pasarela din seră merge de la intrarea la nivelul inferior până la o ieșire la nivelul superior, lucru care te face să simți cu adevărat că te plimbi într-o pădure tropicală.

Simcoe Wavedeck

A privi spre Simcoe Wavedeck poate fi o aventură pentru ochi. Podul ondulat din lemn de pe malul apei din Toronto se întinde pe 650 de metri pătrați, creând curbe gigantice care se umflă la aproape trei metri deasupra lacului. Designul capricios al punții este ceea ce îl face atât de atrăgător pentru ochi și este un loc ideal pentru a petrece timpul în natură. Noaptea, valul de undă este luminat de jos, făcându-l și mai frumos.

Sherbourne Common

Acest parc de pe malul apei este încă unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din Toronto. Parcul de aproape patru acri oferă o vastă zonă de spațiu verde, un patinoar în timpul iernii care se transformă într-un lac vara și canal de apă care găzduiește trei piese masive de artă publică. Cele trei sculpturi se ridică cu aproape nouă metri deasupra canalului de apă, lung de 240 de metri, creând un efect pe atât de dramatic pe cât de atrăgător. Piesa este intitulată „Dușuri de lumină” și este semnată de artistul Jill Anholt.

Pădurile Crothers

Veți găsi Crothers Woods în Valea Don River, iar pădurea de 52 de hectare îți oferă acces ușor la aproape 10 kilometri de trasee de explorat. Pădurile în sine găzduiesc mulți copaci vechi de peste un secol. Drumeția pe aceste trasee este o modalitate excelentă de a te pierde în natură fără a fi nevoie să părăsești orașul.

Districtul Distileriei

Centrul istoric Distillery District din Toronto este un sit istoric național și unul dintre cele mai frumoase locuri de mers pe jos în oraș. Explorează străzile pietruite, exclusiv pietonale, în timp ce te plimbi printre exponatele de arhitectură industrială din epoca victoriană. Districtul Distileriei este împânzit de magazine, teatre, cafenele, restaurante (multe cu terase extinse) și galerii de artă, astfel încât să poți petrece cu ușurință o zi întreagă aici și să nu te plictisești nici un minut. Există, de asemenea, diverse evenimente găzduite aici pe tot parcursul anului, de la concerte la piețe.

Parcul Tommy Thompson

Dacă doriți să afli care sunt cele mai mari habitate naturale existente pe malul apei din Toronto, îndreaptă-te spre parcul Tommy Thompson. Unul dintre cele mai interesante lucruri despre parcul urban este acela că este situat pe Leslie Street Split, o peninsulă creată de om care se întinde pe cinci kilometri în Lacul Ontario. Aici găsești de toate, de la plaje cu pietriș și dune de nisip, până la mlaștini și pajiști de flori sălbatice. Acesta este, de asemenea, un loc bun pentru observarea păsărilor în Toronto.

read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO