Cele mai importante evenimente din România pe care nu ai voie să le ratezi în 2019 - LIFE.ro
Mergi la conținut

Festivaluri de muzică, film sau teatru, târguri de carte, concerte și evenimente de modă, toate constituie atracții ale României anul acesta.

De la Electric Castle și până la Festivalul George Enescu, de la TIFF și până la Festivalul de teatru de la Sibiu, momondo.ro a făcut un top al celor mai importante evenimente din România pe care nu ai voie să le ratezi în 2019.

Cele mai importante evenimente din România în lunile de primăvară

Pasionații de lectură se vor putea întâlni la unul dintre cele 6 evenimente Bookfest din 2019, la Timișoara, unde va avea loc cea de-a VIII-a ediție între 4 și 7 aprilie. Lansări de carte, sesiuni de autografe, dar, mai ales, multe reduceri de prețuri pentru ultimele cărți apărute vor face ca timpul petrecut în avion sau pe plajă să aibă o valoare adăugată considerabilă! Prețul mediu al unei camere duble la un hotel de 3 stele este de aproximativ 35 EUR/noapte.

Foto: Smartcity.ro

Unde & Când: Timișoara, 4 – 7 aprilie

Un festival interesant mai ales pentru pasionații de jocuri video, animații, benzi desenate, filme sau seriale se va petrece în București între 24 și 26 mai: East European Comic Con. Actori celebri din serialele votate vin să își întâlnească admiratorii și să le împărtășească din experiențele lor, iar concursurile tematice fac deliciul tuturor participanților.

Unde & Când: București, 24 – 26 mai

Aproximativ în aceeași perioadă (17 – 26 mai) designul românesc își arată susținătorii la Romanian Design Week, unul dintre promotorii principali ai industriilor creative locale. Modă, arhitectură, urbanism, design de interior sau de obiect, ilustrații și multe alte atracții vor bucura ochii celor care vor explora Palatul Universul și locațiile partenere din București. În această perioadă pot fi rezervate camere duble în hoteluri de 3 stele cu tarife medii de 31 EUR/noapte.

RDW, Foto: institute.ro

Unde & Când: București, 17 – 26 mai

Cele mai importante evenimente din România în lunile de vară

Tineri din toate colțurile țării abia așteaptă vacanța de vară pentru a petrece câteva zile în deplină libertate, iar Electric Castle este cel mai râvnit loc pentru asta. Pe parcursul a 5 zile participanții se vor bucura de muzică, tehnologie și arte alternative întâmpinați de un line-up eclectic cu mult chef de distracție. Totul se petrece la Castelul Banffy din Bonțida (jud. Cluj) între 17-21 iulie, iar cazarea se face direct în campingul festivalului.

Citește și Florence + The Machine la Electric Castle 2019. Cu ce alte trupe trupe ne mai întâlnim anul viitor?

Unde & Când: Bonțida, 17 – 21 iulie

Iubitorii de film se vor putea bucura de multe evenimente ce le sunt dedicate, dar cel care va deschide vara cinefilă este TIFF, ajuns la vârsta majoratului. Primul și cel mai mare festival de film de lung metraj din România aduce o selecție impresionantă de pelicule și onorează mari artiști din lumea cinematografiei cu premii pentru întreaga carieră. Cea de-a 18-a ediție va avea loc între 31 mai și 09 iunie în Cluj-Napoca, unde tariful unei camere duble într-un hotel de 3 stele are o medie de 40 EUR/noapte.

Citește și Tudor Giurgiu: „Breasla noastră e dezbinată, mai ales din cauza accesului la finanţare”

Unde & Când: Cluj-Napoca, 31 mai – 09 iunie

Deși cele mai multe teatre sunt în vacanță pe timpul verii, la Sibiu se întâmplă unul dintre cele mai apreciate festivaluri europene care pun în valoare arta performativă: Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (14 – 23 iunie). Selecționate anual în jurul unei teme relevante pentru organizatori, spectacolele de teatru, dans, circ, proiecțiile video sau conferințe și lansări de carte reușesc să transforme fosta capitală culturală europeană pe parcursul celor 10 zile intense. Cei care vor să urmărească producțiile invitate pot rezerva o cameră dublă într-un hotel de 3 stele în perioada festivalului plătind aproximativ 32 EUR/noapte.

Sibiu

Unde & Când: Sibiu, 14 – 23 iunie

Cele mai importante evenimente din România în lunile de toamnă

Finalul verii lasă în loc cel mai mare eveniment cultural românesc care poartă numele celui mai important muzician român: Festivalul Internațional George Enescu. Pe lângă cele 84 de concerte, va exista o componentă specială numită „Mozart Week in Residence”, unde va fi expusă vioara la care a cântat marele compozitor și care va expune detalii din viața acestuia. Concertele vor avea loc în București și în alte 8 orașe din România între 31 August și 22 Septembrie, când o cameră dublă într-un hotel de 3 stele din capitală poate fi închiriată, în medie, pentru 32 EUR/noapte.

Unde & Când: București, 31 August – 22 Septembrie (+Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Sibiu, Târgu Mureș, Bacău, Bârlad și Târgoviște)

Cei care vor să se bucure de aceeași calitate a muzicii dar preferă să stea departe de costumele de gală se pot întâlni între 13 și 15 septembrie la Timișoara, pentru PLAI Festival. Pe lângă artiștii veniți din toate colțurile lumii, la Muzeul Satului Bănățean se promovează și dezvoltă o rețea importantă de organizații non-profit din mediul creativ, care face ca evenimentul să capete și mai multă culoare. Camerele duble în hoteluri de 3 stele se închiriază atunci cu tarife medii de 38 EUR/noapte.

Unde & Când: Sibiu, 13 – 15 Septembrie

Arta fotografică va fi pusă în valoare în București între 1 și 12 octombrie în cadrul unui proiect care oferă mult mai mult decât fotografii captivante: Bucharest Photofest. Poveștile vizuale din expozițiile, proiecțiile, dezbaterile și workshopurile din program aduc un focus proaspăt pe frumusețile lumii în care trăim, încurajându-ne să lăsăm la o parte filtrele de zi cu zi. În această lună costul mediu al unei camere duble în hoteluri de 3 stele este de 30 EUR/noapte.

Unde & Când: București, 1 – 12 Octombrie

București, Foto: Dana Ștefănescu
Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora