Căutare

Share this article

Următoarele sunt cele mai lungi poduri din lume, patru dintre ele fiind în China, unul în Thailanda și alte două în Statele Unite ale Americii.

Marele Pod Danyang-Kunshan, China

Podul are o lungime de 164,8 kilometri și este localizat între Shanghai și Nanjing. A fost construit ca șosea de mare viteză, deasupra deltei râului Yangtze, pe tot parcursul ei de la Danyang la Kunshan.

A fost inaugurat oficial în 2011, după ce operațiunile de construcție au durat aproape 4 ani și au costat în jur de 8,5 miliarde de dolari. Deține recordul de cel mai lung pod din lume din iunie 2011.

Marele Pod Tiajin, China

Cu o lungime de 113,7 kilometri, Marele Pod Tiajin se află pe locul doi în clasamentul cu cele mai lungi poduri din lume. Acest pod se întinde între Langfang și Quingxian, parte a căii ferate Beijing-Shanghai. Tot din 2011 podul este înscris în Cartea Recordurilor ca fiind al doilea cel mai lung pod din lume. A fost construit în numai 4 ani.

Podul Weinan Weihe Grand, China

Acest viaduct face parte din calea ferată de mare viteză Zhengzhou-Xi’an. Are 79,7 kilometri și traversează de două ori râul Wei, dar și alte râuri din zonă. A fost primul pe lista cu cele mai lungi poduri din lume din 2008 până în 2010 când podurile de care am vorbit mai sus l-au surclasat. Oficial a fost inaugurat în 2010 și a fost făcut pentru a se circula cu mare viteză pe el.

Șoseaua expres Bang Na, Thailanda

Acest pod a fost finalizat în ianuarie 2000. Are 55 de kilometri lungime și o lățime de 27 de metri. Arhitectul ce l-a gândit este Jean Muller, un cunoscut american în domeniul construcțiilor. Pe toată lungimea lui nu traversează o apă foarte mare, ci foarte puțin trece peste râul Bang Pakova. A fost deschis pentru circulația tuturor vehiculelor, nefiind șosea de mare viteză.

Marele Pod Beijing, China

Acest pod are 48,15 kilometri și este localizat în Beijing, conectând orașul de Shanghai. Servește drept autostradă de mare viteză și a fost finalizat în 2010.

Podul Mlaștinii Manchac

Podul Mlaștinii Manchac este un pod dublu de beton din statul american Louisiana. Este situat în jurul lacului Pontchartrain, un lac bine cunoscut pentru podurile sale incredibil de lungi, așa cum veți vedea imediat. Deși podul este complet sigur de condus, legenda din Louisiana spune că podul este bântuit de un vârcolac Cajun cunoscut sub numele de „Rougarou” și o prințesă voodoo. Cu toate acestea, în ciuda acestor povești înfricoșătoare, singurul lucru la care șoferii ar trebui să fie atenți este să nu se apropie prea mult de aligatorii care își fac casă pe apele de sub pod. Și să admire unul dintre cele mai lungi poduri din lume.

Digul rutier peste Lacul Pontchartrain

Acest pod, deși ultimul pe lista cu cele mai lungi poduri din lume, este considerat a fi cel mai lung pod din America și cel mai lung pod din lume, peste apă (continuu). Este format din două poduri paralele ce trec peste lacul Pontchartrain, în sudul statului Louisiana din America. Lungimea celor două poduri este de 38.35 de kilometri. A existat o oarecare controversă pentru Guinness Book cu privire la titlul celui mai lung pod peste apă. Timp de peste 10 ani, Digul peste Pontchartrain a fost listat pentru că este cel mai lung pod peste apă.

Cu toate acestea, în 2011, titlul a fost oferit podului Jiaozhou din China. S-au făcut contestații peste contestații, însă verdictul a rămas neschimbat. Cu toate acestea Digul rutier peste Lacul Pontchartrain se poate lăuda că foarte mult timp a fost podul cu cea mai mare lungime construit peste o apă.

read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO