fbpx

Căutare

Share this article

Ce se întâmplă cu adevărat în spatele ușilor palatului Buckingham e greu de ghicit, însă cele mai mari scandaluri petrecute în familia regală britanică de-a lungul timpului, ne-au arătat că eticheta e aproape imposibil de menținut.

Zilele trecute, Prințul Charles a înlocuit-o pe Regina Elisabeta pentru a ține un discurs în cadrul unui eveniment, semn că începe să-și ia tot mai în serios rolul de moștenitor al tronului britanic. În plus, regina a anunțat că are probleme de mobilitate și gurile rele spun că de la moartea soțului ei, prințul Philip, nu mai este același om, același lider puternic, de nezdruncinat.

Iar când e vorba de gurile rele, nu putem spune că nu au avut ce să comenteze. Iată care au fost cele mai mari scandaluri din spatele ușilor palatului Buckingham de-a lungul timpului:

Regele Edward al VIII-lea abdică de la tron

La câteva luni de la începutul domniei sale în anii 1930, Edward al VIII-lea a cerut-o în căsătorie pe frumoasa americană, divorțată, Wallis Simpson – lucru care nu i-a plăcut deloc guvernului. Când și-a dat seama că nu va putea să se căsătorească cu ea și să-și continue îndatoririle de rege, Edward al VIII-lea a decis să renunțe la tron. El a fost succedat de fratele său mai mic, George al VI-lea, tatăl Reginei Elisabeta a II-a și al Prințesei Margareta.

Cele mai mari scandaluri din spatele ușilor palatului Buckingham

Cele mai mari scandaluri din spatele ușilor palatului Buckingham: Viața amoroasă controversată a Prințesei Margareta

Sora mai mică a Reginei Elisabeta a II-a s-a îndrăgostit de un bărbat divorțat, Peter Townsend, care era cu 16 ani mai în vârstă decât ea. Townsend a cerut-o în căsătorie, dar Biserica Angliei a refuzat să recunoască potențiala căsătorie la acea vreme. Nici membrii guvernului nu au fost mulțumiți de propunere, forțând-o pe Margaret să aleagă între dragoste și viața ca membru regal. În cele din urmă, ea a l-a refuzat pe Townsend în 1955 și s-a căsătorit cu Antony Armstrong-Jones, cinci ani mai târziu.

Cele mai mari scandaluri din spatele ușilor palatului Buckingham

Tentativa de răpire a Prințesei Anne

În 1974, șoferul Ian Ball a depășit vehiculul în care se afla prințesa Anne, când aceasta se întorcea la palat de la un eveniment caritabil. Mânuind două arme, Ball a exclamat că intenționează să o răpească pe prințesă și să ceară o răscumpărare pentru ea. Ea a scăpat în cele din urmă, dar nu înainte ca unul dintre gardienii ei să fie împușcat în mijlocul haosului. Ball a fost arestat și a pledat vinovat pentru tentativă de omor și răpire. El a fost condamnat la detenție pe viață într-o unitate psihiatrică de înaltă securitate din cauza istoricului său de boli mintale.

Cele mai mari scandaluri din spatele ușilor palatului Buckingham

Cele mai mari scandaluri din spatele ușilor palatului Buckingham: Triunghiul amoros dintre Charles, Diana și Camilla

Prințul de Wales s-a căsătorit cu Diana în 1981, dar lucrurile au luat rapid o întorsătură ciudată pentru cuplul regal. Diana a fost înregistrată recunoscând că era „profund îndrăgostită de cineva” care lucra la palat, iar Charles a început ulterior să aibă o aventură cu fosta iubită, Camilla. În 1992, Charles și Diana și-au anunțat oficial despărțirea. Trei ani mai târziu, prințesa de Wales a declarat pentru BBC că „eram trei în această căsătorie, așa că era puțin aglomerat”.

Divorțul ei de Charles a fost finalizat în august 1996, cu un an înainte ca ea să moară tragic într-un accident de mașină, la Paris. Charles s-a căsătorit cu Camilla în 2005.

Citește și: Viața și secretele prințesei Diana. Ce a lăsat moștenire „prințesa inimilor” prințeselor Kate și Megan?

Cele mai mari scandaluri din spatele ușilor palatului Buckingham

Banderola nazistă a Prințului Harry și Aventura Las Vegas

Ducele de Sussex a fost etichetat drept un membru regal rebel înainte de a se stabili la casa lui, cu Meghan, în 2018. El a fost forțat să-și ceară scuze public în 2005, după ce au apărut fotografii cu el purtând o banderolă pe umăr cu zvastica, la o petrecere. „Îmi pare foarte rău dacă am provocat vreo ofensă sau jignire cuiva. A fost o alegere proastă a costumului și îmi cer scuze”, a spus el într-o declarație la acea vreme.

Controversa nu s-a oprit aici. Șapte ani mai târziu, au apărut imagini cu escapada lui Harry în Las Vegas, fotografii făcute în timpul unui joc de biliard. Scandalul a determinat reprezentanții Palatului St James să contacteze Comisia pentru plângeri la adresa presei, înainte ca instantaneele să ajungă la tabloidele britanice.

Cele mai mari scandaluri din spatele ușilor palatului Buckingham

Cele mai mari scandaluri din spatele ușilor palatului Buckingham: Prințesa Anne amendată după ce câinele ei a mușcat doi copii

În 2002, fiica reginei a pledat vinovată pentru o infracțiune, după ce câinele ei a atacat doi copii. Ea a fost obligată să plătească victimelor o compensație de 500 de lire sterline (aproape 700 de dolari), împreună cu o amendă de 500 de lire sterline și 148 de lire sterline în taxe judiciare. Se pare că a fost prima dată în mai bine de un secol când un membru înalt al familiei regale se prezenta în instanță.

Cele mai mari scandaluri din spatele ușilor palatului Buckingham

Prințul Charles surprins vorbind urât la adresa reporterilor

În timp ce stătea la poză împreună cu fiii săi într-o stațiune de schi elvețiană, în 2005, Charles a fost luat prin surprindere când i s-a adresat o întrebare despre nunta sa iminentă cu Camilla. Apoi a fost surprins mormăind către fiii săi, convins fiind că nu-l aude nimeni. „Acești oameni nenorociți. Nu-l suport pe acel om. Este atât de groaznic, chiar este”.

Cele mai mari scandaluri din spatele ușilor palatului Buckingham

Cele mai mari scandaluri din spatele ușilor palatului Buckingham: Prințesa de Kent poartă broșă rasistă

Soția prințului Michael de Kent a stârnit controverse după prânzul de Crăciun al reginei, din 2017, la Palatul Buckingham, când a fost văzută purtând un accesoriu care ar fi putut fi văzut ca o ușoară jignire adusă lui Meghan, primul membru regal multirasial de rang înalt. „Prințesei de Kent îi pare foarte rău și e supărată că [broșa] a provocat jignire”, a declarat un purtător de cuvânt la acea vreme.

Nici nu a fost primul ei incident ce s-a lăsat cu acuzații rasiale. În 2004, prințesa s-ar fi adresat unui grup de persoane de culoare din New York City spunându-le „să se întoarcă în colonii”. Ulterior, ea și-a cerut scuze într-un interviu ITV, susținând: „A mă numi rasistă este un cuțit în inimă pentru că îi iubesc cu adevărat pe acești oameni”.

Retragerea Prințului Andrew

Ducele de York s-a trezit în centrul controverselor în noiembrie 2019 din cauza asocierii sale cu defunctul infractor sexual, Jeffery Epstein. În timp ce scandalul continua să ridice semne de întrebare, Andrew a anunțat că se retrage de la îndatoririle sale regale „pentru viitorul previzibil”. La acea vreme, Andrew a negat afirmațiile Virginiei Roberts că ar fi fost forțată să facă sex cu el de trei ori între 1999 și 2002, susținând că „pur și simplu nu s-a întâmplat niciodată”.

Cele mai mari scandaluri din spatele ușilor palatului Buckingham

Cele mai mari scandaluri din spatele ușilor palatului Buckingham: Zvonurile despre aventura extraconjugală a Prințului William

În 2019, Ducele de Cambridge a fost acuzat că a avut o aventură cu Rose Hanbury, Marchiza de Cholmondeley, care era prietenă apropiată cu soția sa, Ducesa Kate. La acea vreme, o sursă a dezvăluit în exclusivitate că Kate nu a fost mulțumită când a auzit zvonurile „ce au rănit-o”. Cu toate acestea, drama a ajuns să schimbe cuplul în bine.

„A forțat-o pe ea și pe William să stea pe loc și să-și examineze relația, după care și-au dat seama că ar fi trebuit să o facă mai des”, a spus sursa din interiorul palatului despre cei doi. O altă sursă a insistat că William și Kate sunt „încă puternici” și „se iubesc cu drag”.

Cele mai mari scandaluri din spatele ușilor palatului Buckingham

Prințul Harry și Meghan Markle demisionează

La mai puțin de doi ani de la nunta regală din mai 2018, familia de Sussex a anunțat că, după „multe luni de reflecție și discuții interne”, plănuiau să renunțe la îndatoririle lor regale. „Acum intenționăm să ne echilibrăm timpul între Regatul Unit și America de Nord, continuând să ne onorăm datoria față de Regină, Commonwealth și patronatele noastre”, au declarat ei pe Instagram la acea vreme. Două luni mai târziu, s-au stabilit în California împreună cu fiul lor, Archie.

Mișcarea a declanșat o discuție majoră despre viața din interiorul zidurilor palatului – dar o sursă a dezvăluit în ianuarie 2020 că cuplul „a făcut declarația fără binecuvântarea oficială a reginei”. În februarie 2021, s-a confirmat că cei doi nu mai sunt membri cu „carte de muncă” ai familiei regale britanice.

Citește și: Povestea de dragoste dintre Prințul Harry și Meghan Markle de la început și până în zilele noastre

Cele mai mari scandaluri din spatele ușilor palatului Buckingham

Cele mai mari scandaluri din spatele ușilor palatului Buckingham: Cartea scrisă de Samantha Markle

Sora vitregă înstrăinată a lui Meghan, Samantha Markle, a dezvăluit o mulțime de presupuse secrete de familie în memoriile ei, publicate în februarie 2021, Jurnalul surorii prințesei Pushy, partea 1. „Sunt multe de învățat – binele, răul și urâtul”, a spus scriitoarea. Într-un interviu, Samantha și-a amintit de ultima conversație cu sora ei, susținând că Meghan „se schimbase” odată ce a intrat în lumina reflectoarelor regale.

Cele mai mari scandaluri din spatele ușilor palatului Buckingham

Meghan Markle agresivă cu servitorii

În martie 2021, în timp ce Harry și Meghan se pregăteau să spună totul într-un interviu televizat CBS, un raport de la The Times a susținut că ducesa de Sussex și-a maltratat personalul de serviciu, înainte de ieșirea ei din palat, în ianuarie 2020. Acuzațiile au mers chiar atât de departe încât au acuzat-o pe Meghan că și-a făcut servitorii să plângă. La acea vreme, un reprezentant al lui Meghan a declarat că „ducesa este foarte tristă din cauza acestui ultim atac asupra caracterului ei”.

Cele mai mari scandaluri din spatele ușilor palatului Buckingham

Cele mai mari scandaluri din spatele ușilor palatului Buckingham: Îngrijorări legate de nuanța pielii lui Archie

În timpul interviului pentru CBS, din martie 2021, Harry și Meghan și-au deschis sufletul cu privire la niște discuții „foarte grele” care au avut loc înainte de nașterea fiului lor, Archie, în mai 2019. „Nu au vrut să fie un prinț sau o prințesă, diferită de protocol”, a explicat Meghan, amintind că nu li s-a dat „nicio explicație” cu privire la refuzul de a acorda noului membru al familiei regale recunoașterea unui titlu sau privilegiul de securitate.

„Am auzit multe despre asta prin Harry și din alte surse cu privire la multele conversații purtate cu membrii familiei. A fost o decizie pe care au considerat-o potrivită”, a continuat ducesa. „În tot acest timp, am avut în tandem o conversație despre faptul că nu i se va oferi securitate, nu i se va da un titlu și, de asemenea, preocupări și conversații despre cât de întunecată ar putea fi pielea lui când se va naște”.

Când Harry s-a alăturat soției sale pentru a doua jumătate a interviului, a refuzat să numească membrii familiei care ar fi exprimat acele îngrijorări. Cu toate acestea, mai târziu a fost dezvăluit pe CBS This Morning că nici regina, nici prințul Philip nu au fost prezenți la acele conversații.

Cele mai mari scandaluri din spatele ușilor palatului Buckingham

Prințul Andrew își pierde titlul regal

În ianuarie 2022, Palatul Buckingham a lansat o declarație despre Ducele de York în relație cu familia regală, pe fondul procesului său pentru agresiune sexuală. „Cu aprobarea și acordul reginei, afilierile militare și patronatele regale ale ducelui de York au fost returnate reginei”, se arată în declarație. „Ducele de York va continua să nu-și asume nicio îndatorire publică și să apere acest caz ca cetățean privat”.

Vestea a venit la cinci luni după ce Virginia Giuffre a intentat un proces împotriva prințului pentru presupus abuz sexual și suferință emoțională. Avocatul lui Andrew din Los Angeles, Andrew Brettler, a susținut în timpul unei ședințe de judecată din august 2021 că pretențiile sunt „fără temei, neviabile și potențial ilegale”.

La două luni după ce Giuffre a intentat un proces civil american pentru agresiune sexuală împotriva lui, poliția britanică a anunțat că, după ce a analizat un document legat de caz, nu va acționa împotriva lui Andrew. Cu toate acestea, cazul din SUA este încă în desfășurare.

Cele mai mari scandaluri din spatele ușilor palatului Buckingham

Fotografiile din acest articol ne-au fost furnizate de Depositphotos.com

read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO