fbpx

Căutare

Share this article

 

L-am întrebat pe Nicolai Tand, chef şi owner  La Cantine de Nicolai, ce să gătim de revelion acasă, asta dacă decidem să invităm pe cineva la masă. Desigur, reţele propuse de Nicolai sunt lesne şi potrivit de gătit şi dacă nu e seara de Anul Nou, ci doar o seară specială. Iată ce ne-a propus:

1.Tartar de somon

Ingrediente pentru 2 persoane:

·        300 g somon

·        1 avocado

·        1 ridiche

·        1 fir ceapă

·        zeama de la o lămâie

·        puţin hrean

·        ulei de măsline

·        sare

·        piper

Mod de preparare

Începem prin a felia ridichea pe rotund, în felii cât de subţiri, pe care le vom pune imediat într-un vas cu apă rece şi gheaţă, pentru a se păstra crocante. De asemeni, tocăm ceapa verde în rondele şi o adăugăm tot în apă rece cu gheaţă până în momentul servirii. Tocăm somonul în cubuleţe şi îl adăugăm într-un vas. Radem peste el puţin hrean, atât cât ştim că suportăm la gust. Adăugăm zeama de la o jumătate de lămâie, picurăm şi puţin ulei de măsline, apoi asezonăm gustul cu sare şi piper şi amestecăm uşor ingredientele. Curăţăm avocado, îl tăiem pe jumătate, apoi feliem ambele jumătăţi, aşezăm feliile frumos pe platou si le stropim imediat cu zeamă de lămâie, pentru a nu oxida. Lângă acestea, vom asambla tartarul de somon cu hrean, pe care îl decorăm cu rondele de ceapă verde, rondele de ridiche şi mai presărăm puţin hrean ras, pentru un plus de prospeţime, puţin piper şi de asemeni mai picurăm puţin ulei de măsline şi zeamă de lămâie. Servim cu mare poftă acest preparat cu gust plăcut, uşor picant, alături de familie şi musafiri. Bon appetit!

2. Lapte de pasare

De ce avem nevoie? 4 oua, 150 ml lapte, zahar 70 g, jumătate de baton de vanilie, smântână dulce lichidă pentru gatit 50 ml

Cum prepar eu? Frec zahărul cu galbenuşul de ou şi adaug treptat laptele. Apoi amestec totul la bain-marie până se îngroaşă bine. La final se adaugă smântâna lichidă şi batonul de vanilie. Aveţi grijă cu batonul de vanilie. Trebuie să il tăiaţi cu un cuţit şi să folosiţi doar interiorul cărnos. Va face toată diferenţa. Sosul de vanilie obţinut se ţine apoi în apa rece ca să nu se taie. Pentru amestecul solid se bat albuşurile cu zahăr – câte o lingură de zahăr pentru fiecare albuş – până se obţine o bezea. Apoi se pune compoziţia într-un recipient de plastic şi se pune la cuptorul de microunde cam un minut. După ce e totul gata, aranjaţi în farfurie după cum vă este pe plac. Puteţi orna cu fulgi de migdale. Sunt potriviţi ca textură cu acest desert şi rezultatul va fi unul delicios.

3. Rulada de porc cu verdeţuri

·        1 bucată mare piept de porc (porchetta)

·        1 leg mărar

·        1 leg salvie

·        1 leg pătrunjel

·        1 leg cimbru

·        150 ml vin de Porto

·        ulei

·        sare

·        piper negru

 

Pieptul de porc se condimentează bine cu sare şi piper. Se stropeşte cu vin de Porto. Se lasă deoparte să îşi elibereze aroma. Între timp, se spală verdeaţa şi se pune într-un blender. Se adaugă puţin ulei de măsline şi se pasează totul. Carnea se unge bine cu această pastă de verdeţuri, se rulează strâns şi se leagă cu sfoară alimentară. Se lasă puţin la marinat, apoi se îmbracă în folie de aluminiu. Se pune la gătit, în cuptor, la foc potrivit, timp de aproximativ 3 ore. Spre final, se desface folia şi se mai lasă să capete o crustă rumenă, apoi se scoate şi se lasă la odihnit. Se porţionează şi se serveşte cu mare poftă! Să vă fie de folos, mes amis! Bon appetit!

read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO