Cele mai scumpe acțiuni din lume. În ce merită să investești pentru un profit garantat? - LIFE.ro
Mergi la conținut

Cele mai scumpe acțiuni din lume. În ce merită să investești pentru un profit garantat?

Dacă ești adeptul investițiilor sigure, cel mai bine ar fi să-ți investești banii în depozite pe termen lung și obligațiuni, dar dacă riscul te atrage, investițiile la bursă pot fi răspunsul.
Share this article

Cine deține compania cu cele mai scumpe acțiuni din lume? Warren Buffett este norocosul, iar compania se numește Berkshire Hatway. O singură acțiune a acestei companii tranzacționată pe bursă valorează 303100 de dolari. Acest holding gigant are în portofoliu companii deținute integral precum Dairy Queen sau Netjets, dar și alte grupuri minoritare precum Apple, Coca Cola sau Wells Fargo. Iată cum arată topul companiilor cu cele mai scumpe acțiuni din lume în 2020:

 • Alphabet Inc. – 1084,14 $
 • Madras rubber Factory Limited – 1109,73 $
 • Markel Corporation – 1116,30 $
 • Amazon Inc. – 1500,25 $
 • Booking Holdings inc. – 2033,79 $
 • NVR Inc. – 2900,02 $
 • Seabord Corporation – 4019,26 $
 • Next Plc – 6553,89 $
 • Lindt & Sprüngli AG – 72037,79 $
 • Berkshire Hathaway – 303100 &

Dacă ești adeptul investițiilor sigure, cel mai bine ar fi să-ți investești banii în depozite pe termen lung și obligațiuni, dar dacă riscul te atrage, investițiile la bursă pot fi răspunsul.

Iată ce opțiuni ai:

 1. Alphabet Inc. – 1084,14 $ acțiunea

Alphabet Inc este noul nume al Google după restructurarea din august 2015. Google a fost fondată în 1998 de către Sergey Brin și Larry Page. Pornit ca un motor de căutare , Google s-a extins în domeniile biotehnologiei, capitalul de risc, echipamentelor telecomunicațiilor, sănătății și programării software. Valoarea de piață a Alphabet Inc este de peste 751 de miliarde de dolari. Sundar Pichai, americanul de origine indiană este azi CEO al Google, iar Larry Page conduce Alphabet Inc.

 1. Madras Rubber Factory Limited – 1109,73 $ per acțiune

Madras Rubber Factory (MRF) Limited, cu sediul în India i-a surprins pe toți cu intrarea în acest top. Valoarea acțiunilor companiei a crescut foarte mult în ultimul timp. Este cel mai mare producător de cauciucuri din India și are o cotă de piață de 24% în industria cauciucurilor în țară, în ciuda importurilor ieftine din China.

MRF s-a extins și în domeniul echipamentelor sportive, jucăriilor, sporturilor cu mașini și al vopselelor. Principalul motiv pentru prețul atât de mare al acțiunilor este faptul că astăzi sunt disponibile peste 3 milioane de acțiuni, ceea ce se traduce printr-un capital de piață relativ scăzut. Compania are opt centre de producție a cauciucurilor în India și exportă în 65 de țări.

 1. Markel Corporation – 1116,30$ per acțiune

Markel Corporation este o companie financiară fondată de Samuel Markel în Virginia, în 1930. Holdingul are o origine interesantă. În 1920 o nouă lege mandata ca toate autobuzele și taxiurile să fie asigurate. Markel nu a putut găsi o companie de asigurări în acest scop așa că a fondat un fond mutual de asigurări numit Mutual Casualty Association. Mai târziu compania și-a schimbat numele în Markel Corporation și și-a stabilit sediul central în Henrico Country, Virginia.

Compania este specializată în furnizarea de asigurări pentru risc într-o serie de piețe, printre care cea a yacht-urilor, ATV-urilor și motocicletelor, poluarea mediului, colecțiile de artă, asigurări pentru anularea evenimentelor sportive, a concertelor, nunților și reasigurarea companiilor cu risc mare precum platforme petroliere sau companii agricole.

 1. Amazon Inc. – 1500,25 $ per acțiune

Amazon.com este cea mai mare companie americană de e-commerce și are sediul în Seattle. Platforma vinde o gamă largă de produse, de la electronice, jocuri video, bijuterii, jucării și până la mobilă, produse alimentare, software și haine. Compania produce și vinde, de asemenea, produse electronice precum e-book readers Kindle și tablete Fire.

Amazon este jucătorul principal și în domeniul serviciilor de infrastructură cloud. Compania a fost fondată de Jeff Bezos în 1994, iar prețul acțiunilor sale a crescut foarte mult în ultimii ani, valoarea totală de piață ridicându-se la 104 miliarde de dolari, ceea ce l-a făcut pe fondatorul ei să fie actualmente cel mai bogat om de pe planetă.

 1. Booking Holdings Inc. – 2033,79 $ per acțiune

Booking Holdings Inc era cunoscută sub numele Priceline Group. Schimbarea numelui s-a produs pentru a scoate în evidență importanța celui mai mare brand al companiei, platforma de rezervări Booking.com ce listează peste 1,5 milioane de proprietăți. Booking.com a fost a doua agenție de turism cu cea mai mare cotă de piață din lume, după brandul chinezesc Ctrip. Oferă servicii în 220 de țări prin intermediul a șase branduri online. Compania a raportat venituri de 12,7 miliarde de dolari în 2017, cu 18% mai mult decât în 2016.

 1. NVR Inc. – 2900,02 $ per acțiune

Acestă companie a fost fondată sub numele de Ryan Homes în 1940. Și-a schimbat numele în NVR Incorporated în 1980. Principalul business reprezintă construcția de clădiri și creditele ipotecare. Compania construiește și vinde clădiri și case sub brandurile Heartland homes, NV Homes, Rymarc și Ryan Homes. Compania a construit peste 365 de mii de case până în prezent, în America și a raportat venituri de 6,30 miliarde de dolari în 2017.

 1. Seaboard Corporation – 4019,26 $ per acțiune

Seaboard Corporation este un gigant ce raporta 5,81 miliarde de dolari în 2017. Principalul business al companiei este creșterea și procesarea cărnii de porc, precum și transportul oceanic. La nivel internațional, Seaboard este implicată și în domeniile producției și procesării cerealelor, zahărului și a energiei electrice. Compania deține 30 de vase de transport maritim și are peste 23 de mii de angajați.

 1. Next Plc. – 6553,89 $ per acțiune

Next este un brand multinațional de haine, încălțăminte și produse pentru casă, de origine britanică, cu sediul în Enderby, Leicestershire. Operează în jur de 700 de magazine, 500 dintre ele fiind în UK și Irlanda, iar 200 în Europa continentală, Asia și Orientul Mijlociu. Next a devenit cel mai mare retailer de haine după ce a achiziționat și Marks&Spencer.

 1. Lindt & Sprüngli AG – 72037,79 $ per acțiune

Cunoscută popular sub numele Lindt, compania deține cel mai mare brand de ciocolată suedeză, fondat în 1845. Istoria companiei începe în 1836 când David Sprüngli – Schwartz și fiul lui, Rudolf Sprüngli-Ammann au cumpărat o mică fabrică în Zurich. În 1994 Lindt a cumpărat brandul austriac de ciocolată Hofebauer Osterreich, iar în 1997 pe italianul Caffarel și un an mai târziu pe americanul Ghirardelli.

Lind operează șase fabrici în Europa și UK.

 1. Berkshire Hathaway – 303100 $ per acțiune

Berkshire Hathaway Inc este clar numărul Unu atunci când vorbim despre cele mai scumpe acțiuni din lume. Compania este un conglomerat multinațional care deține companii precum FlightSafety International, NetJets, Fruit of the Loom, GEICO, Helzberg Diamonds, Lubrizol, Dairy Queen sau BNSF. Compania deține acțiuni importante și în alte business-uri precum Apple, American Express Coca-Cola sau Wells Fargo. CEO-ul companiei este Warren Buffett, cunoscut sub numele de „Oracolul din Omaha” pentru simțul său incredibil de a investi în afaceri profitabile. În 2017, venitul său de 85 de miliarde de dolari l-a plasat pe locul al treilea în topul celor mai bogați oameni din lume.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora