fbpx

Căutare

Share this article

Google.com este cel mai vizitat site din lumea întreagă, iar alte câteva servicii ale companiei figurează în top 100, inclusiv YouTube și Blogger. Din 2017, Google este cel mai valoros brand în lume, însă, în același timp, se confrunta cu critici majore legate de confidențialitatea datelor, evitarea taxelor, cenzură etc. Dar cine sunt fondatorii Google? Istoria companiei a început în 1995, când Larry Page l-a întâlnit pe Serghey Brin. Primul își făcea doctoratul la Universitatea Standford, iar cel de-al doilea era tentat să studieze acolo.

Vezi și: Viața la Google: am vorbit cu Cristian Dascălu despre cum a fost să lucreze pentru Google și Facebook și de ce a ales să se întoarcă în România

În 1996, Page și Brin au început să lucreze împreună la un motor de căutare numit BackRub. Următorul pas a fost apariția Google, brand înregistrat pe 15 septembrie 1997. Numele este, de fapt, un joc de cuvinte – googol – și desemnează un termen matematic: numărul 1 urmat de 100 de zerouri. Se spune că acesta reflectă misiunea fondatorilor de a organiza un număr infinit de informații de pe internet.

Cine sunt fondatorii Google: Larry Page

Nu mulți oameni se pot lăuda că au schimbat cu ceva lumea, dar Larry Page a făcut-o pe când trecuse cu puțin de 20 de ani. El a schimbat complet fața internetului și ne-a conectat cu informația așa cum nu o mai făcuse nimeni până atunci. Născut în East Lansing, Michigan, în 1973, Page era obsedat de computere încă din copilărie, ceea ce nu este întâmplător: și părinții săi erau legați de lumea computerelor – tatăl era profesor de informatică la Michigan State University, iar mama sa preda programare la Lyman Briggs College.

Google l-a transformat pe Larry Page într-unul dintre miliardării planetei. Din decembrie 2018, Page este pe locul 8 în top cel mai bogați oameni din lume, cu o avere de peste 50 de miliarde de dolari. Page este cel care a inventat și PageRank, un algoritm de căutare pentru Google.

Larry Page este căsătorit tot cu un om de știință, Lucinda Southworth, și împreună au doi copii. În prezent trăiesc într-o casă construită pe principii eco în Palo Alto, însă în ultima vreme presa a scris că Page a petrecut din ce în ce mai mult timp pe insula sa privată din Caraibe. De vină ar fi problemele sale de sănătate – o boală autoimună, tiroida Hashimoto, care îi cauzează probleme la corzile vocale și îl împiedică să vorbească normal. Larry Page nu a mai vorbit în public din 2014. Cofondatorul Google a donat sume uriașe de bani organizațiilor care se ocupă cu cercetarea acestor probleme de sănătate.

Cine sunt fondatorii Google: Serghey Brin

Serghey Brin s-a născut în Rusia în 1973, iar familia sa a trecut prin probleme financiare înainte de a ajunge în America. Aceștia au ales calea Americii pentru a evita persecutarea evreilor din Rusia, astfel SergheyBrin a călcat pe pământ american pe când avea numai șase ani. Tatăl lui Serghey a lucrat ca profesor de matematică la universitatea din Maryland, iar mama sa ca cercetător la NASA. Cu asemenea părinți, nu e de mirare ca și Serghey a absolvit facultatea cu rezultate extraordinare.

Întâlnirea cu Larry Page la Universitatea Standford a schimbat nu numai viața lui, dar și istoria internetului.

Serghey Brin a fost căsătorit cu Anne Wojcicki, analist în domeniul biotehnologiei, și împreună au doi copii.

Brin a donat peste 100 de milioane de dolari pentru cercetarea bolii Parkinson, de care mama să suferă și pe care are mari șanse să o moștenească.

La fel ca și Larry Page, și Serghey Brin are o avere impresionantă, fiind unul dintre cei mai bogați oameni din lume, cu câștiguri de peste 50 de miliarde de dolari.

read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO