Cele mai sigure mașini din lume: rezultatele testelor de impact - LIFE.ro
Mergi la conținut

Siguranța în trafic este unul dintre cele mai importante criterii după care mulți dintre noi ne alegem mașina. Care sunt cele mai sigure mașini din lume? An de an, specialiștii de la Euro NCAP fac teste serioase pentru a stabili care sunt automobilele care ne oferă cea mai mare siguranță. Astfel, mașinile trebuie să treacă teste de impact, fiind evaluate și în funcție de ce protecție oferă atât pasagerilor (copii și adulți), dar și pietonilor. Echipamentul de asistență în caz de urgență este și el un criteriu de evaluare în stabilirea celei mai sigure mașini din lume.

Euro NCAP stabilește astfel, în urma unor teste serioase, care sunt cele mai sigure mașini din lume, în funcție de categoria din care fac parte.

Astfel, Mercedes-Benz Clasa A este pe primul loc în top cele mai sigure mașini din lume la categoria “mașină de familie de clasă mică”.

Cu un punctaj de 96 din 100 în ceea ce privește siguranța adulților în cazul unui accident, 92% protecție pentru pietoni, cu un sistem de frânare de urgență, o funcție ce menține vehiculul pe banda lui de circulație și cu un sistem ce controlează nivelul oboselii șoferului, Mercedes-Benz Clasa A se dovedește a fi o mașină sigură pentru familie.

În topul celor mai sigure mașini din lume, Mercedes-Benz Clasa A este urmat de Ford Focus și Nissan Leaf.

La categoria mașini de familie mare, câștigătoare este noul Audi A6, care a impresionat la testele Euro NCAP, cu un scor de 93 % în ceea ce privește siguranța adulților și 85% a copiilor, primind un rating de cinci stele. Audi A 6 a obținut rezultate bune în ceea ce privește asistența în caz de urgență, obținând un punctaj impresionant de 76%. Diverse camere, senzori și radare fac ca experiența condusului acestei mașini să fie una foarte sigură.

La această categorie, Audi A 6 este urmat de Mazda 6 și de Volvo V60.

În ceea ce privește mașinile eco-friendly, testele NCAP au stabilt că Lexus ES este una dintre cele mai sigure mașini din lume.

Aceasta a fost desemnată cea mai sigura mașină hibridă sau electrică testată în 2018. A primit un scor de 90% în ceea ce privește protecția adulților și pietonilor și 87% în ceea ce privește protecția copiilor. Sistemele de siguranță au obținut 77%.

La categoria cele mai sigure SUV-uri din lume, pe primul loc s-a clasat BMW X5.

Cu un scor de 89, respectiv 86 % în ceea ce privește siguranța adulților și copiilor, 75% în ceea ce privește asistența în caz de urgentă, BMW X5 este cea mai sigura mașină de tip SUV pe care o poți conduce la ora actuală.


Dar vei lua o decizie bună și daca alegi să-ți cumperi un Volkswagen Touareg sau un Jaguar I-Pace – acestea au impresionat și ele la teste, fiind pe locurile 2 și 3 la această categorie.

Însă Euro NCAP nu sunt singurii care fac teste auto pentru a stabili care sunt cele mai sigure mașini din lume. Institutul de Asigurări pentru Siguranţa Autostrăzilor din SUA (IIHS) a făcut publică propria sa listă.

Cele mai sigure mașini din lume, categoria mașini de clasă mică:

Honda Insight
Hyundai Elantra (varianta lansată după septembrie 2018)
Kia Forte
Kia Niro hybrid
Kia Niro Plug-In Hybrid
Subaru Crosstrek
Subaru Impreza sedan cu 4 uși
Subaru Impreza wagon
Subaru WRX

Mașini sigure din categoria de clasă medie:

Hyundai Sonata
Kia Optima
Subaru Legacy
Subaru Outback
Toyota Camry
Genesis G70
Lexus ES

Mașini sigure din categoria de mașini de clasă mare:

Toyota Avalon (lansat după septembrie 2018)
BMW 5 series
Genesis G80
Genesis G90
Mercedes-Benz E-Class sedan 4 uși

Mașini sigure din categoria categoria SUV-uri mici:

Hyundai Kona
Mazda CX-5

Cele mai sigure mașini din lume, categoria SUV-uri de nivel mediu:

Hyundai Santa Fe
Kia Sorento
Subaru Ascent
Acura RDX
BMW X3
Mercedes-Benz GLC
Mercedes-Benz GLE-Class

Mașini sigure din categoria minivans:

Chrysler Pacifica
Honda Odyssey

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora