fbpx

Căutare

Share this article

Este cald, este sezon de mers la plajă, deci ce să mănânci ca să te simţi bine şi, eventual, să scazi în greutate? Iată o listă cu cinci alimente care te pot face să te simţi mai uşoară vara asta, adică te vor sătura cu mai puţine calorii decât altele.

Ardeiul gras

Cu doar 35 de calorii în medie pe bucată, ardeiul gras este perfect în salatele de vară. Plin de vitamine – A, B6 şi C şi acid folic. Merg foarte bine în salate, dar şi în paste, lângă brânză slabă şi împreună cu ulei de măsline.

Afinele

Micuţele fructe albastru-brumării sunt pline de antioxidanţi – de altfel sunt substanţele care le dau culoarea specifică. Dar asta nu e tot, căci sunt pline de fibre, ceea ce înseamnă că nu ţi se va face foame prea curând. Poţi să le transformi în sirop fără zahăr, doar ţinându-le la foc mic într-o cratiţă – vei obţine un îndulcitor parfumat pentru limonade.

Broccoli

Jumătate de porţie de broccoli îţi oferă tot atâta vitamina C ca o portocală. Vrei un motiv în plus să mănânci una dintre cele mai verzi legume? Conţine un fitonutrient numit sulforofan care elimină din toxinele cu potenţial cancerigen. Dacă vrei să îi dai un gust mai bun, foloseştele în quiche-uri cu brânză.

Strugurii

Boabele de struguri sunt pline de antioxidanţi buni pentru inimă şi contribuie la reglarea presiunii arteriale şi a circulaţiei sanguine. Unele studii au arătat că îmbunătăţesc şi performanţele sistemului imunitar. Aveţi însă grijă că sunt plini de zahpr, aşa că folosiţi strugurii în salate de fructe.

Cerealele integrale

Orezul brun sau ovăzul integral, dar şi celelalte cereale mai uţin procesate sunt bogate în fibre care absorb colesterolul, scad grăsimile din sânge şi contribuie la instalarea saţietăţii pentru mai mult timp. Poţi să le foloseşti inclusiv în salate răcoritoare.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO