Cine a creat Instagram: cine sunt inventatorii celor mai populare rețele de foto-sharing din lume - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Un miliard de oameni intră pe Instagram în fiecare lună, iar peste 500 de milioane intră pe aplicație în fiecare zi. 71% dintre utilizatori au vârsta sub 35 de ani. Cel mai urmărit cont este cel al fotbalistului Cristiano Ronaldo, urmat de cel al cântărețelor Ariana Grande și Selena Gomez. Din 2010 de când a fost înființat, Instagram a devenit un adevărat fenomen, care zi de zi crește și mai mult în popularitate. Dar cine a creat Instagram? Un programator american și un inginer software brazilian.  Kevin Systrom și Mike Krieger sunt cei doi fondatori ai rețelei Instagram, care însă, de anul trecut, s-au retras din funcțiile de conducere.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Recordando el gran día que vivimos en @insparya_es . Con la mejor compañía ❤❤

O postare distribuită de Cristiano Ronaldo (@cristiano) pe

Foto: cel mai urmărit cont de Instagram: Cristiano Ronaldo (163 milioane followeri)

Vezi și: Cine sunt fondatorii Google, oamenii care au revoluționat istoria căutărilor pe internet

Systrom și Krieger au absolvit Universitatea Standford, primul având diplomă în “management science & engineering”, iar cel de-al doilea fiind specializat în “symbolic systems”. Înainte de a “inventa” Instagram, Systrom a lucrat câțiva ani pentru Google.

Cine a creat Instagram: Kevin Systrom și Mike Krieger, oamenii care au scris istoria rețelelor de socializare

Kevin Systrom și Mike Krieger au lansat aplicația Instagram în 2010 și aceasta a avut practic succes peste noapte. Chiar dacă în România încă nu a întrecut Facebook-ul în popularitate, în State și în alte țări Instagramul este preferat pentru socializare, mai ales de către tineri. Dovadă sunt statisticile: 71 la sută din utilizatori au sub 35 de ani.

Kevin Systrom este cel care a încărcat prima fotografie pe Instagram, pe 16 iulie 2010. În imagine apare un cățel și piciorul iubitei lui Systorm. Fotografia a fost “îmbunătățită” folosind filtrul X-Pro2.

Începând cu ianuarie 2019, fotografia cu cele mai multe “inimioare” de pe Instagram este cea unui ou, postată de @world_record_egg, cont creat cu singurul scop de a o detrona pe Kylie Jenner, care deținea până atunci recordul pentru cea mai “like-uită” imagine de pe rețea. Astfel, oul a strâns peste 50 de milioane de like-uri, depășind cu mult poza postată de Kylie.

“Pentru mine, succesul a venit în momentul în care părinții mei au început să folosească aplicația”, a spus Systrom, care avea 27 de ani când a “inventat” Instagramul. Potrivit Forbes, Systrom are o avere de 1.5 miliarde de dolari. Krieger are “numai” 200 de milioane de dolari.

Cine a creat Instagram: de ce au părăsit fondatorii Instagram compania

În aprilie 2012, Instagram a fost achiziționat de Facebook pentru aproximativ 1 miliard de dolari. Anul trecut, Kevin Systrom și Mike Krieger au anunțat că se retrag din conducerea Instagram. Deși au spus că vor să dezvolte proiecte noi, s-a vehiculat ca motivul real al plecării celor doi au fost, de fapt, neînțelegerea cu Mark Zuckerberg, CEO și co-fondatorul Facebook.

read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO