fbpx

Căutare

Share this article

Toți cei din generația anilor ’80 știu cine a fost Dustin Diamond, sau Screech din serialul Salvați de clopoțel. Acum câteva zile, majoritatea celor care așteptam cu nerăbdare un nou episod, am suspinat în sufletul nostru la aflarea veștii că Dustin a murit în urma unui îngrozitor cancer pulmonar.

Așa cum era și normal, din nostalgie pentru acele vremuri, am vrut să aflu mai multe despre cine a fost Dustin Diamon, dar mai ales despre cariera sa colorată ce i-a marcat întreaga viață.

Cine a fost Dustin Diamond și cum a început cariera sa actoricească?

Născut într-o familie de evrei din California, Dustin Diamond a început să joace de la o vârstă fragedă. Cel mai important rol a fost distribuția pentru personajul Screech, din prima seria a serialului TV, Salvați de clopoțel, pe atunci cunoscut sub numele, Good Morning, Miss Bliss,  în 1988.

Din 1989 până în 1993, el a continuat să joace rolul lui Screech în Saved By The Bell, revenind ulterior pentru continuarea Saved By The Bell: The College Years, din 1993 până în 1994.

În plus față de filmele spin-off din 1992 și 1994, Dustin și-a reluat rolul de Screech pentru Saved By The Bell: The New Class, în care personajul său a devenit profesor la vechiul său liceu.

Bucurându-se de faimă și apreciere din partea publicului, în 2001, Dustin Diamond producea primul șoc: cuprins de mari dificultăți financiare apărea la The Howard Stern Show unde îi ruga pe fani să-i cumpere tricourile ca să-l ajute să scape de faliment și să-și poată salva casa.

Cine a fost Dustin Diamond și ce a urmat după Salvați de clopoțel?

Dustin Diamond a speculat faptul că avea talentul de a-i face pe oameni să râdă, astfel că după sfârșitul filmului Saved By The Bell a avut numeroase apariții în spectacole precum The Weakest Link și Celebrity Boxing 2.

De asemenea, a participat la Celebrity Fit Club în 2007, unde a avut câteva scene tumultuoase cu colegii săi de platou, precum starul American Idol, Kimberley Locke și antrenorul de spectacole, Harvey Walden.

Celebritatea a atins cote maxime după ce a lansat propria sa sex tape, intitulată Screeched – Saved by the Smell, în 2006, pe care a regizat-o și în care a jucat rolul principal.

Cu toate acestea, el a dezvăluit mai târziu pe The Oprah Winfrey Network că nu a participat la nicio scenă sexuală de pe casetă, folosind o dublă.

În 2009, Dustin a publicat o presupusă carte despre viața din culise a filmului Salvați de clopoțel, intitulată Behind the Bell.

Această carte a atras multe controverse cu povestirile sale sordide despre afacerile din culise, alături de Dustin care a pretins că s-a culcat cu 2.000 de femei. Unele dintre poveștile autorului au fost aspru criticate chiar de colegii săi, cu care a filmat serialul. Tot într-un interviu acordat lui Oprah Wifrey, actorul a spus că el a fost doar omul din umbră, cartea fiind scrisă de altcineva și multe dintre declarațiile sale au fost exagerate sau fabricate. Totul s-a sfârșit în 2017 când Dustin Diamond și-a cerut scuze în fața colegelor sale de platou pentru declarațiile din carte.

„În mod ciudat, un interviu de genul acesta și pune cuvintele acolo unde trebuie. Aceasta este cea mai bună armă a mea pentru repararea pagubelor cauzate de lucrurile care au fost făcute de cei care au profitat de mine și de situația în care mă aflam la acea vreme „, a spus el pentru dr. Mehmet Oz la emisiunea Dr. Oz.

„Voi spune, guys, cred că sunteți fantastici și lucrul cu voi a fost una dintre cele mai importante perioade ale vieții mele”.

În 2013, Dustin a participat la CelebrityBig Brother, însă a fost a patra vedetă dată afară din casă, în ziua 16.

Cine a fost Dustin Diamond și ce probleme a avut cu legea?

În decembrie 2014, Dustin a fost arestat pentru posesia unui cuțit de tip briceag pe care l-a agitat într-o altercație, într-un bar din Wisconsin.

Ulterior, el a fost condamnat pentru purtarea unei arme ascunse și comportament neadecvat, dar a reușit să scape ușor, chiar dacă s-a considerat că a pus în pericol siguranța publică. Fiind condamnat la patru luni de închisoare, el a făcut doar trei, după care a fost eliberat sub control judiciar.

În mai 2016 a fost prins că nu a respectat regulile eliberării condiționate, astfel că a fost din nou arestat și închis la închisoarea Ozaukee din Port Washington.

Cine a fost Dustin Diamond și ce rămâne după Salvați de clopoțel?

În 2019, Saved By The Bell a fost reînviat pentru o nouă serie cu membri ai distribuției originale, precum Mark-Paul Gosselaar, Mario Lopez, Elizabeth Berkley și Tiffani Thiesen.

Dustin Diamond nu a fost invitat să joace rolul lui Screech, motiv pentru care și-a făcut publică dezamăgirea în cadrul unui interviu TMZ.

„Dintre toți membrii distribuției, am fost în … cele mai multe [episoade], dar asta nu contează dacă nu sunt în noua serie. Și cum să faci Save by the Bell fără Screech? Ar fi trebuit să facem cu toții parte din asta”.

Cine a fost Dustin Diamond și cum s-a sfârșit totul?

În ianuarie 2021 Dustin a fost spitalizat din cauza unor dureri și a suspiciunii unei tumori. Ulterior, a fost diagnosticat cu cancer în stadiul patru și i s-au mai dat câteva săptămâni sau luni de trăit. A urmat un tratament cu chimioterapie, însă s-a stins din viață pe data de 1 februarie 2021.

Reprezentanții spitalului au declarat: „Cu durere confirmăm moartea lui Dustin Diamond din cauza carcinomului. A fost diagnosticat cu această formă brutală, implacabilă de cancer malign, în urmă cu doar trei săptămâni.

În acest timp, a reușit să se răspândească rapid în organismul său; singura milă pe care a manifestat-o a fost execuția sa ascuțită și rapidă.

Dustin nu a suferit. Pentru asta, suntem recunoscători.”

Apoi au adăugat: „Dustin Diamond a fost un personaj în sine: un spitfire imprevizibil care ne-a lăsat mereu șocați, dar nu ne-a lăsat niciodată plictisiți. Suntem recunoscători că a avut suficientă încredere în noi pentru a ne împărtăși sinele său autentic.

Vă rugăm să acordați spațiu de confidențialitate echipei noastre și familiei domnului Diamond în aceste vremuri tragice”

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO