Cine e băiatul cu cafea de pe Instagram care și-a format o comunitate de 65 de mii de urmăritori postând mesaje pozitive. Dumi Mocan: „Pune suflet în tot ceea ce faci” - LIFE.ro
Mergi la conținut

Dumi Mocan sau Băiatul cu cafea, așa cum este cunoscut pe internet, a terminat Facultatea de Studii Economice și Gestiune a Afacerilor la Cluj, dar nu a fost fascinat de ceea ce prezintă domeniul de lucru de pe urma diplomei. Tânăr, dinamic, cu putere și dorință de muncă, urmând și un firesc al vieții, s-a angajat în Horeca. Asta se întâmpla cu 8 ani în urmă. În prezent, deși și-ar dori să fie în rolul de antreprenor, simte că mai are de depus efort. Curg, în schimb, colaborări pe partea de online și e foarte mulțumit de cât de mult s-a dezvoltat în zona aceasta.

Fiind fascinat de cultura cafelei, dă viață unui spațiu, acolo unde pasiunea pentru diverse arome crește din ce în ce mai mult. Inspiră și atrage oameni prin energia sa, iar o întreagă comunitate de pe Instagram pe care și-a format-o îl susține.

Dumi Mocan: „Mesajele sunt modul cel mai bun prin care pot să-mi exprim ideile”

Cine e băiatul cu un prenume și un nume dincolo de online?

Dumi Mocan este un băiat simplu, care este și în realitate la fel cum îl vedeți pe internet: vesel, binevoitor și plin de pozitivitate.

Dumi sau Dumitru, nu știu cum îți spun prietenii, cunoscuții, familia. La care nume întorci capul și oferi o cafea bună, cu un mesaj?

Foarte puțină lume îmi zice Dumitru, în general cam toată lumea îmi spune Dumi, e mai simplu, îmi place mult (Dumitru mi se pare că sună cam bătrânesc).

Îți recomandăm: Povestea unei stewardese pasionată de cafea. Cum a început aventura Miss Alé: „atunci când sunt singură în mașină, ascult Taylor Swift și Harry Styles la maxim”

Numele tău are vreo poveste? O cunoști?

Da. Sunt născut pe data de 26 Octombrie, când e Sfântul Dumitru și mă mai cheamă și Iacob, deci am două nume de sfinți.

Nu îți cunosc nici vârsta, nici locurile copilăriei, nici studiile pe care le-ai făcut și în care domeniu ești specializat și ai o diplomă în dulap. Îmi satisfaci curiozitatea acum?

 27 de ani, sunt de loc din Hădăreni, un sat mic din județul Mureș. Am ajuns la Cluj la facultate, am terminat Facultatea de Studii Economice și Gestiune a Afacerilor, am terminat la Contabilitate, dar mi-am dat seama că nu e de mine, așa că nu am profesat deloc în domeniu. În 2018 am intrat în Horeca și mi-am dat seama că îmi place să lucrez și să interacționez cu oamenii, iar asta fac de aproape 8 ani de zile.

E greu să vorbești despre tine, Dumi? Mai bine ai lăsa mesajele să grăiască în locul tău sau ești o fire extrovertită?

Las mesajele pe care le fac să vorbească de la sine, consider că ăsta e modul cel mai bun prin care pot să îmi exprim ideile, iar dacă prin ceea ce fac reușesc să creez emoție asupra oamenilor, înseamnă că mi-am făcut bine treaba.

Dinamică, aș mai zice.

Consider că sunt o persoană extrovertită, poate de aceea îmi place așa de mult domeniul în care lucrez.

Dumi Mocan: „Pasiunea pentru cafea a apărut în jur de 21 de ani”

Dar poartă un tânăr cu el frici, regrete, temeri?

Nu prea, pot spune că până acum mi-am trăit viața, tot ce am făcu,t am făcut fără regrete. Consider că viața trebuie trăită la maxim mai ales acum, cât suntem tineri.

Sau pasiuni nedezvoltate?

 Nu îmi plac deloc chestiile negative, de aceea încerc pe cât se poate să le evit.

Ce se visa băiețelul Dumi când era mic?

Visa să ajungă să fie cunoscut, iar într-un anume fel, cred că a reușit 😁

Planurile de atunci coincid sau nu cu cele de acum?

Bazele au fost aceleași, am pus mereu suflet în ceea ce am făcut, am făcut lucrurile fără să aștept nimic în schimb și fac asta și în continuare. Cu bunăvoință, bunătate și răbdare iasă chestii foarte mișto.

Citește și: Povestea 5 To Go și a lui Radu Savopol: De la puștiul ce știa să ghicească în cafea, la designerul grafic și până la creatorul celui mai mare lanț de cafenele din România

Am să mă „laud” cu faptul că îți cunosc pasiunea, Dumi. Toată lumea o știe😊 Dar de unde vine?

 Pasiunea pentru cafea a apărut târziu, pe la 20-21 de ani, până atunci nu suportam gustul de cafea😅 de atunci, nu mă mai satur de ea.

Pasionat de gusturi. Cu cât timp în urmă s-a închegat relația ta cu cafeaua?

Cu timpul mi-am dat seama că e o adevărată cultură în acest domeniu și am început să experimentez din ce în ce mai mult partea asta.

Dumi Mocan: „Pagina a apărut în 2021”

Dar ideea a ceea ce faci acum, cum a venit?

 Pagina a apărut în Octombrie 2021 din pasiunea pentru cafea. Dacă tot aveam pasiunea pentru cafea, am zis să fac ceva în privința asta, am pus mâna pe telefon și am creat pagina „baiatulcucafea” și am început să postez cel puțin o postare pe zi. Chiar dacă conținutul s-a schimbat în timp, principiile din spate au rămas aceleași, să transmit un mesaj pozitiv care să facă ziua oamenilor mai bună 😁

Să înțeleg că prezentul tău guvernează în jurul „cafelei”, a business-ului pe care îl ai? Povestește-ne în detaliu.

Da, totul guvernează în jurul cafelei, locul de muncă, pagină de Instagram și pot spune, viața mea în general. Legat de business, pot spune că sunt abia la început, încă lucrez, iar pe lângă, mai fac content pentru pagină, dar nu produc atât de mult încât să nu mai fie nevoie să muncesc. Am lângă mine o echipă de oameni extraordinari care mă ajută și nu aș putea să reușesc fără ei.

Stresat, binecuvântat și obsedat de cafea. Mărturisește-ne și nouă de ce te regăsești în aceste trei adjective sau dacă e doar o strategie de a te descrie în online astfel, ca să atragi atenția!

 E un citat pe care l-am văzut pe internet și m-am regăsit în el, consider că mă reprezintă perfect.

Conversațiile plăcute încep la o cafea bună. Ale tale cu cine mai încep? Îți împarți zilele cu cineva de sex feminin?

 Dacă ar fi să vă răspund în termeni de cafea, Dumi momentan e un Espresso single.

Și dacă nu-i place cafea, o faci tu să-i placă?:)

 Nu ar fi nicio problemă pentru mine, nu pot să impun asta cuiva, până la urmă nici mie nu mi-a plăcut cafeaua până la 21 de ani.

Dumi Mocan: „Am crescut repede în online și nu mă așteptam”

Dumi, de unde te inspiri pentru mesajele pe care le furnizezi?

 Online, cărți , oameni.

Viața cotidiană, cu toate ale ei frumuseți și provocări laolaltă, îți oferă inspirație și story-uri la tot pasul?

Depinde de oamenii din jur, dacă sunt receptivi și dacă îmi oferă o energie pozitivă, în ultima perioadă dau de oameni receptivi la tot pasul #fainlaCluj.

Te-ai gândit vreodată că o să crești atât de mult în online?

 Da, tot timpul mi-a plăcut partea asta de online și tot timpul am vrut să fac ceva în direcția asta, dar, pot spune că nu mă așteptam să cresc așa de repede.

Cât de mult te-a ajutat acest fapt în tot ceea ce faci având în vedere că suntem în această eră?

Am o comunitate superbă și sunt recunoscător pentru asta😊nu mă așteptam niciodată să fiu oprit pe stradă să facă cineva o poză cu mine, iar prin asta eu cred că tot ce am făcut, am făcut bine.

Ai o comunitate mare pe care ți-ai format-o. În cât timp?

Anul acesta se împlinesc 3 ani de când am creat pagina.

Noi reducem cafeaua la câteva etichete: amară, tare, aromată, lungă, slabă. Sunt corecte? Mai poți adăuga ceva?

Sunt corecte, pentru mai multe informații vă aștept la mine la cafea, pentru că e un subiect despre care putem povesti ore în șir 😁

Ce anume face cafeaua ta să fie atât de specială?

 Pot spune că e mai specială decât cele obișnuite pentru că încerc să transmit prin cafea un mesaj, iar dacă mesajul ajunge la omul care o bea, înseamnă că mi-am făcut bine treaba.

Ce anume te face pe tine special?

Cum am spus la început, sunt doar un om simplu care încearcă să facă lumea fericită, prin ceea ce fac.😁

Share this article

Pe aceeași temă

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora