fbpx

Căutare

Share this article

Nu cu mult timp în urmă, lumea se întreba cine este Laura Pergolizzi și cum a ajuns să cucerească inimile a milioane de idoli. Toți o știm sub numele de scenă LP. Biografia sa este la fel de neobișnuită și interesantă ca imaginea cântăreței în sine. Cântăreața în vârstă de 40 de ani a parcurs un drum lung până a devenit populară și recunoscută în multe țări. Pentru unii, imaginea sa poate părea foarte ciudată și extraordinară. Cu toate acestea, în viața reală, personalitatea ei este departe de standarde.

Laura Pergolizzi
LP

Laura Pergolizzi în copilărie și drumul către o carieră muzicală

Viitoarea vedetă s-a născut pe 18 martie 1981, în Long Island. Părinții ei sunt imigranți dintr-un mic oraș italian. Mama ei este de origine este napolitană, iar tatăl este jumătate sicilian, jumătate irlandez. De la părinți, fata a moștenit aspectul ei neobișnuit și părul creț. O voce extraordinară a primit-o de la mamă: era cântăreață de operă. Și un caracter puternic și foarte temperat, ce se vede în ochii ei, a moștenit de la tatăl său.

Încă din copilărie, LP a avut o voce foarte puternică. Cu strigătul și plânsul ei, putea îneca sunetul aspiratorului și chiar mașina de tuns iarbă, își amintește familia. A început să cânte devreme. Cum însăși a mărturisit, chiar mai devreme decât a învățat să vorbească. Părinții ei erau mândri de fiica lor mică, dar vădit incomodați în fața vecinilor, deoarece Laura nu voia să cânte mai încet.

Laura Pergolizzi
Laura Pergolizzi în tinerețe

Instrumentele sale muzicale preferate sunt chitarele clasice și hawaiene, la care cânta în copilărie. De atunci, a trecut mult timp. Cu toate acestea, LP practic nu se desparte niciodată de chitară și doar cu ajutorul ei compune melodii noi.

Că va deveni cântăreață, a decis singură foarte ferm de la o vârstă fragedă. Apropo, pseudonimul scenic LP este atât o abreviere a numelui, cât și o amintire din copilărie: prietenii din tabăra de vară o strigau LP.

După absolvirea școlii în 1996, încurajată de talent și tinerețe, LP pleacă la New York, crezând că acest oraș este cel mai bun loc pentru a-și dezvolta cariera. Cu toate acestea, un oraș uriaș cu o populație de mai multe milioane de oameni, nu a acceptat-o prea călduros.

Laura Pergolizzi
Laura, în momentul în care scria piese pentru mari artiști

Laura Pergolizzi și cariera muzicală sub semnătura LP

Cu toate acestea, în ciuda tuturor, a reușit destul de repede să stabilească relații cu trupa populară, The Plan, cu care a susținut concerte în turneu și a înregistrat mai multe single-uri împreună. Fata persistentă și ambițioasă nu s-a oprit: a început să lucreze cu alte banduri cunoscute, în același timp scriind piese pentru primul său album solo, care a fost lansat în 2001.

Faptul că albumul lansat nu a adus succesul așteptat, nu a făcut-o pe Laura să se deznădăjduiască. Astfel a decis să lanseze un alt album împreună cu Linda Perry, în 2004. După acest eveniment, atenția jurnaliștilor a fost îndreptată către LP. Cu toate acestea, o atenție sporită a fost legată nu atât de mult de munca cântăreței, cât mai mult de orientarea sa netradițională.

Dar LP alege să facă un alt pas: începe să scrie muzică pentru interpreți deja celebri, precum Rihana, Cher, Christina Aguilera, Rita Ora, Joe Walch, Backstreet Boys, The Veronicas și alți cântăreți, nu mai puțin populari. Stilul ei muzical devine foarte popular și recunoscut, astfel că a început să cânte la concerte prefabricate, să participe la spectacole muzicale și la tot felul de festivaluri.

Citește și: Viața lui Cher: decepţiile care au transformat-o într-o învingătoare pe scenă şi în viaţă

În 2006, reprezentanți ai mai multor studiouri de înregistrare i-au propus în zadar să încheie un contract cu ei. În 2011, a susținut deja concerte solo, iar compoziția primului său album a preluat liniile de top ale hit-urilor. În cele din urmă, cântăreața Laura Pergolizzi și-a îndeplinit visul din copilărie și a simțit că a ajuns o adevărată vedetă.

După cum se știe, artiștii au o personalitate remarcabilă, posedând o carismă impresionantă și o energie puternică. Cu toate acestea, putem spune despre mulți dintre ei că „nu sunt din lumea asta”, nu arată ca toți ceilalți. Și Laura nu face excepție. Unele fapte din biografia Laurei nu ne vor lăsa indiferenți.

Laura Pergolizzi
Imaginea cu care LP ne-a obișnuit

Laura Pergolizzi și viața sa personală ce a atras atenția asupra numelui LP

Nu este un secret faptul că Laura Pergolitzi este o reprezentantă a unei orientări netradiționale. Viața ei personală a fost întotdeauna interesantă pentru fani și presă. Fata a decis să vorbească deschis despre înclinațiile sale numai după moartea mamei ei. Tatăl considera că fiica lui trece printr-o etapă a tinereții caracterizată de o revoltă împotriva obscurităților publice. Cu toate acestea, când a realizat că Laura este gay și că iubirea ei pentru sexul feminin nu este doar un capriciu de moment, a ajuns să accepte acest fapt, după ce l-a perceput ca fiind adecvat.

Într-un interviu, Laura a mărturisit că marele ei regret este că mama sa a murit înainte de a apuca să-i spună că este gay.

În rest LP a evitat pe cât posibil subiectul vieții ei personale. Însă au fost alții care au vorbit despre asta. În 2012 Laura Pergolizzi a avut o relație cu actrița britanică Tamzin Brown și nu a ezitat nici o secundă să se afișeze cu ea la toate întâlnirile cu public la care mergea. Ulterior Laura și-a dat seama că Tamzin nu voia altceva decât să cunoască celebritatea în afara granițelor țării sale, dezvăluind mai târziu planul viclean și nesincer al acesteia.

Laura Pergolizzi
Laura Pergolizzi și Tamzin Brown

Cele două s-au despărțit în 2015.

La scurt timp după aceea, a apărut single-ul „Lost On You”, în care Laura își strecoară sentimentele și dragostea din trecut. Acest cântec este un strigăt al sufletului Laurei, datorită căruia merită o popularitate atât de largă în rândul ascultătorilor. Ea spera sincer că timpul petrecut cu o fostă iubită va lăsa cel puțin niște urme și amintiri plăcute în inima lui Brown.

Cu toate acestea, nu s-a mai discutat mult despre fosta iubire: după șase luni LP o întâlnește pe Lauren Ruth Ward, care a jucat în videoclipul piesei „Lost On You”, unde apare chiar la final.

Laura Pergolizzi
Laura, cu soția sa, Lauren

Pasiunea a pus stăpânire pe ele și a dat naștere unei relații nu mai puțin excentrice. La scurt timp, Laura și Lauren s-au căsătorit în Franța și au pus pe Instagram poze cu ele sărutându-se pe fundalul  Turnului Eiffel și al Champs Elysees.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO