Cine este Simon Baker? Și cum a reușit un medicinist să cucerească Hollywood-ul? - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Un răspuns simplu la întrebarea „Cine este Simon Baker?” ar fi: Strălucitul scriitor  Christian Thompson în filmul The Devil Wears Prada, psihologul perspicace Patrick Jane în drama Mentalistul, avocatul corporatist Nick Fallin din drama în serie The Guardian.

Aceste roluri i-au adus actorului Simon Baker nominalizări la Emmy și două statuete la Premiile Globul de Aur. În 2003, pe continentul său natal, actorul a primit titlul „Persoana curajoasă a televiziunii” și, zece ani mai târziu, Baker a fost invitat să se alăture Academiei de Arte și Științe Cinematografice.

Cine este Simon Baker și în ce culori a fost zugrăvită copilăria sa?

Viitorul actor se năștea în vara anului 1969, în statul australian Tasmania, într-o familie care era departe de lumea teatrului și a cinematografiei. Mama lui Simon preda limba engleză copiilor din comunitate, iar tatăl său a lucrat ca grădinar și mecanic. După divorțul părinților, mama sa s-a căsătorit pentru a doua oară. Simon a folosit adesea numele de familie al tatălui său vitreg, Denny.

Primii trei ani din viața vedetei australiene au avut loc la Launceston. În 1972, familia sa, în căutare de locuri de muncă s-a mutat în orașul Ballina.

Simon Baker
Simon Baker în copilărie

În adolescență, Simon a devenit interesat de polo pe apă și surf și a atins culmi considerabile în acest domeniu. Dar tânărul nu a ales sportul, ci medicina, iar în 1986, după absolvirea liceului, a plecat la Sydney și a intrat într-un colegiu de medicină. În capitala australiană, Simon Baker și-a încercat norocul pe platourile de filmare.

Tânărul talentat, ajutat și de aspectul fizic de star de cinema, a fost repede remarcat, iar după audiție i s-a oferit primul său rol. Din cauza aceasta el nu a primit o educație medicală, așa cum își dorise inițial, deoarece munca în studioul de film i-a mâncat tot timpul și nu a mai lăsat loc pentru studii.

La vârsta de 26 de ani, Baker a imigrat în America, sperând să facă o carieră la Hollywood. Și asta nu a fost în zadar. În SUA, cariera de film a lui Simon s-a dezvoltat în cel mai bun mod.

Cine este Simon Baker? Și de ce l-a primit Hollywood-ul cu brațele deschise?

Pentru prima dată, Simon Bakerl a apărut pe ecran la sfârșitul anilor ’80. În creditele melodramei australiene Home and Away și Heartbreak High, el a fost listat ca Simon Denny.

În Los Angeles, a jucat în drama neo-noir numită L.A. Confidential. Regizorul Curtis Hanson i-a invitat pe Russell Crowe, Kim Basinger, Kevin Spacey și Guy Pearce să joace rolurile principale în acest proiect. Simon a primit un rol luminos, acela al lui Matt Reynolds, care i-a deschis ușa către Hollywood.

În primii cinci ani de ședere pe Hollywood Hills, Simon Baker a jucat în șase filme, iar cele mai de succes sunt fantezia Planeta roșie cu Val Kilmer în rolul principal și serialul The Guardian.

Simon Baker
Simon Baker în L.A. Confidential

Filmul respectiv i-a adus faima lui Baker. Actorul a fost nominalizat la primul său premiu Globul de Aur. Actorul australian a apărut ca un personaj cheie, avocatul Nick Fallin, în trei sezoane ale serialului. Proiectul se remarcă prin faptul că Simon Baker și-a făcut debutul ca regizor, producând una dintre serii.

În ianuarie 2004, a avut premiera drama lui Alan Brown, Book of Love. Simon Baker a apărut în rolul principal alături de Frances O’Connor și Gregory Smith. Anul următor, actorul a apărut în thrillerul The Ring Two de Hideo Nakata, alături de proprietarul a două nominalizări la Oscar, Naomi Watts, și în producția de groază, post-apocaliptică, Țara morților, de George Romero.

Cu toate acestea, principalul proiect de la mijlocul anilor 2000 a fost comedia-dramă regizată de David Frankel, The Devil Wears Prada. Simon Baker a jucat alături de Meryl Streep și Anne Hathaway. Filmul a avut un mare succes, iar actorii săi au fost nominalizați la premii majore de film. Streep a primit un Oscar.

În 2007, a avut premiera o comedie cu elemente fantastice numită Sex and 101 Death. Acolo, Simon Baker a jucat alături de Winona Ryder. Actrița a jucat rolul unui criminal în serie. Regizorul Daniel Waters a prezentat filmul la Festivalul Internațional de Film din Seattle și a primit marele premiul. Cu toate acestea, filmul a primit recenzii negative pe site-ul web Rotten Tomatoes.

Simon Baker
Simon Baker și Anne Hatthaway în „Diavolul se îmbracă de la Prada”

Gustul real al faimei, Simon Baker l-a experimentat după lansarea unui serial drama, cu detectivi, The Mentalist pe canalul CBS. Milioane de telespectatori au continuat să urmărească acțiunile unui psihanalist Patrick Jane, personajul lui Baker, care a căutat răzbunare pentru uciderea rudelor de către un maniac. Seria a fost lansată în perioada 2008-2015.

Citește și: Viața actriței Naomi Watts, provocările, dezamăgirile și respingerile prin care trece o actriță. De la trauma din copilărie, la prietenia cu Nicole Kidman și până la cei 10 ani nesfârșiți de refuz și neacceptare în lumea filmului

În 2009, pentru munca sa din serial, actorul a fost nominalizat la Golden Globe Award și Emmy. Simon Baker a regizat cinci episoade. Proiectul i-a adus actorului o stea pe Walk of Fame. În timp ce juca în serial, actorul a apărut și în comediile Women in Trouble, I Give It a Year și în thrillerele The Killer Inside Me și Margin Call.

Cine este simon Baker și cum arată viața lui personală?

Nativul blond al continentului verde este un sex simbol recunoscut. În 2012, compania elvețiană de ceasuri Longines l-a numit pe Baker Ambasadorul eleganței, iar în anul următor casa de modă Givenchy l-a ales ca o imagine pentru parfumul Gentlemen Only.

Vedeta este urmărită de milioane de femei din întreaga lume, dar inima lui Simon Baker este ocupată, este căsătorit cu Rebecca Rigg. S-au căsătorit la începutul anilor ’90. În 1993 Rebecca a dat naștere fiicei lor Stella. Cinci ani mai târziu, familia a avut un fiu Claude, care a avut norocul să o aibă pe Naomi Watts ca nașă.

Simon Baker
Alături de soția sa și cei trei copii ai lor

În 2001, familia Baker avea un nou membru. Stella și Claude aveau un frate, Harry, a cărui nașă era Nicole Kidman, compatrioata lui Simon.

Citește și: De la Hōkūlani la Nicole Kidman: cum a ajuns un copil timid din Sydney vedeta din Big Little Lies

O mulțime de femei visează să fie lângă o stea de la Hollywood, dar el prețuiește familia și vorbește de bunăvoie despre soție și copii în interviuri. Actorul postează o mulțime de fotografii cu iubita lui soție și copiii lor, pe contul său pe Instagram.

Simon Baker azi

După ce a filmat în The Mentalist, actorul a luat o pauză timp de doi ani. A revenit la actorie în 2017. Simon a încântat publicul cu o minunată dramă sportivă, Breath, în care a fost scenarist, producător, regizor și actor. Filmul a fost filmat în patria vedetei, în Australia. Rolurile principale au fost interpretate de Baker, Elizabeth Debicki și Richard Roxburgh.

În 2018, s-a anunțat că Baker joacă în melodrama muzicală Here and Now și va apărea în curând pe ecran, alături de Renée Zellweger și Sarah Jessica Parker.

Simon Baker
Simon Baker la începutul carierei sale în cinematografie

Baker a stat pe perioada pandemiei în țara sa natală, Australia și acolo a filmat și ultimul său film „High Ground”. Baker joacă rolul unui fost lunetist pe nume Travis, care face echipă cu un bărbat pe nume Gutkjuk pentru a-l găsi pe cel mai periculos războinic din zonă. Războinicul se dovedește a fi unchiul său.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO