De la Hōkūlani la Nicole Kidman: cum a ajuns un copil timid din Sydney vedeta din Big Little Lies - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Nicole Kidman s-a născut în Honolulu, în timp ce părinții săi, australieni, erau în America cu o viză de studiu. Învață repede ce înseamnă să fii activist, să militezi pentru lucrurile în care crezi. Și crește într-o familie în care ambii părinți erau implicați în susținerea diferitelor cauze sociale – de la drepturile femeilor la Războiul din Vietnam. Este un copil timid, însă descoperă relativ repede că își dorește să fie în lumina reflectoarelor. Și începe să își clădească o carieră care astăzi numără un Premiu Oscar, două Premii Emmy și cinci Globuri de Aur. A fost desemnată actrița cea mai bine plătită în 2006. Iar în 2018, revista Time a inclus-o în topul celor mai influente 100 de persoane din lume.

Dar cum i-a fost viața? Și cum a ajuns de la copilul născut în Honolulu și crescut în Australia, la starul de astăzi?

De la Hōkūlani la Nicole Kidman

Micuța Nicole Kidman s-a născut pe 20 iunie 1967 în Honolulu, capitala insulei Hawaii, acolo unde părinții săi australieni erau cu o viză de studii. Mama sa, Janelle Ann, face parte din Women’s Electoral Lobby – un partid politic înființat în 1972 care militează pentru o societate în care femeile să poată participa fără nicio restricție la viața cetății, în care acestea să fie respectate și să aibă aceleași drepturi, responsabilități, oportunități și recunoștințe ca și bărbații. Iar tatăl său, Antony Kidman (care a murit, în urma unui atac de inimă, în 2014, în Singapore, la vârsta de 75 de ani) a fost biochimist, psiholog clinician și scriitor, iar în timp ce locuia în Washington, a militat puternic împotriva Războiului din Vietnam.

Născută în Hawaii, micuța Nicole a primit inițial un nume hawaiian, respctiv „Hōkūlani” care înseamna „Heavenly Star / stea cerească”. Iar inspirația pentru numele său a fost un pui de elefant născut cam în același timp la Grădina Zoologică din Honolulu.

Familia Kidman s-a întors în Australia abia atunci când Nicole avea patru ani și o soră mai mică, Antonia care este acum jurnalist și prezentator de televiziune.
Nicole a crescut în Sydney. A mers la Lane Cove Public School și la North Sydney Girls’ High School, fiind colegă în liceu cu actrița Naomi Watts cu care este și astăzi foarte bună prietenă.

 

De la trei ani a făcut balet. Și, deși era un copil foarte timit, a știut imediat că vrea să devină actriță după ce a văzut-o pe americanca Margaret Hamilton jucând rolul Wicked Witch of the West în spectacolul „The Wizard of Oz”.

De la copilul timid, la starul de astăzi

Își face debutul la doar 16 ani în remake-ul australian al filmului „Bush Christmas”. Și, până la finalul primului său an de activitate profesională, mai primește un rol secundar în serialul „Five Mile Creek”. Însă, anul următor, adolescenta Nicole primește o veste îngrozitoare: mama sa este diagnosticată cu cancer la sân. Așa că, părăsește pentru moment lumea artistică și începe să învețe să facă masaj pentru a-și ajuta mama să facă fizioterapie.

Însă, nu și-a abandonat visul de a deveni actriță. Și începe, încetul cu încetul, să devină cunoscută datorită rolurilor din filme precum „BMX Bandits” (1983), „Watch the Shadows Dance” (1987) sau comedia romantică „Windrider” (1986).

Succesul pe pământ australian vine în 1989, odată cu rolurile din thriller-ul „Dead Calm” și mini seria de televiziune „Bangkok Hilton”. Un an mai târziu își face debutul și la Hollywood, în filmul „Days of Thunder”, în care joacă alături de Tom Cruise.

Nicole Kidman în serialul „Big Little Lies”

Iar astăzi, actrița are o carieră impresionantă, câștigând până acum un Premiu Oscar (pentru rolul Virginia Woolf în drama „The Hours”, în 2002) și având alte trei nominalizări pentru musicalul „Moulin Rouge!” (2001) și dramele „Rabbit Hole” (2010) și „Lion” (2016). Iar începând din 2017, actrița joacă în serialul Big Little Lies, rol pentru care a câștigat un Premiu Emmy pentru Cea mai bună actriță într-un rol principal. Seria a doua a serialului poate fi văzută la HBO.

De la ideea de a fi călugăriță, la relațiile cu Tom Cruise și Keith Urban

Actrița este catolică și, la un moment dat în viața sa, a fost la un pas de a deveni călugăriță. Astăzi, Nicole Kidman merge la Mary Mackillop Chapel din nordul Sydneyului. Și a declarat, în mai multe rânduri, că nu ar accepta niciodată să joace într-un film în care ar trebui să interpreteze un rol anti-creștin.


Citește și: Viața lui Meryl Streep: cum a reușit “acest porc” să devină cea mai apreciată actriță de la Hollywood?


Însă a renunțat la ideea de a fi măicuță și s-a dedicat lumii din fața camerei. Iar viața sa amoroasă se pare că a fost plină de iubiri artistice: mariajele cu actorul Tom Cruise și cântărețul Keith Urban, dar și legăturile cu actorii Marcus Graham, Adrien Brody sau cântăreții Lenny Kravitz și Robbie Williams.

Nicole Kidman și Tom Cruise. Cei doi s-au cunoscut pe platoul de filmare al filmului „Days of Thunder”, în noiembrie 1989. Iar de Crăciun în 1990 se căsătoresc în Telluride, Colorado. În timpul relației lor, cei doi îi adoptă pe Isabella Jane (născută în 1992) și pe Connor Anthony (născut în 1995). Au avut o relație care a fost mai tot timpul în lumina reflectoarelor și care s-a terminat pe 5 februarie 2001. La două zile după, Cruise a depus actele de divorț. Iar mariajul lor a fost oficial terminat în august. Se spune că relația lor s-a încheiat în principal din cauza conflictelor religioase – Kidman nedorind ca cei doi copii ai cuplului să crească în religia sceontologică a lui Cruise.

 

View this post on Instagram

 

Thank you Bryan, Tatiana and the whole cast for a riveting and arresting night of great theater. Xx

A post shared by Nicole Kidman (@nicolekidman) on

 

Nicole Kidman și Keith Urban. La începutul anilor 2006, actrița începe o relație cu cântărețul Keith Urban pe care îl cunoscuse în 2005, la un eveniment realizat în cinstea australienilor – G’Day LA. Cei doi se căsătoresc pe 25 iunie 2006, la Cardinal Cerretti Memorial Chapel în Sydney. Însă, având în vedere că se întâlniseră prima dată cu puțin timp înainte, cei doi recunosc că au început să se cunoacă într-adevăr în timpul căsătoriei. În prezent, cei doi au două fetițe – Sunday Rose, născută în 2008, în Nashville și Faith Margaret, născută în 2010, tot în Nashville și trăiesc într-o fermă în Sydney:

read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO