Viața actriței Naomi Watts, provocările, dezamăgirile și respingerile prin care trece o actriță. De la trauma din copilărie, la prietenia cu Nicole Kidman și până la cei 10 ani nesfârșiți de refuz și neacceptare în lumea filmului - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Viața actriței Naomi Watts începe în 1968, în Marea Britanie, într-o familie de artiști de la care învață tainele succesului. Însă de atunci se mută în tot felul de locuri și la un moment dat ajunge să trăiască în Australia, visând ca într-o bună zi să egaleze în faimă și talent o altă blondă plecată de pe acest continent, Nicole Kidman. Aproape un deceniu Naomi Watts s-a chinuit din răsputeri să fie băgată în seamă la Hollywood și până a reușit, viața ei a trecut prin tot felul de încercări și provocări.

Astăzi Naomi Watts este celebră pentru rolurile din filmele horror „Ring” și „Mulholland Drive”, dar și pentru rolul ei din King Kong.

Viața și copilăria lui Naomi Watts

Naomi Watts s-a născut pe data de 28 septembrie 1968, în Shoreham, Marea Britanie. Ea este fiica lui Myffanwy, o femeie de origine galeză și a lui Peter Watts, cel care a lucrat ani de zile ca inginer de sunet pentru membrii formației Pink Floyd. Naomi a apărut în familie un an mai târziu după nașterea fratelui său, Ben. Din nefericire părinții lor au divorțat curând iar mama s-a luptat ani de zile să-și câștige existența și să-și crească cei doi copii din meseria de actriță.

Naomi Watts în copilărie. Foto: Daily Mail

În 1976, când Naomi avea numai șapte ani, tatăl ei a murit, traumă pe care și-o amintește și azi ca fiind „extrem de bruscă, șocantă și foarte dureroasă”. „Mama era încă tânără și nu știa cum se va descurca cu doi copii mici”, mai spunea ea într-un interviu.

Watts și-a amintit de prima ei emoție apărută vis-a-vis de actorie, la vârsta de patru sau cinci ani, emoție pe care a încercat-o atunci când a mers la spectacolul mamei sale, o producție de teatru comunitar englez pentru piesa My Fair Lady. Așezată în primul rând, Watts a încercat în zadar să-i atragă atenția mamei sale. „Am continuat să-i fac semn cu mâna și ea nu mă recunoaștea”, și-a amintit ea în interviu. „M-am tot gândit: De ce nu mă observa ea? Am vrut să fiu acolo sus (pe scenă) jucându-mă cu ea, în acea lume”.

Mai târziu în copilărie, Watts și fratele ei au fost trimiși la școli-internate din Anglia. Watts era o elevă săracă, o visătoare cu ochii deschiși, dar și una dintre acei copii cărora le plăcea să riște strecurându-se noaptea din cămin.

Naomi Watts alături de mama și de fratele ei. Foto: Zoomboola

La începutul anilor 1980, într-o Mare Britanie în plină recesiune economică, Miv a decis să se mute în Australia, un plan căruia Watts, în vârstă de 14 ani, s-a opus puternic.

Naomi Watts în adolescență

Viața actriței Naomi Wats și prietenia ce avea să-i schimbe sensul vieții

În cele din urmă, s-a obișnuit în noua casă din Sydney și, adolescentă fiind, s-a aventurat pe tărâmul miraculos al modellingului. La prima audiție pentru o reclamă de televiziune, s-a împrietenit cu un alt model pe nume Nicole Kidman, care, asemenea ei, încerca să obțină job-ul, în acea zi de vară din 1982. Niciuna dintre ele nu a fost angajată și au plecat împreună cu taxiul acasă, după ce și-au dat seama că locuiesc în aceeași zonă a orașului Sydney. S-a legat atunci o prietenie frumoasă și durabilă de-a lungul anilor, iar succesul lui Nicole Kidman a inspirat-o pe Naomi să-și încerce și ea norocul la Hollywood.

Spre deosebire de cariera lui Kidman, cea a lui Naomi Wats a pornit pe un drum cu multe ocolișuri. Până la actorie, Wats a încercat să facă tot posibilul pentru a reuși în cariera de model, așa că a plecat în Japonia unde a avut o experiență teribilă ce a făcut-o să nu-și mai dorească vreodată să fie în fața camerei.

Întorcându-se la Sydney, a reușit să-și valorifice experiența de model într-o slujbă la departamentul de marketing al unui magazin local și, de acolo, a continuat să lucreze ca asistent de editor de modă la o revistă australiană.

Naomi Watts și buna ei prietenă, Nicole Kidman. Foto: Shutterstock

În timp ce lucra ca editor de modă la o altă revistă, o prietenă a convins-o să se alăture unui atelier de teatru de weekend, deoarece erau puține femei. Experiența scenică i-a amintit lui Watts cât de mult dorea să joace, astfel că a renunțat la slujba pe care o avea încă de a doua zi.

Viața și cariera de actriță a lui Naomi Watts. Eșecurile ce aveau să-i definească drumul

Prima apariție pe ecran a lui Watts a fost un mic rol într-un film australian din 1986, For Love Alone. Au mai trecut cinci ani până a fost din nou distribuită într-un film, iar asta s-a întâmplat parțial datorită lui Kidman: Watts a participat la premiera filmului lui Nicole Kidman, Dead Calm, în 1989, unde a întâlnit un regizor care i-a oferit un rol în Flirting, un film despre un trio de elevi din internat. Watts a fost unul dintre lideri, alături de Kidman și de o altă rudă necunoscută, Thandie Newton. De acolo, Watts a fost distribuită într-o mini-serie australiană despre călugărițele romano-catolice, Brides of Christ, care a fost prezentată în Statele Unite pe canalul de televiziune prin cablu A&E, iar după acel moment a decis să se mute la Los Angeles.

Până la acest moment Nicole Kidman se căsătorise cu Tom Cruise, unul dintre cele mai mari staruri de la Hollywood, iar această uniune a ajutat la deschiderea câtorva uși la unele audiții. Cu toate acestea, marele ei rol se lăsa încă așteptat, fiind nevoită să apară în mai multe filme neimportante care deja au fost uitate de public. Era momentul când părea că trebuie să renunțe la actorie și să-și caute alt drum în viață, mai ales după acele apariții dezastruoase care nu aduceau nimic bun într-o carieră de viitor star.

Watts a fost respinsă la câteva audiții care ar fi putut să-i aducă roluri menite să-i îmbunătățească șansele de a reuși. Se pare că ar fi fost pe lista scurtă pentru filme precum Devil’s Advocate – rolul ce a făcut-o celebră pe Charlize Theron, The Postman, drama post-apocalipsă din 1997 a lui Kevin Costner, și hit-ul de box-office din 2000, Meet the Parents. În cele din urmă, agentul ei a început să se intereseze în jur, pe la Hollywood, întrebând producătorii și regizorii care a fost motivul pentru care o refuzaseră. „ Ei spun că ești prea intensă, că vrei prea mult”, a fost răspunsul pe care l-a primit Watts. A plâns când a auzit acest lucru, dar apoi s-a întors în apartamentul din Venice Beach, unde locuia. Mama ei se afla în vizită în acel moment și i-a spus să nu-și facă griji. „Nu asculta ce spun aceste persoane”, au fost cuvintele mamei sale. „Nu te pot defini, pentru că nu te cunosc”.

Watts a ascultat sfaturile mamei ei și a continuat să urmeze cursuri de actorie și să încerce în continuare să participe la audiții. Astfel a câștigat unul dintre rolurile principale într-un episod pilot al lui David Lynch din 1999 pentru ABC, Mulholland Drive, care urmărea să reproducă succesul serialului său, Twin Peaks, apărut cu un deceniu mai devreme. Stația de televiziune l-a refuzat și astfel a apelat la finanțarea unui studio francez care i-a cerut să-și transforme ideea într-un lungmentraj.

Lansată la sfârșitul anului 2001, ciudata dramă întunecată a provocat o reacție de dragoste și ură în rândul criticilor. Însă performanța lui Naomi Watts a fost foarte lăudată, admirându-i-se talentul.

Criticii au observat-o încă o dată când a apărut în rolul mamei din The Ring, un film SF / groază care a încasat 130 de milioane de dolari la box-office, la sfârșitul anului 2002. Se pare că atât Gwyneth Paltrow, cât și Kate Winslet ar fi fost interesate să interpreteze personajul principal, un jurnalist de investigație al cărui fiu dă peste o casetă video malefică care aduce groază de nedescris celor care o privesc. Criticii s-au împărțit încă o dată cu privire la meritele filmului, dar Watts a câștigat felicitări pentru interpretarea ei.

Acum era momentul de glorie din viața și cariera lui Naomi Watts. A câștigat o nominalizare la premiul Oscar pentru cea mai bună actriță în rol secundar în filmul 21 Grams, din 2003, pentru rolul de văduvă îndurerată care îl convinge pe nefericitul profesor (Sean Penn) să primească prin transplant inima soțului ei ucis, în ideea de a-i răzbuna moartea.

Nu mai trebuia să accepte filme de televiziune sau proiecte care păreau destinate unei lansări directe pe video. În schimb, a fost distribuită ca sora lui Kate Hudson în Le Divorce, apoi una dintre piesele principale din I Heart Huckabees, în 2004, și în foarte bine-primitul We Don’t Live Here Anymore, din același an. În ultimul film, a jucat alături de prietenul ei, Mark Ruffalo, ca parte a unui cvartet adulter.

Deși urma să împlinească 37 de ani în 2005, Watts a câștigat rolul principal într-un remake istoric de la Hollywood, acela al lui King Kong, de Peter Jackson. A fost un film care le-a făcut faimoase atât pe Fay Wray, cât și pe Jessica Lange în producțiile sale anterioare, din 1933 și 1976, deși Watts era cu un deceniu mai în vârstă decât oricare dintre predecesoarele ei pentru acest rol.

Viața personală a lui Naomi Watts

Și azi își amintește cu amărăciune anii în care a fost respinsă, motiv pentru care comisionul ei pentru un film este de 6 milioane de dolari și are o avere estimată la 20 de milioane de dolari.

Naomi Watts și iubitul ei, Liev Schreiber. Foto: Shutterstock

Naomi Watts a fost îndrăgostită și a avut o relație cu regizorul Stephen Hopkins. Ceva mai târziu a avut o relație cu actorul australian, Heath Ledger, care a rezistat numai doi ani de zile.

Din 2005, Naomi Watts a fost îndrăgostită de Liev Schreiber, motiv pentru care a rezultat o relație ce le-a adus amândurora doi fii și o viață liniștită.

Naomi Watts, Liev și cei doi copii ai lor
Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO