Cine sunt cei mai buni jucători de poker din lume și cine este românul aflat pe lista celor mai buni? - LIFE.ro
Mergi la conținut

Cine sunt cei mai buni jucători de poker din lume și cine este românul aflat pe lista celor mai buni?

Canadianul de origine română a fost considerat multă vreme cel mai bun jucător de poker din lume, iar unii încă spun asta despre el. Cel mai bun rezultat al său a fost de 8.288.001 de dolari, în 2014 și a condus lista cu cele mai mari câștiguri din poker până în 2018.
Share this article

Pokerul este văzut de unii drept un joc de noroc. Alții îl consideră un joc al minții și, mai ales, al nervilor. Cu cât îți ascunzi mai bine emoțiile, cu atât poți avea un avantaj suplimentar în fața celor de la masa ta. Departe de dispute de acest gen, pokerul este un joc care poate aduce mulți bani, foarte mulți bani. Cei mai buni jucători de poker din lume au averi care se măsoară în zeci de milioane de dolari.

Daniel Colman, 29 milioane de dolari

Daniel Colman este un jucător profesionist de poker, în vârstă de 30 de ani. Anul său de glorie a fost 2014 când, în ciuda vârstei fragede, a reușit să îl învingă pe starul Daniel Negreanu, plecând acasă cu al doilea cel mai mare premiu din istoria pokerului, 15.306.668 de dolari.

Colman a descoperit pokerul în serile petrecute în compania prietenilor, dar când a realizat câți bani se pot câștiga din acest joc a decis să lase distracția și să participe la turnee. Preferă însă turneele online în detrimentul celor față în față, fiind și primul jucător din istorie care a câștigat online 1 milion de dolari într-un singur an. În fapt, el a reușit câștigul în aproximativ 9 luni.

Daniel Colman, foto: alchetron.com

Jason Koon, 30 milioane de dolari

Jason Koon se simte la fel de bine în turneele clasice, cât și în cele din mediul online. Numai anul trecut a reușit să-și crească contul cu aproximativ 6 milioane de dolari. Cel mai bun rezultat al său într-un singur turneu a fost însă în 2018, în Muntenegru, când a plecat acasă cu 3.579.836 de dolari.

Jucătorul de 35 de ani are un Master în Administrarea Afacerilor, dar a fost întrerupt din drumul său în business după o accidentare când, ca să nu se plictisească, colegul de cameră l-a învățat să joace poker. Și-a dat seama că e bun și că ar putea câștiga mai mulți bani în acest fel, așa că a trecut rapid la profesioniști.

Jason Koon, foto: en.cardmates.net

Stephen Chidwick, 31,1 milioane de dolari

Jucătorul britanic este catalogat de către mulți pasionați ai pokerului și chiar de unii dintre jucătorii importanți din marile turnee drept cel mai bun jucător de poker din lume. Tânărul de 31 de ani a intrat recent în top 10 al jucătorilor cu cele mai mari câștiguri din poker, neavând câștiguri la fel de spectaculoase ca alții, dar adunând sume importante din multe turnee al căror finalist a fost. În acest moment este britanicul care a câștigat cei mai mulți bani din istorie în acest fel.

Stephen Chidwick, foto: pokerstars.com

Fedor Holz, 32,6 milioane de dolari

Jucătorul german în vârstă de 27 de ani este și el în galeria celor mai buni jucători de poker din lume. Turneul care i-a adus cele mai mari câștiguri a fost în 2018 și l-a făcut mai bogat cu 6 milioane de dolari, dar anii 2016-2017 au fost cei care l-au propulsat în rândul jucătorilor cu cele mai mari câștiguri, în acea perioadă reușind să-și umple conturile cu peste 21 de milioane de dolari. Ca și în cazul lui Chidwick, este germanul cu cele mai mari câștiguri făcute vreodată la masa de poker.

Fedor Holz, foto: pocketfives.com

David Peters, 33,1 milioane de dolari

Unul dintre cei mai prolifici jucători de poker din lume, David Peters a mărturisit că și el, ca și alți jucători foarte buni, a fost inspirat de câștigul din 2013 al lui Chris Moneymaker. A căutat câteva jocuri organizate online, iar la unul dintre ele a câștigat 600 de dolari. Acela a fost momentul în care și-a spus că poate câștiga bani din asta și s-a pus serios pe treabă. Din 2006 a participat la mai toate turneele mari organizate în SUA și în afara ei, iar cel mai mare câștig încasat în cadrul acestora a fost de 2.309.000 de dolari.

David Peters, foto: upswingpoker.com

Erik Seidel, 35,7 milioane de dolari

La cei 61 de ani ai săi, Erik Seidel este veteranul topului cu cei mai buni jucători de poker din lume. Născut la New York, Seidel a fost în tinerețe jucător profesionist de table. A lucrat apoi la bursă și abia apoi a descoperit pokerul. Avea 29 de ani când a participat la primul său mare turneu, vârstă la care marii jucători au deja în conturi cel puțin câteva milioane de dolari. Cel mai mare câștig l-a avut în 2011, peste 2,5 milioane de dolari, cu un an înainte fiind introdus și în Poker Hall of Fame. Deși diferența de vârstă față de principalii jucători este mai mult decât dublă, experiența își spune cuvântul și Seidel rămâne pe lista celor mai buni din lume.

Erik Seidel, foto: 888poker.com

Dan Smith, 36,7 milioane de dolari

Primul câștig al lui Smith a fost pe când avea numai 23 de ani și depășea 1 milion de dolari. Avea, ce-i drept, experiență de 7 ani în spate, americanul începând să joace poker, online, de la vârsta de 16 ani, deși nu avea vârsta legală pentru asta. Era un jucător excepțional de șah, primind chiar și o bursă de studii datorită reușitelor sale. A ales să dea însă șahul pe poker, iar la 18 ani a abandonat studiile ca să aibă timp să joace poker la profesioniști. Rezultatele financiare par să arate că a făcut o alegere bună.

Dan Smith, foto: bestpokersites.com

Daniel Negreanu, 41,8 milioane de dolari

Canadianul de origine română a fost considerat multă vreme cel mai bun jucător de poker din lume, iar unii încă spun asta despre el. Supranumit pe vremuri „Kid Poker”, Negreanu a pierdut titlul de Kid, dar a rămas una dintre legendele acestui joc și unul dintre jucătorii care au avut cel mai mult de câștigat la masa de poker, fie una fizică, fie în online. Negreanu este cel care a prins revoluția jocului, trecerea de la masa de joc clasică la cea din mediul virtual și a știut că trebuie să fie la fel de bun și de prezent și acolo, iar asta a făcut diferența dintre el și alți jucători din aceeași generație. Cel mai bun rezultat al său a fost de 8.288.001 de dolari, în 2014 și a condus lista cu cele mai mari câștiguri din poker până în 2018. Este în Poker Hall of Fame de 6 ani.

Daniel Negreanu, foto: pocketfives.com

Justin Bonomo, 45 milioane de dolari

Justin Bonomo a fost cel care l-a detronat pe Negreanu în 2018, după ce a câștigat 10 milioane de dolari la un singur turneu. Americanul de 35 de ani a fost pasionat de jocuri de mic copil, participând și la turnee, de unde pleca cu premii substanțiale pentru un copil. Nu i-a luat mult să înțeleagă că pokerul îi poate aduce câștiguri și mai mari, așa că a început să joace încă din adolescență. La 19 ani trecea la profesioniști și începea să își construiască renumele care l-a dus pentru un an în vârful topului cu cele mai mari câștiguri din poker.

Justin Bonomo, foto: pocketfives.com

Bryn Kenney, 55,5 milioane de dolari

Anul 2019 a fost cel mai bun an pentru americanul de 34 de ani, aflat acum în fruntea topului. Deși nu are decât 13 ani de când joacă în turnee live, Kenney a reușit să-i detroneze pe greii pokerului din întreaga lume. A început în adolescență, cu pokerul online, folosind numele și cardul mamei lui, dar a dovedit și mai mare succes în momentul în care a făcut trecerea la turneele mari, live. A dat lovitura anul trecut, în august, când a câștigat 20.563.000 de dolari la Triton London.

Bryn Kenney, foto: en.cardmates.net
Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora