Cum arată cele mai luxoase hoteluri din Turcia - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Chiar dacă momentan cele mai multe vacanţe sunt lăsate în aşteptare, cei mai mulţi dintre noi continuăm să visăm la momentul în care viaţa va reveni la normal şi vom putea pleca iar liniştiţi peste mări şi ţări. Şi dacă tot e să visăm, de ce nu am face-o mai mult decât de obicei? Cum ţara aflată pe 2 continente este mereu o destinaţie de interes pentru mulţi dintre români, am căutat să vedem care sunt cele mai luxoase hoteluri din Turcia. E adevărat că cele mai multe hoteluri de acolo sunt extrem de primitoare, dar unele dintre ele reuşesc să întreacă imaginaţia multora.

Cele mai luxoase hoteluri din Turcia – Mardan Palace

Mardan Palace este considerat de mulţi cel mai luxos hotel din Europa. Ce-i drept, 3 ani la rând a câştigat trofeul acordat de World Travel Award la această categorie. Construit în numai 3 ani şi jumătate, hotelul aflat în Belek, Antalya, are o suprafaţă totală de 180.000 de metri pătraţi şi este alcătuit din 3 corpuri: Anatolian Wing, European Wing şi Dolmabahce Wing şi încă 44 de apartamente tip vilă. 23.000 de metri pătraţi de marmură italiană, 2.500 de tone de aur, 500.000 de cristale – sunt doar câteva din cifrele care vorbesc despre investiţia fabuloasă făcută aici. Numai vesela, Hermes, a costat 1,5 milioane de euro.

Mardan Palace

Aici se găseşte şi cea de-a treia piscină exterioară din lume ca mărime. Are 16.000 de metri pătraţi şi o plimbare cu gondola de la un capăt la celălalt durează o jumătate de oră. Plaja a fost acoperită cu 9.000 de tone de nisip adus tocmai din Egipt, iar pentru cei care ajung în centrul Spa, ce se întinde şi el pe 7.500 de metri pătraţi, a fost construită şi o cameră cu zăpadă. Departe de toate dotările complexului şi apartamentelor, absolut fiecare cameră din acest hotel oferă şi un majordom aflat la dispoziţia clienţilor 24 de ore din 24.

Mardan Palace

Cele mai luxoase hoteluri din Turcia – Ciragan Palace Kempinski

Situat în centrul Istanbulului, pe malul Bosforului, hotelul este un fost palat din timpul Imperiului Otoman, construit în secolul al XIX-lea. Camerele au ferestre din podea până în tavan, astfel că priveliştea este spectaculoasă, fie că vorbim de camerele cu vedere spre mare sau de cele cu vedere spre grădină. O piscină infinity este şi ea la dispoziţia turiştilor învăţaţi cu răsfăţul, precum şi centrul spa cu oferte multiple, de la hammam-ul autentic la saună şi săli de masaje care mai de care mai exotice sau tratamente cosmetice cu produse de cea mai înaltă calitate. Este singurul hotel din Istanbul la care clienţii pot ajunge cu maşina, iahtul sau cu elicopterul.

Ciragan Palace Kempinski, foto: travelnasman.com

Palatul Ciragan Kempinski adăposteşte şi al doilea cel mai mare apartament de hotel din Europa, cu o suprafaţă de 514 metri pătraţi. Primeşti, la pachet, şi transfer de la aeroport cu elicopterul, un majordom la dispoziţia ta non-stop, baie turcească privată. Sigur, totul la preţul unei garsoniere mai mici, la periferia Bucureştiului: 30.000 de euro. Doar că aici nu primeşti titlu de proprietate, ci dreptul de a-l folosi pentru o noapte.

Ciragan Palace Kempinski

Cele mai luxoase hoteluri din Turcia – Royal Taj Majal

Aflat în Side, cea mai frumoasă staţiune de pe coasta de sud a Mării Mediterane, Royal Taj Mahal pune la dispoziţia turiştilor săi 40.000 de metri pătraţi pe care este aproape imposibil să nu găseşti absolut orice ai nevoie. Sunt 450 de camere în hotel şi toate au vedere la mare, totală sau parţială. Cinci dintre ele sunt echipate complet pentru persoanele cu dizabilităţi, astfel încât şi acestea să se poată bucura în voie de toate facilităţile.

Royal Taj Mahal, foto: booking.com

Găseşti aici 6 restaurante diferite, 8 baruri şi un club de noapte, dar şi piscine exterioare pentru copii, tobogane acvatice şi animatori pentru cei mici. Centrul spa este realizat astfel încât să acopere chiar şi cele mai ridicate pretenţii, la fel şi saloanele de cosmetică, băile turceşti sau cele de aburi.

Royal Taj Mahal, foto: booking.com

Cele mai luxoase hoteluri din Turcia – Adam and Eve

După cum indică şi numele, acest hotel situat pe plaja din Belek, la Marea Mediterană, este dedicat exclusiv adulţilor. Şi acesta nu este singurul lucru diferit. Adam&Eve nu respectă linia clasică orientală a celor mai multe resorturi din Turcia, ci este construit într-un stil futurist. Toate camerele au ferestre de sus până jos, pereţii sunt acoperiţi cu oglinzi care se luminează în culori diferite, iar băile au toate cadă cu hidromasaj. Apartamentele şi vilele au, pe lângă camerele în plus, saună, terasă cu acces direct la piscină, baruri sau piscine private şi grădini, la fel, private.

Adam&Eve, foto: booking.com

Sigur, fiind un loc doar pentru adulţi, are şi cel mai lung bar, de 96 de metri, dar şi cel mai mare pat de hotel, de 4,6 pe 4,6 metri. Un majordom este constant la dispoziţia ta pentru a-ţi rezerva loc la unul dintre cele 9 restaurante din resort sau ca să îţi aducă băuturile dorite pe plajă. În 2013 Adam&Eve a primit titlul pentru cel mai romantic hotel din Europa, dar şi premiul pentru cel mai frumos design al unui hotel din Turcia.

Adam&Eve, foto: booking.com

Cele mai luxoase hoteluri din Turcia – Maxx Royal Kemer

Construit în urmă cu doar 6 ani, resortul de la malul Mării Mediterane se întinde pe o suprafaţă de 160.000 de metri pătraţi. Clădirea principală pune la dispoziţia turiştilor 133 de apartamente cu dormitor, zonă de relaxare, baie cu jacuzzi şi duş şi mai există alte 3 clădiri cu apartamente familiale, cu mai multe camere, dar şi 15 vile cu vedere la mare, piscină proprie şi terasă cu jacuzzi, dar şi ieşire pe plajă direct din grădină. În oricare apartament ai sta vei putea alege din 5 tipuri de perne, ca să ai parte de un somn cât mai odihnitor, fructe proaspete în cameră şi prosoape răcoritoare pentru când revii încins de pe plajă. Şi copiii au parte de un tratament regal la acest resort. Găsesc în camere halate pe mărimea lor, papuci, oliţă, scăunel, şampon special pentru copii, dar şi lapte sau mâncare organică pentru cei foarte mici.

Maxx Royal Kemer, foto: booking.com

Sunt 6 restaurante cu meniuri diferite în resort, de la turcesc la italian, sushi sau pescăresc, 11 baruri, 4 piscine exterioare şi 2, în interior, 7 tobogane, centru Spa, coafor, cosmetică, magazine şi chiar spălătorie şi curăţătorie chimică. Se pot lua lecţii de tenis sau de diving, se pot practica sporturi nautice cu motor sau fără, precum şi o mulţime de sporturi individuale sau de grup.

Maxx Royal Kemer, foto: booking.com
Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO