Cum putem profita de criza de coronavirus: de la cursuri gratuite la schimbarea în carieră - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Cum putem profita de criza de coronavirus? Peste 1 milion de cazuri de coronavirus în toată lumea, milioane de oameni #stauîncasă pentru a se proteja și a susține sistemul de sănătate, dar această perioadă poate însemna și timp pentru tine, pentru a descoperi lucruri noi și pentru a-ți urma pasiunile.

De aceea, foarte multe universități și platforme pun la dispoziție cursuri gratuite. Teatrele își deschid porțile virtuale. Muzeele ne lasă să le vizităm virtual. Iar lumea filmelor și a serialelor ne îndeamnă să le descoperim universurile miraculoase (cu o perioadă gratuită oferită de fiecare serviciu de streaming). Deci ce alegem? Am făcut o listă mai jos cu câteva propuneri:

Cum îți poți schimba meseria în această perioadă?

Începe prin a te întreba care este job-ul la care ai visat mereu. Poate este timpul să-ți transformi pasiunea în meserie. Sau a venit momentul să-ți faci curaj și să încerci ceva nou. Cert este că în această perioadă avem timp să ne gândim, să socializăm cu oameni care să ne ajute în carieră acum sau mai târziu și să facem o schimbare. Iar primul pas presupune învățare. Orice ar fi, prin încredere, perseverență și curaj, nu ai cum să nu reușești. Așa că poți începe chiar de acum, cu cea mai importantă cunoștință: o limbă străină. Iar pentru asta ai nevoie de aproximativ două luni. Și există foarte multe unelte digitale care să te ajute:

  • Duolingo – acesta este un tool de învățare gratuit disponibil atât pentru Android, cât și pentru iOS. Înainte de a se concentra pe memorare, îi pune pe utilizatori să citească și să vorbească în noua limbă, ajutându-i să vadă, să audă și să internalizeze informația. Utilizatorii primesc puncte pe măsură ce termină lecțiile.
  • Memrise – acesta este tot un program pe bază de cartonașe ce permite utilizatorilor să memoreze cuvinte și fraze folosindu-se de anumite trucuri, imagini și alte unelte ajutătoare.

Cum înveți mai ușor o limbă străină?

Există, de asemenea, și alte abilități pe care le poți învăța în această perioadă. Nu se știe care dintre ele îți pot schimba viața sau măcar meseria:

  • cunoștiințe de programare: 4,5 luni
  • digital marketing: 3 luni
  • SEO: 10 zile
  • gătit: 3 luni
  • yoga: 5 luni
  • fotografie: 2 săptămâni
  • olărit: 1 zi
Sursă: TheKnowledgeAcademy.com

Ce cursuri gratuite puteți urma în această perioadă?

Dacă ești în căutarea unor activități care să-ți ocupe timpul, atunci urmează-ți pasiunea și înscrie-te la câteva cursuri online. În această perioadă sunt foarte multe variante gratuite: 

De asemenea, există și sutele de cursuri gratuite oferite de unele dintre cele mai renumite universităţi internaţionale (de la Stanford University, la University of Michigan, la Universidad Politécnica de Madrid sau University of Geneva):

Cursuri online gratuite oferite de universităţi internaţionale renumite

read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO