Cum să-ți faci acasă un delicios Pumpkin Spice Latte? Și de unde provine această băutură atât de populară în lumea întreagă? - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Părți egale de lapte, espresso, arome de toamnă, piure de dovleac și multă pasiune, acestea sunt ingredientele Pumpkin Spice Latte, o băutură extrem de populară în lumea întreagă.

Care este istoria băuturii Pumpkin spice Latte?

În 2003, Peter Dukes era manager de produs în divizia de espresso Starbucks. Ideea băuturilor de sezon Starbucks nu era nouă la acea vreme; într-adevăr, potrivit Starbucks Melody, o astfel de băutură, favorita sărbătorilor de iarnă cunoscută sub numele de Eggnog Latte, a existat într-o formă sau alta încă de la mijlocul anilor ’80. Cu toate acestea, sosirea anuală a băuturilor speciale, în ediție limitată, nu a fost evenimentul cel mai important de atunci, așa cum este astăzi – deși compania tocmai văzuse ceva care făcea aluzie la un viitor strălucit: Peppermint Mocha a debutat în timpul sezonului de sărbători de iarnă 2002-2003 cu mare succes. Ar putea fi replicat succesul Peppermint Mocha? Și dacă da, ar putea funcționa pentru diferite anotimpuri?

Potrivit publicației Seattle Men din 2014 despre povestea din spate a Pumpkin Spice Latte, grupul a creat o listă cu 20 de arome posibile de latte de toamnă; apoi, a chestionat clienții Starbucks online despre ce idei de latte erau mai atrăgătoare ca opțiuni sezoniere. În mod surprinzător, ideea unui „lapte cu dovleac” nu a reușit să treacă pentru majoritatea respondenților – erau mai mult băuturi pe bază de ciocolată și caramel. Dar când a sosit timpul să restrângă lista celor 20 de arome la patru, câștigătoare pentru aprobarea dezvoltării, Dukes și echipa sa au inclus opțiunea de plăcintă cu dovleac…

Citește și: Secretele succesului unui brand cu miros de cafea: Starbucks

Primul test al Pumpkin Spice Latte s-a lansat în 100 de magazine Starbucks din Vancouver, Canada și Washington, D.C. în Statele Unite în toamna anului 2003 – și a fost imediat clar că era un succes. „În prima săptămână a testului de piață, am știut că avem un câștigător”, a spus Dukes într-o retrospectivă a Pumpkin Spice Latte publicată la Starbucks Newsroom în 2014.

Băutura a fost lansată ulterior la nivel național în toamna anului 2004 – și de atunci, a crescut în popularitate cu fiecare sezon succesiv. Contul Twitter dedicat Pumpkin Spice Latte a intrat în scenă în 2014, deși nu a mai trimis un tweet din 2018. Contul său corespunzător de Instagram a fost creat în 2015; peste 30.000 de oameni urmăresc băutura acolo.

Pumpkin spice latte

Cum îți faci un Pumpkin Spice Latte acasă?

Evident că toată lumea a căutat de atunci și a testat tot felul de rețete, unele mai bune decât altele, în căutarea originalului.

Iată una dintre ele ce propune un rezultat extrem de reușit:

Ingrediente:

120 de mililitri piure de dovleac

240 ml lapte semi-degresat cald

120 ml cafea espresso

Citește și: 10 reţete de băuturi cu cafea pe care le poţi face acasă

O jumătate de linguriță de scorțișoară măcinată

O jumătate de linguriță de nucșoară măcinată

Un sfert de linguriță de ghimbir măcinat

O lingură extract de vanilie

2 linguri sirop de arțar

Topping: frișcă proaspătă (opțional)

Pumpkin spice latte

Mod de preparare:

Se pun toate ingredientele într-un blender de mare viteză. Se amestecă toate până ce băutura capătă o consistență și o textură moale și se servește cu frișcă și puțin praf de scorțișoară pe deasupra.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO