Dallas: Celebra poveste texană cu J.R., Bobby, Cliff Barnes sau Sue Ellen. Cum a rezistat serialul mai bine de 20 de ani și ce mai fac acum actorii - LIFE.ro
Mergi la conținut

Dallas: Celebra poveste texană cu J.R., Bobby, Cliff Barnes sau Sue Ellen. Cum a rezistat serialul mai bine de 20 de ani și ce mai fac acum actorii

Înainte de a exista emisiuni precum „Game of Thrones” și „Breaking Bad”, a existat „Dallas”, serialul TV obligatoriu al anilor ’80. Spectacolul a dominat televiziunea de-a lungul anilor ’80, toți își doresc să trăiască în legendarul Southfork Ranch. Întreaga țară se întreba: „Cine l-a împușcat pe J.R.?”
Share this article

Înainte de a exista emisiuni precum „Game of Thrones” și „Breaking Bad”, a existat „Dallas”, serialul TV obligatoriu al anilor ’80. Spectacolul a dominat televiziunea de-a lungul anilor ’80, toți își doreau să trăiască în legendarul Southfork Ranch. Întreaga țară se întreba: „Cine l-a împușcat pe J.R.?”

Iată o privire asupra distribuției serialului original „Dallas” acum

Înainte să preia rolul lui J.R. Ewing, personajul principal din „Dallas”, Larry Hagman a avut deja o carieră de succes în divertisment, a jucat în 139 de episoade din „I Dream of Jeannie”. Reprezentarea lui J.R. i-a adus patru nominalizări la Globul de Aur și două nominalizări la premiile Primetime Emmy.

După ce a petrecut 13 ani jucându-l pe J.R., Hagman a mai apărut în câteva proiecte, inclusiv în „Primary Colors” și în câteva filme TV precum „Dallas: J.R. Returns” și „Dallas: War of Ewings”, înainte de a lua o pauză de la actorie până în 2006, când a apărut în cinci episoade din „Nip/Tuck”.

Ultimele sale roluri de actorie au inclus un arc de două episoade în „Desperate Housewives” în 2011 și întoarcerea sa triumfală în personajul lui J.R. Ewing în renașterea din 2012 a „Dallas”.

Actorul s-a căsătorit cu Maj Axelsson în 1954 și a fost alături de ea până la moartea sa în 2012. Cuplul a avut doi copii împreună – fiica Heidi Kristina și fiul Preston.

El a fost diagnosticat în 1992 cu ciroză hepatică și a recunoscut că a băut mult timp de ani de zile. În 1995, i s-a descoperit o tumoare malignă la ficat și a fost supus unui transplant.

În 2012, membrii familiei au anunțat că nativul din Texas a murit la un spital din Dallas din cauza complicațiilor legate de cancer.

Citește și: Dallas: cum arată protagoniştii la 40 de ani de la primul episod

Ken Kercheval a apărut într-o serie de emisiuni de televiziune și filme înainte de a obține rolul lui Cliff Barnes în „Dallas”, rolul pentru care este cel mai recunoscut și pentru care a câștigat un premiu Soap Opera Digest

După ce „Dallas” s-a încheiat, Kercheval a apărut în „I Still Dream of Jeannie”, „Murder, She Wrote”, „The Golden Palace” cu Betty White, „Walker Texas Ranger”, „ER” și cele două spin-uri „Dallas”. din filme, „Dallas: J.R. Returns” și „Dallas: War of Ewings”.

Din 1993 până în 2000, Kercheval a avut apariții în „Diagnosis Murder”, apoi o apariție în „Crossing Jordan” și ulterior un arc de 14 episoade în seria de repornire „Dallas” din 2012 până în 2014. Ultimul său rol a fost în serialul „Dallas”. filmul „Surviving L.A.”, care a fost lansat în 2020 după moartea sa.

Kercheval a fost căsătorit cu prima sa soție Judith Peters Launt între 1956 și 1967 și a avut trei copii cu ea: Caleb, Liza și Aaron. Apoi a fost căsătorit cu Ava Ruth Fox din 1986 până în 1993 și a avut al patrulea copil, Asa.

În 1994, Kercheval s-a căsătorit cu Cheryl Paris, iar cuplul și-a avut fiica Madison înainte de a divorța în 2004.

Actorul a fost diagnosticat cu cancer pulmonar după ani de fumat intens și a fost nevoit să-i fie îndepărtat o parte dintr-un plămân în 1994. A fost diagnosticat cu pneumonie în 2019 și a murit în aprilie a aceluiași an, la vârsta de 83 de ani.

Barbara Bel Geddes, care a jucat rolul matriarha familiei Ewing, domnișoara Ellie Ewing, la „Dallas”, a început la sfârșitul anilor 1940 pe Broadway, câștigând multe premii pentru munca ei pe scenă

Ea a trecut la filme în 1947 cu „The Long Night”. În cel de-al doilea rol din film, Bel Geddes a fost nominalizată la premiul Oscar pentru cea mai bună actriță în rol secundar pentru interpretarea sa din „Mama I Remember” din 1948.

Când cariera ei de film a fost suspendată după ce numele ei a apărut pe Lista Neagră de la Hollywood în 1951, Bel Geddes s-a concentrat pe cariera ei pe Broadway și a început să facă apariții în diverse emisiuni TV, inclusiv „Studio One”, „Playhouse 90”, „Alfred”. Hitchcock Presents”, „Decision” și „Riverboat”. A apărut și în filmul lui Alfred Hitchock din 1958, „Vertigo”.

În 1993, Bel Geddes a fost inclusă în American Theatre Hall of Fame după ce a jucat în 15 piese de pe Broadway. Împărtășește onoarea de a fi în sala faimei cu tatăl ei, Norman Bel Geddes, care a fost designer de scenă și industrial. Bel Geddes a fost prima vedetă care s-a angajat să joace în „Dallas”, Larry Hagman spunând la The Associated Press: „Ea a fost rock-ul din „Dallas”. Era doar o femeie cu adevărat drăguță și o actriță minunată. Era un fel de lipiciul care a ținut totul împreună”. El a mai spus pentru site-ul web Ultimate Dallas că s-a semnat pentru a juca în serial doar pentru că a auzit că va juca rolul mamei sale.

Citește și: Ce s-a întâmplat şi cum arată acum actriţa din serialul Dallas

De asemenea, a fost nominalizată la Globul de Aur în acel an și a mai primit două nominalizări la Globul de Aur, câștigând în cele din urmă premiul în 1982 și încă o nominalizare la Emmy în 1981.

La câteva zile după încheierea filmării celui de-al șaselea sezon, Bel Geddes a suferit o intervenție chirurgicală de bypass cvadruplu și a fost forțată să renunțe la primele 11 episoade ale celui de-al șaptelea sezon. A fost înlocuită de Donna Read pentru o perioadă scurtă de timp. S-a întors în spectacol până în 1990, după care s-a retras din actorie. După ce s-a retras din actorie, Bel Geddes a scris două cărți pentru copii, „Îmi place să fiu eu” și „La fel și eu”.

Bel Geddes s-a căsătorit cu managerul de teatru Carl Sawyer în 1944, iar împreună cuplul a avut o fiică, Susan, înainte de a divorța în 1951. În același an, actrița s-a căsătorit cu managerul de scenă Windsor Lewis și a avut o altă fiică, Betsy, cu el. Au rămas căsătoriți până la moartea lui, în 1972.

În august 2005, Bel Geddes a murit de cancer pulmonar la vârsta de 82 de ani, în casa ei din Maine. Când a făcut renașterea în 2012, Patrick Duffy a spus TV Guide: „Barbara este o bucată importantă din istoria noastră și este important pentru mine să o onorez… pe tot parcursul primului sezon, nu cred că trece un episod în care mama este nu este menționat cu referire la Southfork și la pământ.”

Patrick Duffy a avut câteva credite de actorie în numele său înainte de a juca rolul lui Bobby Ewing în „Dallas” și a continuat să joace într-o serie de filme TV pe toată durata emisiunii

Actorul nu a pierdut timp să găsească un nou proiect când „Dallas” s-a încheiat, semnând rapid pentru a juca rolul lui Frank Lambert în sitcomul de succes „Step by Step”, alături de Suzanne Somers. Serialul a durat șapte ani, difuzat din 1991 până în 1998, iar Duffy a regizat multe episoade.

El a continuat să acționeze constant, apărând în multe filme și seriale TV de-a lungul anilor 90 și începutul anilor 2000. Duffy a apărut în episoadele „Family Guy” și „Reba”, precum și în filmul „You Again” cu Kristin Bell, Jamie Lee Curtis și Betty White. Din 2012 până în 2014, Duffy a revenit în rolul lui Bobby Ewing în reboot-ul „Dallas”.

După întoarcerea sa la „Dallas”, Duffy a revenit să facă apariții în diverse emisiuni, inclusiv „Hollywood Darlings”, „American Housewife”, „Station 19” și „NCIS”.

Din 2006 până în 2022, Duffy a jucat în telenovela de succes „The Bold and the Beautiful”, interpretând personajul lui Stephen Logan pentru 151 de episoade.

Duffy s-a căsătorit cu Carlyn Rosser în 1974. Cuplul a avut doi copii împreună, fiii Padraic și Conor. Actorul s-a convertit la budism după ce a fost introdus în religie de către Rosser și a fost membru de multă vreme al organizației budiste Soka Gakkai International.

Duffy și Rosser au fost căsătoriți timp de 43 de ani înainte de a muri în 2017. S-a raportat că în 2020 a început să se întâlnească cu actrița Linda Purl, iar vedetele au confirmat ulterior vestea.

În 1986, părinții lui Duffy au fost uciși în timpul unui jaf armat al restaurantului pe care îl dețineau în Montana.

Duffy și-a amintit de acea seară îngrozitoare într-un interviu din 2019

„Tatăl meu i-a dat afară din bar pe acești doi tineri la un moment dat seara”, a spus el pentru Closer Weekly. „Așa că s-au dus și au băut în altă parte… și s-au întors la bar să-și lovească cu piciorul în… Când au pășit în bar cu armele lor, l-au împușcat. Nu era nimeni altcineva în bar, așa că mi-au împușcat pe amândoi. mama și tatăl meu”.

Linda Gray este cel mai bine cunoscută pentru rolul ei ca Sue Ellen Ewing din „Dallas”, având doar apariții în invitați la diverse alte emisiuni până când a obținut rolul în serialul de succes

După timpul petrecut în „Dallas”, Gray a jucat într-un șir de filme TV de-a lungul anilor 90, înainte de a obține un rol principal în „Models Inc”. în 1994. Serialul a durat doar un sezon și a fost scos din difuzare până în 1995. Ea a revenit în rolul lui Sue Ellen în două filme TV „Dallas” și a avut un arc de șase episoade în „The Bold and the Beautiful” din 2004 până în 2005.

După alte câteva apariții în spectacole precum „90210” și în filme precum „Zborul lebedei” și „Luna ascunsă”, Gray a revenit în rolul lui Sue Ellen în reboot-ul „Dallas” din 2012 până în 2014.

De asemenea, a jucat în filmul Hallmark Channel „Perfect Match” și a apărut ca invitată în emisiunile „Winterthrone”, „Significant Mother”, „Hollyoaks” și „Hilton Head Island”.

Ultimele ei apariții pe ecran au fost în filmele din 2019, „Grand-Daddy Day Care” și „Intuitions”. Cel mai recent, Gray a fost prezentat într-un episod din serialul de podcast „Tara Tremendous” și seria de podcast „Tremendous”, ambele în 2020.

De asemenea, Gray a avut o carieră ilustră pe scenă, jucând-o pe doamna Robinson în producția din 2001 „The Graduate”, pe West End. Un an mai târziu, a început să regizeze în teatru, făcându-și debutul regizoral cu piesa „Murder In the First”. În 2014, s-a întors pe scenă pentru a interpreta Nașa Zână în producția teatrului de pantomimă „Cenuşăreasa” din Londra.

În timp ce juca în „Dallas” în rolul lui Ray Krebbs, Steve Kanaly a apărut și în alte emisiuni populare din acea perioadă, precum „Fantasy Island”, „The Love Boat” și „The Twilight Zone”. În timp ce a lucrat la alte proiecte, el este cel mai cunoscut pentru portretizarea lui Krebbs

După succesul „Dallas”, Kanaly a fost prezentat în filmele „Driving Me Crazy” și „Double Trouble”, înainte de a obține un rol în serialul „Okavango: The Wild Frontier”, care a fost anulat după două sezoane. Apoi a avut un arc de 10 episoade în telenovela „Toți copiii mei”.

A continuat să joace în filme independente precum „Sliding Home” și „Scorpio One” înainte de a reveni la personajul Ray Krebbs în filmul TV „Dallas: War of the Ewings”. Mai târziu a apărut în „Walker, Texas Ranger” și „The Division”, care a fost ultimul său rol de actorie timp de aproape zece ani.

Howard Keel era deja considerat un star de cinema de bună credință atunci când a preluat rolul lui Clayton Farlow în „Dallas”. A fost unul dintre marile vedete ale anilor ’50, a jucat într-o serie de musicaluri, atât pe scenă, cât și pe ecran

Rolul său din „Dallas” a fost un impuls în carieră după ce starul său a început să scadă după perioada de glorie din anii ’50 și ’60, când a semnat cu MGM Studios și a apărut atât pe Broadway, cât și pe West End.

După sfârșitul spectacolului, Keel a continuat să joace de-a lungul anilor ’90 și începutul anilor 2000 în episoade din „Murder, She Wrote”, „Hart to Hart” și „My Father’s House”.

Victoria Principal decisese să se retragă din actorie, urmând o carieră de agent din 1975 până în 1977, cu intenția de a merge la facultatea de drept, când scenariul pentru „Dallas” i-a dat peste biroul ei

Ea a știut imediat că trebuie să o interpreteze pe Pamela Barnes Ewing, rol care i-a adus o nominalizare la Globul de Aur.

Ea a părăsit emisiunea înainte de a ajunge la sfârșitul ei și a continuat să joace în filme TV în restul anilor ’80 și ’90, în timp ce a apărut și ca invitată în emisiuni precum „Burden of Proof”, „Home Improvement”. cu Tim Allen și „The Larry Sanders Show”.

Și-a creat propria companie de producție în 1987, Victoria Principal Productions, și a produs și a jucat în șase filme, inclusiv „Naked Lie”, „Blind Witness”, „Don’t Touch My Daughter” și „Midnight’s Child”.

Principal a continuat să facă apariții ca actriță invitată în spectacole precum „Providence” și „The Practice”, înainte de a obține un rol principal în telenovela de scurtă durată „Titans”, rolul ei final de pe ecran.

Actrița a avut și o carieră de succes ca scriitoare, scriind trei cărți despre frumusețe, îngrijirea pielii, fitness, bunăstare și sănătate, inclusiv „The Body Principal”, „The Beauty Principal”, „The Diet Principal” și „Living Principal”. .”

Charlene Tilton a avut doar câteva credite pentru numele ei înainte de a prelua rolul nepoatei lui J.R., Lucy Ewing Cooper, în „Dallas”, rolul ei emergent

După succesul ei în serial, Tilton a jucat în filmul de vest „Border Shootout”, cu Glenn Ford în rol principal, precum și în comedia „Problem Child 2”, înainte de a obține un loc de invitat la „Married…with Children”. Ea i-a urmat pe cei cu o serie de comedii la începutul anilor 2000, inclusiv „Tăcerea șuncilor”, „Filmul cu supereroi” și „Paranormal Calamity”.

Tilton a continuat să joace, apărând în filme precum „Edge of Salvation”, „Hemmingway”, „Not Another Celebrity Movie” și „Reading Writing & Romance”. Ea a revenit la rolul ei de dezvăluire pentru câteva episoade din reboot-ul „Dallas” pe parcursul celor doi ani.

Susan Howard a avut o lungă istorie în televiziune înainte de a obține unul dintre rolurile sale finale ca Donna Culver Krebbs în „Dallas”. Înainte de a fi distribuită în serial, ea a apărut în „The Flying Nun”, „I Dream of Jeannie”, „Star Trek‘’ și „Bonanza”

În timpul emisiunii, Howard a apărut și în „Vega$”, „The Power Within”, „Having Babies” și „The Love Boat”. La doi ani de la ieșirea din „Dallas”, ea a acționat ca co-gazdă pentru „The 700 Club”.

Ultima ei apariție pe ecran a fost în filmul din 1993 „Come the Morning”, după care s-a retras din actorie.

Howard s-a căsătorit cu actorul Charles Howerton în 1962 și au divorțat în 1964. Au o fiică împreună. În 1974, s-a căsătorit cu directorul de film Calvin Chrane și locuiește cu el în Texas din 1998.

Citește și: „Dacă nu te încerci tu, te încearcă viață”. Cum a reușit antreprenorarea Daniela Marișcu să construiacă o afacere de milioane plecând de la un serial din copilărie, „Dallas”

Priscilla Presley a avut doar două credite de actorie pe numele ei când a fost distribuită în „Dallas” în 1983, rămânând în emisiune timp de cinci ani. A apărut în câteva filme după „Dallas”, cum ar fi trilogia „Naked Gun”, și s-a jucat în filmele „Wedding at Graceland” și „Christmas at Graceland: Home for the Holidays”

Ea a ajuns la faimă pentru prima dată când s-a căsătorit cu icoana rock ‘n’ roll Elvis Presley în 1967, când avea 21 de ani. S-au întâlnit pentru prima dată cu șase ani în urmă, când ea avea doar 14 ani.

Cuplul a avut împreună o fiică, Lisa Marie Presley. Când Priscilla avea 27 de ani, a cerut separarea legală de Elvis. Divorțul lor a fost finalizat în octombrie 1973.

Sursa foto: Facebook

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora