Life StoriesMusic
Life StoriesMusic
De vorbă cu Andra, înainte de Crăciun: „Şi eu, când eram mică, primeam jucării de la copiii mai mari şi mă bucuram enorm”
Ramona Raduly
|Reading time: 4 mins
Share this article

Andra este acea figură caldă fără de care Crăciunul de la televizor nu ar fi la fel. Fiecare cântec al său a ajuns hit, iar atunci când vine vorba despre a cânta colinde, poate doar Hruşcă o egalează. Şi ca şi cum imaginea aceea perfectă pe care o afişează despre ea şi familia sa nu ar fi fost de ajuns, la începutul lunii decembrie Andra a susţinut un concert caritabil în sprijinul familiilor aflate în programul de prevenire a separării copilului de familie desfăşurat de Fundaţia Hope and Homes for Children în România. Acesta este unul din motivele pentru care nu încetează să surprindă, căci, dincolo de imaginea de vedetă este om, un om cu suflet mare, atentă la ceea ce se întâmplă în jurul ei.

În concert, alături de ea, pe scena Ateneului Român, au urcat în premieră Andreea Esca, Luminiţa Anghel, Călin Goia, Andi Moisescu şi Alex Velea şi, împreună, au interpretat colinde şi cântece de Crăciun din repertoriul românesc şi internaţional. Ei au fost acompaniaţi de Orchestra Romanian Sinfonietta dirijată de Andrei Tudor, de ansamblul de copii „Cor cu Dor”, condus de Teodora Jaworski, şi de Grupul Vocal Acapella, coordonat de George Miron. Banii adunaţi în urma acestui concert vor ajuta mai multe familii să îşi păstreze copiii alături şi să nu îi abandoneze în orfelinate.

De mult îmi doream un interviu cu ea şi, cu această ocazie, am reuşit.

Ce înseamnă Crăciunul pentru tine?

Dintotdeauna Crăciunul a fost sărbătoarea mea preferată. Familia se reunea, eu şi fraţii mei aveam vacanţă, ne jucam toată ziua în zăpadă, chiar dacă îngheţam, împodobeam bradul. Ţineam post şi aveam cărţi despre naşterea Domnului. Simţeam că e ceva magic în aer. Acum simt la fel, doar că mă concentrez mai mult pe a face sărbătorile de neuitat pentru copiii mei. Vreau să înţeleagă că e mai mult decât o vacanţă, că e important că suntem împreună, că trebuie să fim buni.

Care e cea mai frumoasă amintire de Crăciun pe care o ai?

Împodobirea bradului de Crăciun.

Îţi amintesti si de Moş Nicolae? Ai vreo poveste din copilărie cu Moş Nicolae?

Sigur, mereu îmi aducea ceva. Deşi nu aş zice că eram cea mai cuminte dintre fraţii mei, dimpotrivă! Găseam de obicei dulciuri în cizmuliţe, mă bucuram enorm. Le mâncam treptat, nu pe toate deodată, ca să îmi ajungă mai mult timp!

Cum te-ai decis să te alături fundaţiei Hope and Homes for Children?

Ştiam despre proiectele Fundaţiei de mult timp şi eram foarte sensibilizată de misiunea lor. Faptul că luptă ca familiile să nu îşi abandoneze copiii din motive financiare, iar copiii din grija statului să crească într-o casă, cu oameni care îi iubesc, nu un orfelinat cu angajaţi, ca într-un spital, este ceva foarte important pentru mine. Prima oară am colaborat la Gala de strângere de fonduri Hope and Homes Romania în luna mai, anul acesta. Am cântat “Iubirea schimbă tot” alături de Ansamblul Violoncellissimo la Ateneul Român şi mi-a venit ideea unui concert caritabil de Crăciun chiar atunci. Mă bucur că am reuşit să transformăm în realitate acest vis, sper să schimbăm mai mutle destine prin efortul nostru. Cu ocazia asta le mulţumesc tuturor celor care au acceptat să lucreze ca şi mine pro-bono la proiect, invitaţilor mei, dar şi celor care au cumpărat bilete. Fiecare bilet cumpărat este o donaţie şi poate ajuta un copil să rămână în familie.

Încerci sa-I inveţi pe copiii tăi să dăruiască de Crăciun celor care au nevoie?

Da, David deja ştie astfel de lucruri. Eva e un pic cam mică pentru noţiunile astea, crede că toate jucăriile sunt ale ei. Dar discutăm despre asta, strângem jucăriile pe care nu le mai folosim şi le dăm altor copii. Şi eu, când eram mică, primeam jucării de la copiii mai mari, şi mă bucuram enorm. Aveam o familie modestă şi părinţii nu ar fi putut cumpăra multe jucării pentru patru copii.

Se spune ca o faptă bună este cel mai frumos cadou pe care ţi-l poţi face de Crăciun. Tu ce îţi mai doreşti anul acesta de la Moş Crăciun? Te rog, nu-mi spune „sănătate”. Trebuie să ai o dorinţă mai palpabilă…

Mi-aş dori mai mult timp. Şi eu, şi Cătălin muncim mult şi preţuim foarte mult momentele în care suntem împreună, noi doi sau toţi patru. Cred că mi-aş dori să avem mai multe astfel de momente la anul.

Care sunt pasiunile tale?

Îmi place să călătoresc şi să dansez. De dansat, am ocazia la toate spectacolele mele, din fericire, merg si la zumba, ca să îmbin sportul cu dansul, dar de călătorit cred că mai am mult. Când mai cresc Eva si David, sper să călătorim în patru şi să vedem locuri frumoase din lumea asta. 

Life StoriesMusic
Share this article