fbpx

Căutare

Share this article

Cu greu ne-am putea imagina un astfel de titlu despre o toaletă publică. Mai ales în România! Însă în Norvegia pare că totul este posibil, chiar şi să alegi o anumită rută pentru vacanţele tale, doar ca să mergi la o anumită toaletă publică.

Noul punct de atracţie din Norvegia este realizat de casa de arhitectură Haugen/Zohar şi este un proiect gândit în concordanţă cu peisajul înconjurător. Această nouă toaletă publică se află pe celebrul traseu norvegian de schi Helgelandskysten, 433 de kilometri între Holm şi Godøystraumen şi nu este neapărat un loc unde te-ai aştepta să găseşti o astfel de construcţie.

Găsiţi clădirea cu aspect de val, la Ureddplassen, lângă Gildeskål. Construcţia, realizată din beton şi de sticlă, pare să fie mai degrabă o reşedinţă modernă decât o toaletă publică. Instalaţia în sine, cu tot cu terasamentul care face malul lacului din apropiere mai accesibil, a fost proiectată de arhitecţii Haugen / Zohar. Locul amenajat de curând nu este doar un punct de oprire foarte util, ci şi un loc perfect pentru cei care vor să admire peisajele fiordurilor nordice.

Trebuie să ştiţi că Norvegia are mai are o altă o toaletă cu semnătură de designer pe ruta Aurlandsfjellet, care a fost numită cea mai bună toaletă publică din lume în 2015 de către DesignCurial, aşa cum precizează şi Lonely Planet. După cum vă spuneam la început, se pare că Norvegia are toate şansele să devină una dintre destinaţiile căutate de turiştii nonconformişti sau să se situeze în topul celor mai cool toalete publice din lume.

 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO