Sports
Echitaţie şi relaxare la TransylvaniaHorse Show
Concurenţi din 16 ţări, precum şi oficiali ai lumii ecvestre naţionale şi internaţionale participă în perioada 10 – 12 iunie la TransylvaniaHorse Show, eveniment ecvestru care are loc la Prod,…
Ioana Culea
|Reading time: 2 mins
Concurenţi din 16 ţări, precum şi oficiali ai lumii ecvestre naţionale şi internaţionale participă în perioada 10 – 12 iunie la TransylvaniaHorse Show, eveniment ecvestru care are loc la Prod,…
Ioana Culea
|Reading time: 2 mins
Share this article

Concurenţi din 16 ţări, precum şi oficiali ai lumii ecvestre naţionale şi internaţionale participă în perioada 10 – 12 iunie la TransylvaniaHorse Show, eveniment ecvestru care are loc la Prod, judeţul Sibiu. Scopul acestui eveniment este acela de a readuce în atenţia publicului larg echitaţia ca sport profesionist şi amator.

La cea de-a şase ediţie, TransylvaniaHorse Show este un eveniment ecvestru internaţional, care găzduieşte anul acesta două tipuri de competiţii oficiale: Cupa României la probă completă – cross country, probă cu obstacole naturale pe teren variat, probă de obstacole şi dresaj – şi Concursul Internaţional Universitar – Cupa Naţiunilor pentru Studenţi, dar şi show-uri şi demonstraţii ecvestre.

La Concursul Internaţional Universitar se vor prezenta 12 echipe formate din 36 de studenţi din ţări ca SUA, Irlanda, Marea Britanie, Elveţia ş.a. Concurenţii vor avea la dispoziţie doar cinci minute pentru a se acomoda cu caii, puşi la dispoziţia acestora de către organizator.

„Acest concurs pentru studenţi este o adevărată pepinieră pentru viitori concurenţi şi îşi propune să resusciteze o disciplină sportivă olimpică, foarte populară în vestul Europei, dar aproape inexistentă în România. Acesta este motivul pentru care lucrăm cu specialişti de top din ţări cu tradiţie pe această disciplină”, spune Mihnea Vîrgolici, directorul evenimentului.

Evenimentul de echitaţie îşi propune de asemenea să promoveze artişti şi producători locali, să amplifice potenţialul turistic al zonei, dar şi să prezinte o competiţie sportivă într-o atmosferă relaxantă, de vacanţă, într-un peisaj inedit. Spectatorii TransylvaniaHorse Show vor avea la dispoziţie şi o zonă de chill&fun, unde se vor putea destinde atât cei mari, cât şi cei mici.

Satul Prod în care se desfăşoară spectacolul ecvestru se află situat la doar 16 kilometri de Sighişoara, unul dintre cele mai bine păstrate oraşe medievale din Europa, inclus în lista siturilor UNESCO. De altfel, satul se află într-un peisaj idilic recomandat de ghidul „Lonely Planet” ca fiind o destinaţie ideală pentru turiştii care vor să practice echitaţia outdoor.

Sports
Share this article