Familii celebre de la Hollywood: moștenirea nu a fost doar în bani, ci și în talent - LIFE.ro
Mergi la conținut

Familii celebre de la Hollywood: moștenirea nu a fost doar în bani, ci și în talent

Dacaă vorbim de familii celebre de la Hollywood, nu avem cum să nu menționăm nume precum Douglas, Sutterland sau Barrymore.
Share this article

Hollywood-ul, fabrica de vise a cinematografiei mondiale, a dat naștere nu doar unor staruri strălucitoare, ci și unor adevărate dinastii ale actoriei. În timp ce unii ar putea argumenta că succesul copiilor de vedete se datorează conexiunilor și privilegiilor, există numeroase exemple de familii în care talentul actoricesc pare să fie transmis genetic. Acest articol explorează șase astfel de familii celebre, unde părinții și copiii au strălucit deopotrivă pe marele ecran.

Familia Barrymore

Dinastia Barrymore este una dintre cele mai vechi și mai respectate familii de actori din istoria Hollywood-ului. Rădăcinile sale se întind până în secolul al XIX-lea, cu Maurice Barrymore și Georgiana Drew.

Drew Barrymore, stră-strănepoata lui John Drew și strănepotata lui John Barrymore, este poate cea mai cunoscută membră contemporană a familiei. Cariera ei a început la o vârstă fragedă, cu rolul memorabil din „E.T. the Extra-Terrestrial” (1982). De atunci, Drew a evoluat de la copil-star la o actriță matură și producătoare de succes, cu roluri în filme precum „Charlie’s Angels”, „50 First Dates” și „Ever After”.

Bunicul lui Drew, John Barrymore, a fost unul dintre cei mai aclamați actori ai epocii sale, cunoscut pentru interpretările sale shakespeariene și pentru roluri în filme clasice precum „Grand Hotel” și „Twentieth Century”.

Moștenirea Barrymore demonstrează cum talentul și pasiunea pentru actorie pot transcende generațiile, adaptându-se la schimbările din industria cinematografică.

Familii celebre de la Hollywood: Familia Douglas

Kirk Douglas și fiul său, Michael Douglas, reprezintă două generații de excelență în actorie.

Kirk Douglas, născut Issur Danielovitch, a devenit una dintre cele mai mari legende ale epocii de aur a Hollywood-ului. Cu o carieră care s-a întins pe șapte decenii, Kirk a strălucit în filme precum „Spartacus”, „Paths of Glory” și „Lust for Life”. Nominalizat la trei premii Oscar, el a primit un Oscar onorific în 1996 pentru întreaga sa carieră.

Michael Douglas a pășit pe urmele tatălui său, dar și-a creat propria identitate în industrie. Câștigător a două premii Oscar (unul pentru producție – „One Flew Over the Cuckoo’s Nest” și unul pentru actorie – „Wall Street”), Michael a demonstrat versatilitate atât în fața, cât și în spatele camerei. Rolurile sale memorabile includ „Fatal Attraction”, „Basic Instinct” și, mai recent, serialul „The Kominsky Method”.

Relația tată-fiu a fost complexă, dar ambii au recunoscut și respectat talentul celuilalt, creând o moștenire impresionantă în cinematografie.

Familia Hanks-Wilson

Tom Hanks și Rita Wilson formează unul dintre cele mai iubite cupluri de la Hollywood, iar talentul lor s-a transmis și copiilor lor.

Tom Hanks, câștigător a două premii Oscar consecutive pentru „Philadelphia” și „Forrest Gump”, este unul dintre cei mai respectați actori ai generației sale. Cu o carieră care include filme precum „Saving Private Ryan”, „Cast Away” și „The Da Vinci Code”, Hanks a demonstrat o gamă impresionantă și o abilitate de a se conecta cu publicul.

Rita Wilson, deși poate mai puțin cunoscută, are o carieră solidă atât în actorie, cât și în producție. Ea a apărut în filme precum „Sleepless in Seattle” și „It’s Complicated”.

Fiul lor, Colin Hanks, a urmat calea părinților săi în actorie, cu roluri notabile în seriale TV precum „Fargo” și „Life in Pieces”, precum și în filme ca „Orange County” și „King Kong”.

Un alt fiu al lui Tom, Chet Hanks, deși mai controversat, a avut apariții în seriale TV și și-a încercat norocul în muzică.

Familia Hanks-Wilson demonstrează cum pasiunea pentru artă poate fi transmisă într-un mod natural și autentic de la o generație la alta.

Familii celebre de la Hollywood: Familia Bridges

Familia Bridges este un exemplu remarcabil de talent actoricesc transmis pe parcursul a trei generații.

Lloyd Bridges, patriarhul familiei, a avut o carieră îndelungată în film și televiziune, fiind cel mai cunoscut pentru rolurile sale din „Sea Hunt” și „Airplane!”.

Fiii săi, Jeff și Beau Bridges, au dus mai departe moștenirea tatălui lor. Jeff Bridges, câștigător al unui premiu Oscar pentru „Crazy Heart”, este cunoscut pentru roluri iconice în filme precum „The Big Lebowski”, „True Grit” și „Hell or High Water”. Beau Bridges, deși poate mai puțin celebru decât fratele său, are o carieră impresionantă, cu multiple nominalizări la Emmy și Globurile de Aur.

Jordan Bridges, fiul lui Beau, reprezintă a treia generație de actori Bridges, cu apariții în seriale TV și filme.

Familia Bridges ilustrează cum talentul actoricesc poate evolua și se poate adapta de-a lungul generațiilor, fiecare membru aducând ceva unic în industrie.

Familia Sutherland

Donald Sutherland și fiul său, Kiefer Sutherland, reprezintă două generații de actori canadieni care au lăsat o amprentă semnificativă la Hollywood.

Donald Sutherland, cu o carieră care se întinde pe mai bine de cinci decenii, este cunoscut pentru roluri diverse în filme precum „MAS*H”, „Ordinary People” și „The Hunger Games”. Deși niciodată nominalizat la Oscar, el a primit un Oscar onorific în 2017 pentru contribuția sa în cinematografie.

Kiefer Sutherland a devenit faimos pentru rolul său din serialul TV „24”, pentru care a câștigat un Emmy și un Glob de Aur. El a apărut și în filme de succes precum „The Lost Boys”, „A Few Good Men” și „Flatliners”.

Relația lor profesională a culminat când au jucat împreună în filmul „Forsaken” din 2015, marcând prima dată când au apărut pe ecran ca tată și fiu.

Familia Sutherland demonstrează cum talentul actoricesc poate lua forme diferite în generații succesive, ambii actori găsindu-și propriul drum în industrie.

Familii celebre de la Hollywood: Familia Sheen-Estevez

Martin Sheen și copiii săi formează una dintre cele mai talentate și diverse familii din industria de divertisment.

Martin Sheen, născut Ramon Estevez, este cunoscut pentru roluri iconice în filme precum „Apocalypse Now” și serialul TV „The West Wing”. Cu o carieră care se întinde pe mai bine de cinci decenii, Sheen a demonstrat o versatilitate remarcabilă.

Dintre copiii săi, Charlie Sheen și Emilio Estevez sunt cei mai cunoscuți. Charlie Sheen a avut succes atât în film („Platoon”, „Wall Street”), cât și în televiziune („Two and a Half Men”). Emilio Estevez a strălucit în filme precum „The Breakfast Club” și „Young Guns”, dezvoltând ulterior o carieră și ca regizor.

Ramon Estevez și Renée Estevez, ceilalți doi copii ai lui Martin, au avut și ei cariere în actorie, deși mai puțin proeminente.

Familia Sheen-Estevez ilustrează diversitatea talentului într-o singură familie, fiecare membru găsindu-și propria nișă în industria de divertisment.

Citește și: 10 vedete acuzate de hărțuire sexuală. O nouă mișcare #MeToo de la Hollywood, la marea industrie muzicală

Foto: Depositphotos

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora