fbpx

Căutare

Share this article

Cu cat avem mai multe optiuni in supermarket, cu atat avem tendinta sa cumparam mai multe lucruri si, in final, sa aruncam produse pe care nu am apucat sa le folosim. Risipa alimentara este un subiect foarte important cand vine vorba despre sustenabilitate. Majoritatea persoanelor cumpara si arunca prea multa mancare, nestiind sa refoloseasca sau sa combine diferit preparatele deja gatite cu o zi sau doua inainte.

Cu siguranta, si tie iti ramane mancare in frigider, pe care nu vrei sa o mai consumi in forma in care deja este preparata. Ei, bine, solutia nu este sa arunci produsele alimentare, ci sa devii creativa in bucatarie.

Citește și: Idei de reţete de prăjituri cu fructe de vară

Iata 3 preparate savuroase pe care le poti gati doar cu resturile de mancare ramase in frigider, pentru a evita risipa alimentara!

1. Risotto cu legume
Vei avea nevoie de:
  • Orez deja gatit
  • Jumatate de ardei gras, morcov, telina sau alte resturi de legume
  • O ceapa alba sau cativa catei de usturoi
  • Putin parmezan si un colt de unt
  • Sare si piper
Mod de preparare:

Daca ti-a ramas niste orez de la garnitura de ieri, acesta se poate transforma in felul principal de la masa de azi. Nu trebuie decat sa incingi o tigaie, sa topesti un colt de unt, apoi sa adaugi la calit legume tocate marunt, in functie de ce ai in frigider. Poti folosi ardei gras multicolor, morcovi, telina sau pastarnac, precum si ceapa sau usturoi.

Cand legumele s-au calit, adauga orezul in tigaie, amesteca bine, apoi condimenteaza totul cu sare, piper si parmezan. Vei obtine un risotto delicios, fierbinte si satios, in doar cateva minute!

Restul preparatelor le gasiti pe andreearaicu.ro!
Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO