fbpx

Căutare

Share this article

După mai bine de un an de pandemie lucrurile încep să reintre oarecum pe un făgaş oarecum asemănător cu vremurile de dinaintea apariţiei virusului. Se merge la restaurante, la cinema, la teatru, în locurile de joacă, se fac petreceri, toate însă cu nişte reguli. Iar acum au început să anunţe şi organizatorii de festivaluri reluarea unora dintre ele. Am făcut o listă cu festivalurile anului 2021 şi regulile pe care trebuie să le respectăm dacă vrem să participăm la ele.

Festivalurile anului 2021 – Electric Castle

Electric Castle deschide seria festivalurilor mari de la noi din ţară. EC_Special se va desfăşura pe parcursul a 10 zile, între 6 şi 15 august, în peste 30 de locuri din Bonţida şi Cluj-Napoca, tocmai pentru că organizatorii vor să se asigure că pot respecta toate normele de siguranţă impuse de autorităţi.

Iar după o asemenea pauză de la evenimente, organizatorii se aşteaptă ca la festival să ajungă peste 200.000 de oameni. Le-au pregătit peste 500 de concerte cu artişti şi DJ de renume şi activităţi new media, iar biletele au fost deja puse în vânzare. E drept, lineup-ul încă nu este cunoscut, dar cei care frecventează astfel de festivaluri nu îşi fac prea multe griji din acest punct de vedere. Pe de altă parte e bine să ştiţi că preţurile vor creşte pe măsură ce se apropie data de începere a festivalului. Iar până acum normele spun foarte clar: accesul la festivaluri se face doar în baza adeverinţei de vaccinare.

Untold

Organizat în mod firesc în luna august, Untold se mută anul acesta ceva mai târziu, între 9 şi 12 septembrie. Nu va fi limită în ceea ce priveşte numărul participanţilor, aşa că cei care se ocupă de festival se aşteaptă la un număr chiar mai mare decât în alţi ani, peste 370.000 de oameni care să ajungă la Cluj în cele 4 zile. Există însă aceeaşi regulă ca la toate evenimentele de acest fel: toţi cei care vor să aibă acces trebuie să facă dovada vaccinării anti-Covid. Pe de altă parte, până atunci va intra în vigoare Certificatul Verde Covid, care le va permite accesul şi celor care prezintă un test negativ sau dovedesc faptul că au anticorpi.

Printre artiştii deja confirmaţi la Untold 2021 sunt David Guetta şi Martin Garrix, dar lineup-ul final va fi dezvăluit în mai multe etape, una la finalul lunii iunie şi o alta în luna iulie. Biletele au fost deja puse în vânzare, iar cei care au deja abonamentele ANYTIME le pot folosi la ediţia din acest an.

Citeşte şi: Cine este Bobo, personajul din spatele „scenei” de la Untold, Electric Castel sau Nerversea? – LIFE.ro

SAGA Festival

Tot în septembrie, în acelaşi timp cu Untold, la Bucureşti va avea loc SAGA Festival. Iubitorilor de muzică electronică şi tehno li s-a pregătit un program cu peste 50 de artişti internaţionali, dar şi de la noi. Printre numele confirmate pentru scena principală apar Alan Walker, Clean Bandit şi Don Diablo, dar lista este mult mai generoasă.

Biletele pentru festivalul organizat între 10 şi 12 septembrie, în Parcul Izvor, au fost puse în vânzare, iar preţurile cresc şi în acest caz pe măsură ce se apropie data festivalului. Pe de altă parte, organizatorii oferă posibilitatea de a achiziţiona abonamentele în rate, astfel încât să fie mai uşor de accesat.

Festivalurile anului 2021 – Neversea

Cel mai aşteptat festival de la malul mării, Neversea, a fost la un pas să nu fie organizat în acest an şi incertitudinea încă pluteşte asupra lui. Ar fi trebuit să aibă loc între 8 şi 11 iulie, însă regulile în continuă schimbare şi lipsa de predictibilitate au dus iniţial la decizia de anulare. Organizatorii au revenit asupra ei însă şi plănuiesc să îl mute la finalul lunii august, cel mai târziu la începutul lui septembrie.

TIFF – Transilvania International Film Festival

Cea de-a 20-a ediţie a festivalului de film de la Cluj Napoca va avea loc anul acesta în perioada 23 iulie – 1 august. Este printre puţinele evenimente care a avut continuitate şi în 2020, când au fost programate proiecţii exclusiv în aer liber şi cu număr limitat de spectatori. Chiar şi în aceste condiţii, tot au fost 45.000 de participanţi.

Anul acesta vor fi proiectate filme care nu au putut fi lansate până acum din cauza pandemiei, dar şi o mulţime de pelicule premiate la festivaluri internaţionale de prestigiu.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO