Fior di Latte, locul unde se mănâncă poezie - LIFE.ro

Căutare

Share this article

La „Fior di Latte Gelateria, Cucina e Poesia”, m-am aşezat, ca omul rătăcit prin Primăverii, uimit de magnoliile înflorite.
Am cerut, relaxată, o ciocolată caldă. Mi s-a adus într-o cană mare, albă, inscripţionată cu o poezie scurtă, semnată de Marius Tucă: „Ce s-ar întâmpla/ dacă m-aş îmbrăca/ în pielea ta?/ Aş fi pentru totdeauna/ Al tău?”
Sună bine. Şi ciocolata este bună. Chiar foarte. Tot locul are ceva apetisant… De fapt Fior di Latte este un hotspot pe harta restaurantelor pentru bonvivants din capitală.
Decorul este cald, pastelat, nu oboseşte ochiul. Dimpotrivă. Este stylish, rezervat, discret.
Deschid meniul: piadinele-caesar, caprese sau marinara (un produs tipic italian, pe care nu îl mai întâlneşti în Bucureşti), tartar de crevete roşii de Sicilia, papardele de casă cu ciuperci, Isle Flotante, King Crab Alaska cu cognac şi mousse de avocado, salată vegană,  piept de raţă pe pat de piure de păstârnac.
Restaurantullei aparţine lui Marius Tucă, Oana Pleşan şi Sorin Stoian.
De curând,  în cadrul unui brunch, la care au participat vedete, influencers şi jurnalişti de top, Chef Oana Pleşan a dezvăluit şi unul dintre preparatele vedetă ale acestui sezon: salata de caracatiţă cu îngheţată de fistic şi pesto, care a demonstrat măiestria şi talentul ei, oferind probă faptului că îngheţata poate fi şi altceva decât un desert.
Oana Pleşan a absolvit cursurile de gelatier, avându-l ca mentor pe Chef Giacomo Schiavon, fondatorul celebrei Sorbetteria di Castglioni din Bologna.
A învăţat în Italia cum se prepară o îngheţată autentică, după reţete tradiţionale, iar apoi a lăsat ca inspiraţia să o conducă.
A creat gelato de mascarpone cu coulis de zmeură, gelato de parmezan cu reducţie de aceto balsamico, gelato de ricotta cu bucăţi de curmale ţinute peste noapte în lichior de portocale, sortimente ce pot fi servite atât în restaurant, cât şi în gelateria Inni Gelato Artigianale, unde Oana este owner.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO