„Halftime”: 5 lucruri pe care le-am învățat din documentul lui Jennifer Lopez - LIFE.ro

Căutare

Share this article

„Ar fi trebuit să ne acorde 20 de minute dacă doreau un dublu cap de afiș”, îi spune Jennifer Lopez lui Shakira în documentarul „Halftime”.

Netflix a lansat documentarul Halftime al lui Jennifer Lopez săptămâna trecută și, dacă te așteptai ca filmul să dezvăluie bârfe suculente din culise despre viața privată a artistei, ar trebui să cauți altceva. Mai mult un portret al carierei ilustre a cântăreței, actriței, producătoarei și dansatoarei și al eticii de lucru neclintite, Halftime ne-o oferă pe Jennifer Lopez pe care o cunoaștem bine – o interpretă puternică care nu încetează să-și urmărească obiectivele.

Totuși, există perspective despre Jennifer Lopez pe care nu le-am mai văzut. Acesta este absolut un documentar mai interesat să evidențieze succesele lui J.Lo și adversitățile pe care a trebuit să le îndure pe parcurs, dar din când în când vedeta își abandonează personajul de pe cameră și își arată partea vulnerabilă. Lopez recunoaște de fapt cât de stăpână este în orice moment, spunând că este „mândră” de faptul că nimeni nu va ști vreodată ce gândește sau simte cu adevărat atunci când se află pe un covor roșu sau în fața unei mulțimi. Aceasta este o femeie care nu va lăsa niciodată inimile zdrobite, vise ratate sau probleme personale să-o împiedice să ajungă unde este hotărâtă și trebuie să o admiri pentru puterea ei de oțel, mai ales când documentarul aruncă o privire asupra mediatizării necruțătoare pe care a experimentat-o ​​în ultimii treizeci și ceva de ani.

Ce am aflat nou despre Jennifer Lopez din documentarul „Halftime”?

Atât J.Lo, cât și Shakira au fost supărate de apariția lor la Superbowl, ambele cap de afiș al spectacolului

Halftime se concentrează în principal pe perioada de dinaintea împlinirii vârstei de 50 de ani a lui Jennifer Lopez, și la un moment dat se îndreaptă către Superbowl. După ce a fost criticată pentru lipsa de diversitate, echipa de conducere a Superbowl le-a ales pe J.Lo și Shakira drept capete de afiș, o decizie pe care managerul lui J.Lo, Benny Medina, o numește „o insultă” în lumina faptului că, din punct de vedere istoric, a existat doar un cap de afiș (alb).

Halftime Jennifer Lopez

În plus, în loc să extindă spectacolul la douăzeci de minute, Shakira și Jennifer Lopez au fost puse să cânte jumătate din timpul unui act obișnuit. „Aceasta este cea mai proastă idee din lume ca doi oameni să participe la Super Bowl”, spune J.Lo la un moment dat și îi poți simți frustrarea pe parcursul pregătirii, în timp ce încearcă să stoarcă atât de multe hituri într-o singură reprezentație.

  • Relația cu familia ei este foarte complicată

Ceea ce poate nu știai despre Jennifer Lopez este că a avut parte de o educație dificilă. Sigur, știm cu toții că a crescut în Bronx și provine din sărăcie, dar și relațiile ei de familie sunt complicate. De exemplu, J.Lo ne spune că ea nu a fost fiica de la care se așteptau membrii familiei la reușită. „Întotdeauna a fost înrădăcinat în capul meu că nu sunt cântăreață. Sora mea este cântăreața și cealaltă soră a mea este cea deșteaptă”, spune ea, adăugând că mama ei a fost dură cu ea și cu surorile ei.

Halftime Jennifer Lopez

O scenă destul de revelatoare este atunci când Lopez este într-o conversație prin chat cu surorile și părinții ei în timpul unui joc sportiv. Ea le spune niște știri importante despre carieră, pe care aproape le ignoră în favoarea discuției despre joc. În parte, este o distracție standard legată de familie. Dar este puțin mai profund, având în vedere că cunoaștem și relațiile de familie ale lui Lopez.

Citește și: Viața amoroasă a actriței Jennifer Lopez: 3 mariaje eșuate, 5 logodne și 7 relații

  • Jennifer Lopez și-a descoperit vocea politică în timpul mandatului lui Donald Trump

O perspectivă interesantă asupra călătoriei lui Jennifer Lopez a fost descoperirea ei în timpul președinției lui Trump. Dezgustată de modul în care refugiații erau ținuți în cuști, copiii fiind separați de părinți, ea ne spune că nu era implicată „în politică” cu adevărat, ci „nu smulgeți un copil de la părinții lui. Există doar anumite lucruri pe care nu le faci ca ființă umană… m-a făcut să realizez că aveam responsabilitatea de a nu tăcea, de a nu lăsa politica în seama nimănui altcuiva.”

Ea și-a folosit apariția în spectacolul de la Superbowl pentru a face o declarație despre maltratare, folosind cuști luminate pentru a arăta că nu poți reduce la tăcere comunitatea latino. Poate și de aceea interpretarea ei de la inaugurarea președintelui Biden în funcție a făcut ca scena să fie incredibil de emoționantă.

  • Observă întotdeauna ceea ce spune lumea despre ea

Hustlers a fost un moment uriaș pentru Jennifer Lopez, iar campania ei pentru un Oscar este un subiect central al documentarului Halftime. Chiar vezi echipa din spatele ei în timp ce trece de la talk show la talk show, punând bazele pentru ceea ce sperăm că va fi prima ei nominalizare la Oscar.

Când a fost nominalizată la Globul de Aur pentru spectacol, o vedem cum cercetează recenziile și comentariile presei. La un moment dat, un scriitor o numește „subestimată din punct de vedere penal” ca actriță, ceea ce o face pe J.Lo să plângă. Aceasta este o femeie care poate fi puternică și sigură de sine, dar ea totuși observă modul în care publicul vorbește despre ea. Te face să te gândești cu adevărat la ceea ce ai scris pe internet despre celebrități – sunt oameni adevărați și, deși pot avea echipe care să monitorizeze acoperirea media, citesc și ei ce scrie în presă.

  • Umilința de la Oscar a fost devastatoare

Știam cu toții ce parodie a fost că Jennifer Lopez nu a primit o nominalizare la Oscar pentru Hustlers. Dar, văzând prezența la premiere, efortul pe care echipa ei l-a depus în publicitatea ei în jurul acestui film și speranța brută pe care o avea, fac ca umilința să se simtă ca un pumn în intestin.

J.Lo de fapt nu arată prea mult din emoția ei în ceea ce privește umilința trăită, care sunt sigură că are legătură cu protejarea psihicului ei, așa cum discută ea în film. Dar ea spune despre echipa ei: „Simt că am dezamăgit pe toată lumea. Ei și-au dorit atât de mult pentru mine, pentru ei. Este o validare a întregii lucrări pe care o fac.”

Totuși, filmul se termină cu o notă înaltă. Pe lângă performanța ei de la inaugurarea lui Biden, Jennifer Lopez ne povestește despre activitatea ei de filantropie – un parteneriat numit Limitless Labs, care ajută femeile latine să construiască afaceri mici. Simți cu adevărat că Lopez intră într-o nouă fază a carierei ei, în care scopul politic și social se află alături de dorința ei de inspirație în industria divertismentului. Ea apare, pentru a spune simplu, că este al naibii de fericită.


Fotografiile din acest articol ne-au fost furnizate de Depositphotos.com

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO