fbpx

Căutare

Share this article

A fost greu, dacă nu aproape imposibil să-i găsesc pe cei doi proprietari ai clubului #Gaia din Bucureşti: Mădălina Dorobanţu şi Alexandru Popescu . Şi asta, pentru că sunt încă implicaţi în şantierul care este acum aproape de final în club. După câteva luni de pauză, Gaia s-a deschis săptămâna trecută la o nouă adresă unde proprietarii au renovat un loc care nu era propice unui club, dar care a devenit astfel cu nişte eforturi supraomeneşti, spun ei. De altfel, redeschiderea clubului a fost însoţită de un val de posturi pe facebook şi instagram, dovadă că toţi clienţii locului aşteptau cu nerăbdare acest eveniment.

Care este istoria acestui club? Când a debutat? Cum s-a întâmplat? Cum a început Gaia? Şi cum este pentru o femeie să se implice în acest business? Răspunde Mădălina: Gaia a pornit acum 10 ani, iniţial ca un restaurant cu lounge şi, încă de la deschidere, din prima seară, clienţii l-au transformat într-un club. Practic, m-am trezit proprietara unui club fără voia şi intenţia mea. Am ajuns la nivelul în care consider că este foarte usor, pentru că Gaia a depăşit cu mult granitele unui club, este un concept, iar acest concept este plin de creativitate, de mister şi inovaţie, instrumente pe care le stăpânesc foarte bine şi cu care îmi face plăcere să mă joc. Cred că tocmai prezenţa feminină în acest business are un aport în succesul lui.

Numele „Gaia” este al Zeiţei Pământului, dar este legat şi de expresia populară „să te ia Gaia”. E un nume scurt, sonor, tocmai potrivit pentru un asemenea club. În cei 10 ani de existenţă Gaia a avut 3 locaţii, prima dintre ele, pe Banu Antonache, era mică, luxoasă, un fel de club boutique… Dar chiar din prima seară clienţii au cerut muzica mai tare şi lumina mai mica. De atunci a început activitatea clubului.

Conceptul: Proprietarii s-au orientat după categoria cea mai influentă din punctul lor de vedere. Şi au depistat-o ca fiind formată de oamenii din fashion. De aceea au şi ales ca Gaia să fie legată de aceşti oameni pe care i-au atras prin celebrele petreceri de joi (apropos, azi e joi, mergeţi în Gaia?) în care au organizat extraordinare petreceri tematice. Exemplu, mai jos, afişul petrecerii de azi.

Vizualul petrecerii Gaia din data de 10 noiembrie

Gaia a fost primul club care a creat acest tip de petreceri fashion, ceea ce astăzi se întâmplă în multe cluburi din Bucureştiul Vechi, cel puţin. Cum este pentru o femeie să lucreze în acest mediu? Nu-i influenţează sănătatea? Depinde cum priveşti situaţia:– îmi răsunde Mădălina- dacă o iei ca pe o distracţie, cu siguranţă în ani îţi ruinezi săăatatea, frumuseţea, capacitatea intelectuală, ş.a. Dacă o priveşti ca un business şi poţi să te organizezi ca timp petrecut noaptea, coroborat cu cantitate mică de alcool sau aproape deloc, este ca orice alt job. Depinde de organizarea internă a fiecăruia.

Acum Gaia este relocată în cartierul Floreasca, într-un spaţiu care a fost complet renovat. Mutarea a fost însă îngreunată, oprită mult timp, afectată de autorizaţiile greu sau imposibil de obţinut în siajul fenomenului Colectiv. Când vorbim despre asta Mădălina spune: Ah!! A fost cea mai grea din istoria brandului Gaia, care apropo, în decembrie împlineşte 10 ani. După tragedia de la Colectiv, a fost aproape inuman să obţinem toate avizele şi autorizaţiile legale necesare. Cu toate acestea, timpul, răbdarea, munca, energia şi perseverenţa şi-au spus cuvântul.

Ce pregăteşte clubul în acest sezon? O sarbatoare atipica pentru cei 10 ani, un revelion foarte elegant si glamoruos, deschiderea unui resto-bar alăturat clubului şi multe petreceri creative.- spune Mădălina.

Cum fac faţă situaţiilor delicate care apar în orice club? Desigur, Alexandru este responsabil cu asta, fiind un tip recunoscut în gestionarea acestui tip de momente. Alexandru Popescu, minte creativă, pune în practică alături de Mădălina, poate cele mai năstruşnice idei care au fost vreodată realizate într-un club sau într-un spaţiu. Prin asta se defineşte mai ales acest club, prin vizualurile wow, prin invitaţiile care anunţă partyurile tematice şi printr-o muzică cool care se abate deseori de la curentul mainstream.

read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO