Căutare

Share this article

Celebrul bucătar Jamie Oliver, susţinător al unei alimentaţii sănătoase,va închide şase dintre restaurantele sale cu specific italian din Marea Britanie, din cauza Brexit-ului sau, mai exact, din cauza deprecierii lirei sterline provocate de Brexit, care a urcat costurile localurilor, relatează Bloomberg, citat de News.ro.

În primul trimestru al anului 2017 vor fi închise restaurante din Aberdeen, Exeter, Cheltenham, Richmond, Tunbridge Wells şi Ludgate Hill, din Londra, a declarat un purtător de cuvânt al reţelei lui Jamie Oliver.

Creşterea costurilor de achiziţie a unor produse precum uleiul de măsline a făcut ca restaurantele respective să devină nesustenabile, a explicat purtătorul de cuvânt: „Aşa cum ştiu toţi proprietarii de restaurante, este o piaţă dură, iar presiunile post-Brexit şi incertitudinile au înrăutăţit situaţia”, afirmă directorul general Simon Blagden într-un comunicat.

Restaurantele care vor fi închise generează sub 5% din vânzările şi angajaţii reţelei lui Oliver. Compania a precizat că va căuta să ofere locuri de muncă alternative pentru cei 120 de angajaţi afectaţi de restructurare. Jamie Oliver intenţionează în continuare să înfiinţeze în acest an alte 22 de restaurante italieneşti în afara Marii Britanii, în Australia, Brazilia şi Rusia. El urmează să mai deschidă noi steakhouse-uri Barbecoa în Marea Britanie.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO