Jane Fonda la a treilea diagnostic cu cancerul se simte mai activă și mai energică ca niciodată - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Jane Fonda a fost recent diagnosticată cu limfom non-Hodgkin cu celule B, un tip de cancer, dar și-a asigurat fanii că nu s-a simțit niciodată mai bine.

Actrița a împărtășit câte ceva despre experiența ei cu boala de până acum într-o postare pe blog ei, la doar patru zile după ce a dezvăluit public că are cancer. Ea a început prin a le mulțumi fanilor pentru „toate expresiile de dragoste și sprijin” de când și-a anunțat diagnosticul, adăugând că „a fost profund mișcată”. A continuat explicând că, în ciuda faptului că s-a luptat cu boala de două ori înainte, a fost asigurată că „acesta este un cancer foarte tratabil și s-au făcut multe progrese în ceea ce privește medicamentele care se administrează pacienților. „De săptămâna trecută, atât de mulți oameni mi-au scris sau au postat că au acest tip de cancer și că s-au vindecat de multe decenii… Ei bine, în curând voi împlini 85 de ani, așa că nu va trebui să-mi fac griji pentru „multe decenii”. Cu unul mă voi descurca bine.” Ea a mai menționat că prima ei programare la chimioterapie va avea loc peste trei săptămâni.

Jane Fonda cancer

Jane Fonda nu este la prima întâlnire cu cancerul

Și nu ar trebui să fie surprinzător faptul că femeia care a construit un imperiu al antrenamentelor fizice în anii ’80 trece peste asta bătând din palme. Jane Fonda le-a spus fanilor că „mă simt mai puternică decât am fost în ultimii ani. Doctorul mi-a spus că cel mai bun antidot împotriva oboselii pe care o poate provoca chimioterapia este să mă mișc. Mers pe jos. Și am mers pe jos. Foarte devreme înainte de a începe căldura mare”. Ea a adăugat: „Nu este prima mea întâlnire cu cancerul. Am avut cancer de sân și am făcut o mastectomie și am trecut foarte bine peste asta și o voi face din nou. După cum am spus în declarația mea de săptămâna trecută, sunt dureros de conștientă că tratamentul de top pe care îl primesc nu este ceva pe care toată lumea din această țară se poate baza și consider că este o parodie. Nu este corect și voi continua să lupt pentru asistență medicală de calitate pentru toată lumea.”

Jane Fonda cancer

Jane Fonda, o activistă până la final

Diagnosticul ei recent a făcut-o, de asemenea, pe Jane Fonda „mai determinată ca niciodată să continue să pună capăt efectelor mortale ale combustibililor fosili”. Ea a scris: „În timp ce majoritatea dintre noi știm că combustibilii fosili sunt cauza principală a crizei climatice, mulți s-ar putea să nu știe că emisiile de combustibili fosili cauzează și cancer, precum și alte probleme majore de sănătate, cum ar fi malformații congenitale, leucemia infantilă, atacurile de cord, accidentele vasculare cerebrale, boli pulmonare și naștere prematură. Trebuie să găsim o modalitate de a ne uni pentru a pune capăt acestei corelații mortale. Prea multe familii au suferit, prea multe comunități au fost uitate, anulate drept „zone de sacrificiu”, mult prea multă durere a fost îndurată.” Fonda a concluzionat: „Nu trebuie să fie așa. Avem capacitatea să schimbăm acest lucru și intenționez să fac tot ce îmi stă în putere pentru a face acest lucru. Acest cancer nu mă va descuraja.”

Citește și: Jane Fonda, femeia ce și-a dedicat viața scenei și activismului. De la copilăria într-o familie de celebrități, la succesul cinematografic și până la arestul din cauza activismului civic și lupta împotriva războiului din Vietnam


Foto: Depositphotos.com

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO