Căutare

Share this article

Veşti bune de la cercetători, dacă mănânci zilnic puţină ciocolată scazi riscul de a face atac cerebral sau o boală de inimă. Până şi ciocolata cu lapte are aceleaşi beneficii, spun cercetătorii de la Universitatea Aberdeen, citaţi de The Telegraph.

Noul studiu confirmă beneficiile deja ştiute ale ciocolatei, adăugându-le ţi pe cele de prevenţie a bolilor de inimă sau a atacului cerebral. Se ştia deja că dulcele cu cacao reduce pierderile de memorie, previne diabetul, reduce stresul, protejează pielea de efectul soarelui şi scade colesterolul.

Cercetătorii de la Universitatea Aberdeen au observat obiceiurile alimentare a 21.000 de oameni timp de 12 ani şi au aflat că aceia care mâncau până la 100 de grame de ciocolată zilnic aveau cu 25% mai puţine şanse să facă o boală de inimă şi cu 23% mai puţine şanse să facă atac cerebral.

„Probele cumulative pe care le-am cules arată că un consum mai mare de ciocolată este asociat cu un risc mai mic de evenimente cardiovasculare nefaste. Acest lucru înseamnă că nu doar flavonoidele, ci şi alţi compuşi, probabil din lapte – precum calciul sau acizii graşi, pot contribui la cele observate”, a spus profesorul Phytp Myint, şeful catedrei de medicină pentru vârstnici de la Universitatea Aberdeen, citat pentru The Telegraph.

Cercetătorii au apelat şi la alte studii similare şi au văzut că observaţiile lor privind incidenţa mai mică de boli vasculare se menţinea la consumatorii de ciocolată.  Mai mult, cei care mâncau ciocolată erau mai slabi, făceau mai des mişcare şi aveau valori ale tensiunii mai scăzute.

Totuşi, comunitatea ştiinţifică reaminteşte tuturor că nu există un aliment minune, ci că sănătatea ţine de o dietă echilibrată, păstrarea tensiunii arteriale în limite normale şi mult exerciţiu fizic.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO