Locuri cu cele mai frumoase apusuri. Cele mai frumoase și emoționante fotografii de Instagram - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Un apus de soare reprezintă unul dintre momentele minunate ale unei zile și de aceea ne-am gândit să-ți arătăm care sunt acele locuri cu cele mai frumoase apusuri de soare din lume. Indiferent dacă lumina se reflectă pe linia de orizont a orașului sau dacă observi că razele soarelui se pierd în ocean, aceste locuri merită să le vizitezi și numai pentru a te desfăta cu poezia apusului de soare ce-ți poate umple sufletul de măreție. Sunt acele locuri unde ies cele mai potrivite fotografii pentru Instagram. Iată care sunt acele locuri cu cele mai frumoase apusuri.

Taj Mahal, India

Oricine probabil își dorește să vadă cu ochii lui una dintre cele mai mari minuni ale lumii în domeniul arhitecturii, iar aceasta este templul Taj Mahal din statul indian Agra. Ceea ce peste zi pare o apariție magică, spre seară se transformă într-o poveste din 1000 și una de nopți, pe măsură ce razele soarelui încep să pălească în spatele lui.

Razele soarelui la apus învăluie mistic fabuloasa cupolă de marmură, scăldând zidurile și minaretele cu culori pale de roz și protocaliu.

Deșertul Atacama, Chile

Deșertul Atacama din Chile este atât de uscat încât și plantele cele mai rezistente cu greu reușesc să supraviețuiască aici. Acesta este poate și motivul pentru care filmul Odiseea Spațială, lansat în 2001, a fost filmat aici, creând foarte autentic scenele ce descriu suprafața aridă a lunii. Există mici comunități adunate în jurul oazelor cu apă iar acei oameni au parte zilnic de cele mai incredibile apusuri. Iar de cele mai frumoase apusuri s-a auzit în toată lumea și sunt zeci de turiști care doresc excursii ghidate prin deșert la final de zi pentru a se bucura de aceste momente spectaculoase.

Matterhorn, Elveția

Având o înălțime de 4479 de metri, Matterhorn este icoana Alpilor elvețieni dar și unul dintre locurile în care spectacolul și spectaculosul se întâlnesc la final de zi când soarele strălucește într-o culoare argintie, divină, în spatele pârtiilor înzăpezite. Una dintre cele mai bune priveliști se arată la coliba Monte Rosa, un loc eco-friendly futurist. Excursia până aici necesită multă energie, însă merită din plin.

Punta del Este, Uruguay

Un orășel foarte modern ca acesta este răspunsul Uruguaiului la strălucitorul St.Tropez al Europei. Punta del Este se află poziționat pe o peninsulă ce are pe de-o parte marea, valurile neîmblânzite ale Atlanticului, iar pe cealaltă parte o fâșie de estuar mai calmă. După o zi pe plaja aglomerată poți alege un cocktail la unul dintre barurile ce au marea în față și poți privi în larg cum un soare mare, portocaliu se topește la orizont, printre valuri, asemenea unei bucăți de unt în tigaie.

Zanzibar

Zanzibar, o minunată insulă a coastei Tanzaniene, are multiple plaje tropicale ce reprezintă unele din acele locuri cu cele mai frumoase apusuri de soare africane. Iar dacă plaja ți se pare prea mică în fața măreției unui imens glob roșu ce se pierde în mare, poți alege să te apropii ușor, într-o barcă legănată de valuri. Idilic, nu?

Siem Reap, Cambodgia

Aici apusul de soare este spectaculos, însă dacă îți faci planul că vei sta într-o izolare pașnică pe vârful templului Phnom Bakheng în așteptarea acestui moment magic, e bine să renunți că e doar un vis. Începând cu ora patru după-amiaza aici se adună o mare mulțime de oameni veseli cu aceleași gânduri ca și ale tale, așteptând momentul în care soarele lovește vârful lacului Tonle Sap, într-o imagine scânteietoare și strălucitoare.

Insula Skye, Scoția

Acesta este unul dintre locurile preferate ale fotografilor din întreaga lume ce vin pregătiți cu lentile și obiective care mai de care mai avansate pentru a prinde lumina scânteietoare ce lovește culorile din jur, atunci când soarele apune. Pe măsură ce soarele se duce la culcare, lumina devine și mai captivantă.

Santa Monica, California, SUA

Locul de joacă mult iubit al Californiei, Santa Monica se mândrește cu parcuri de distracții, cafenele, baruri, magazine și chiar cu un acvariu. Când soarele începe să coboare de pe cer, cea mai bună panoramă este aceea de pe plaja de sub dig, de unde se pot vedea sclipind luminile din parcul de distracții.

Maasai Mara, Kenia

Apusul de soare în safari este ceva ce trebuie neapărat văzut măcar o dată în viață, iar Rezervația Naturală Maasai Mara din Kenia este locul ideal, încărcat de magie. Razele soarelui încep să se liniștească pe măsură ce marele glob coboară sub linia orizontului, împroșcând pământul și viața sălbatică cu o lumină intensă, portocalie.

Sussex, Marea Britanie

Aici este pânza perfectă pe care apusul de soare pictează cele mai impresionante nuanțe de roz și portocaliu atunci când apune și se proiectează pe stâncile albe și cretoase de pe coasta Sussex dintre Seaford și Beachy Head.

read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO