fbpx

Căutare

Share this article

Celebrul interviu acordat de prinţul Harry şi Meghan lui Oprah Winfrey continuă să facă furori în întreaga lume. Se analizează fiecare cuvânt, privire sau clipit. Fiecare are o părere despre dezvăluri, despre motivele sau veridicitatea lor. Dar interviul a fost, în egală măsură, o ocazie pentru a o poziţiona pe Meghan Markle între Lady Di şi Wallis Simpson, alte 2 femei care s-au îndrăgostit de feţe regale şi care au avut de-a face cu presiunea şi rigorile Casei Regale.

Paralele între Meghan Markle şi Lady Di

Numele prinţesei Diana a fost menţionat de nenumărate ori în cadrul interviului acordat de către Harry şi Meghan lui Oprah. S-a vorbit mult despre presiunea constantă pe care o resimt cei care fac parte din familia regală a Marii Britanii şi despre teama ca istoria să nu se repete. Prinţul Harry, de altfel, a menţionat în repetate rânduri că soţia sa a fost tratată exact ca mama sa, în special de către presa din Regat, dar şi de către membri ai familiei regale.

S-a vorbit şi despre dorinţa de a cere ajutor specializat pentru a depăşi presiunea continuă şi refuzul primit. Nu mai este de multă vreme un secret faptul că Lady Di s-a luptat aproape toată viaţa cu bulimia şi cu depresia, iar Meghan a mărturisit că nici ea nu a fost străină de gândurile suicidare după renunţarea la carieră şi preluarea îndatoririlor regale.

Totuşi, deşi Harry şi Meghan au spus de mai multe ori că au ales să renunţe la îndatoririle regale ca să nu mai fie atât de mult în atenţia presei şi a paparazzilor, dezvăluirile şi apariţiile media au fost mult mai numeroase de când au plecat din Marea Britanie. Şi relaţia prinţesei Diana cu presa a fost duală. Pe de o parte erau articolele elogioase la adresa muncii ei caritabile şi a apariţiilor ei demne de un fashion icon, pe de alta erau criticile constante şi prezenţa continuă a paparazzilor pe urmele ei, care îi analizau fiecare mişcare. De altfel, Lady Di şi-a pierdut viaţa într-un accident de maşină provocat de un şofer băut, într-o maşină hărţuită de paparazzi aflaţi pe motociclete.

Harry avea 12 ani la moartea Dianei şi, în mod firesc, trece totul prin acest filtru. Fiecare comentariu negativ la adresa soţiei sale se aşează peste întreaga istorie a mamei sale şi, probabil, încearcă să facă cu Meghan ce nu a putut face cu Diana – să o salveze. Pare că toată relaţia lor este construită pe ruinele relaţiei lui Lady Di cu prinţul Charles şi că alegerile lor sunt făcute să repare parcă suferinţa mamei lui.

Foto: nbcnews.com

Niciuna dintre ele nu a realizat ce o aştepta în momentul în care alegea să intre în familia regală, nici când vine vorba de îndatoriri, nici când vine vorba de atenţia publicului pe care aveau să le atragă asupra lor. Amândouă au ales totuşi să se desprindă de familia regală şi să vorbească apoi despre greutăţile pe care le-au resimţit în cadrul ei. Poate acesta a şi fost motivul pentru care Meghan a ales să poarte în timpul dezvăluirilor brăţara cu diamante care i-a aparţinut pe vremuri Dianei.

Foto: heart.co.uk

Similarităţi şi diferenţe între Meghan Markle şi Wallis Simpson

Deşi pare să fi fugit de soarta prinţesei Diana, Meghan Markle a fost deseori comparată cu Wallis Simpson, cea considerată vinovată de abdicarea regelui Eduard al VIII-lea, femeia pe care ducele de Windsor a iubit-o nebuneşte şi pentru care a renunţat la tot.

Născută în Statele Unite ale Americii, Wallis a avut parte de o educaţie aleasă, la o şcoală de fete din lumea bună. La fel s-a întâmplat şi cu Meghan, care a urmat cursurile unor şcoli private menite să o cizeleze şi să o pregătească pentru o carieră de succes.

La numai 20 de ani, Wallis s-a căsătorit cu pilotul Earl Winfield Spemcer jr. cu care a călătorit prin întreaga lume, prin prisma meseriei lui. Deşi a avut ocazia să cunoască o mulţime de oameni din înalta societate şi participa la cele mai mari petreceri ale vremii, viaţa lui Wallis nu a fost una de invidiat. Primul ei soţ era alcoolic, iar până la divorţ, abia după 11 ani de mariaj, ea s-a refugiat în braţele a diverşi bărbaţi cu funcţii înalte pe care îi întâlnea în călătoriile sale.

Meghan a fost şi ea căsătorită înainte să-l cunoască pe Harry. După o relaţie de 7 ani cu actorul şi producătorul Trevor Engelson, actriţa s-a măritat cu el în 2011. Căsnicia s-a încheiat însă înainte de aniversarea de 2 ani, însă în acest caz nu a ieşit la iveală niciun detaliu scandalos. Cei doi pur şi simplu s-ar fi înstrăinat din cauza lucrului în ţări diferite: Meghan filma la Toronto pentru serialul care a făcut-o celebră, Suits, în timp ce Trevor lucra la Los Angeles.

Atât Wallis, cât şi Meghan erau femei mature, trecute de 30 de ani, când s-au îndrăgostit de feţe regale. E adevărat, în cazul lui Wallis a fost vorba mulţi ani de o relaţie clandestină care, cel puţin teoretic, nu avea nicio şansă de a deveni altceva. Iubirea imensă pe care i-o purta însă Eduard, cel ajuns între timp regele Marii Britanii, a fost cea care a ignorat normele şi datoria. Acelaşi lucru pare să fie valabil şi în cazul lui Harry care, chiar dacă era abia al şaselea moştenitor al tronului, a decis că dragostea este mai importantă decât monarhia.

Foto: express.co.uk

Ce-i drept, şi regele Eduard şi prinţul Harry au fost, fiecare la vremea lui, extrem de populari în rândul britanicilor, dar şi mai puţin convenţionali decât era considerat firesc pentru un membru al familiei regale. Amândoi au apreciat petrecerile şi bucuria de a trăi liber mai mult decât obligaţiile care veneau odată cu numele şi moştenirea. Şi deşi poveştile lor de viaţă şi de dragoste au loc la distanţă de 80 de ani, amândoi au ales dragostea pentru o americancă şi au avut de înfruntat dezaprobarea şi dispreţul, nu doar din partea familiei, ci şi a britanicilor de rând.

Pe de altă parte, Wallis a fost mereu o femeie care a depins financiar de bărbaţii din viaţa sa, în timp ce, atunci când l-a cunoscut pe Harry, Meghan avea o carieră de succes şi un cont bancar mai mult decât solid. Mai mult, în timp ce în cazul lui Wallis familia a refuzat să îi acorde titlul de Alteţă Regală şi să accepte mariajul ei cu Eduard, la Meghan lucrurile au stat tocmai pe dos: familia regală a acceptat istoria ei – una considerată neeligibilă pentru căsătoria cu un prinţ – însă ea şi Harry au ales să renunţe la îndatoririle regale.

Foto: insider.com

Presa nu a putut totuşi să nu observe alegerea ţinutei în cadrul interviului-bombă dat de Meghan şi Harry celebrei Oprah. Meghan a purtat o rochie Armani care semăna izbitor cu una purtată în trecut de Wallis.

Mai mult, florile de lotus imprimate pe rochie simbolizează renaşterea şi luminarea spirituală şi mai toţi consideră că rochia a fost aleasă special pentru a transmite un mesaj subliminal.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO