Mila Kunis și Ashton Kutcher donează 3 milioane de dolari pentru victimele din Ucraina - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Cunoscuta actriță, Mila Kunis, care a plecat din țara natală, Ucraina, pe când avea doar șapte ani, azi se alătură altor celebrități într-un efort comun de a strânge bani pentru victimele războiului.

Cine este Mila Kunis și ce amintiri trădează originile ei?

În 1991, Mila Kunis a fugit din Ucraina. Actrița s-a născut la Cernăuți, un oraș din sud-vestul Ucrainei, la granița cu România, și avea doar 7 ani când familia ei (ambii părinți erau evrei) a părăsit țara care, pe atunci era parte din Uniunea Sovietică. Familia Kunis a venit în SUA cu o viză de refugiat religios; așa cum a declarat Mila Kunis pentru revista Glamour în 2017. „Părinții mei au trecut prin iad și înapoi. Au venit în America cu câteva valize, numărând o familie de șapte membri și doar 250 de dolari în buzunar.” Ea a început cursurile de actorie pentru a învăța limba engleză și, la șapte ani după ce a sosit în America, a câștigat rolul principal în That 70s Show.

Trei decenii mai târziu, după ce ea și familia ei și-au părăsit patria ca refugiați, Kunis face echipă cu soțul său, Ashton Kutcher, pentru a-i ajuta pe cei care fug de conflictul actual din Ucraina ei natală. Organizația Națiunilor Unite estimează că un milion de refugiați au fugit din Ucraina în doar o săptămână.

Mila Kunis, mândră că e ucraineancă

Într-un videoclip postat pe pagina de Instagram a lui Ashton Kutcher, Mila Kunis spune: „Am venit în America în 1991 și întotdeauna m-am considerat americancă. O americancă mândră. Îmi place tot ce a făcut această țară pentru mine și familia mea. Dar astăzi, spun că niciodată nu am fost mai mândră că sunt ucraineancă”. Kutcher adaugă: „Și niciodată nu am fost mai mândru că sunt căsătorit cu o ucraineancă”.

„Evenimentele care s-au desfășurat în Ucraina sunt devastatoare. Nu există loc în această lume pentru acest tip de atac nedrept asupra umanității”, a continuat Mila Kunis, Kutcher intervenind: „și în timp ce asistăm la curajul oamenilor din țara în care ea s-a născut, suntem și martori la nevoile celor care au ales siguranța.”

Mobilizarea celor doi actori pentru a strânge fonduri va „oferi un impact imediat asupra refugiaților și eforturilor de ajutor umanitar”, beneficiari direcți fiind Flexport și Airbnb, două organizații care oferă ajutor imediat. Ashton Kutcher și Mila Kunis au făcut o donație de 3 milioane de dolari, într-un efort de a strânge 30 de milioane de dolari. Cauza lor este prezentată pe platforma de fundraising, GoFundMe.

Ce alte celebrități se implică în ajutorarea victimelor războiului din Ucraina?

Lui Mila Kunis și Ashton Kutcher li s-au alăturat alte celebrități care au promis bani pentru a-i ajuta pe ucraineni. Modelul Gigi Hadid s-a angajat să-și doneze toate câștigurile din Luna Modei „pentru a-i ajuta pe cei care suferă din cauza războiului din Ucraina, precum și pentru a-i sprijini pe cei care se confruntă cu același lucru în Palestina”. Tatăl lui Hadid este palestinian și ea este de multă vreme un susținător vocal al cauzelor palestiniene.

Actrița Reese Witherspoon a comentat postările lui Kutcher pe Instgram despre strângere de fonduri, scriind „Donează acum! 🇺🇦” și „Mulțumesc pentru această muncă incredibilă!” Witherspoon a postat, de asemenea, pe Twitter că îi sprijină pe refugiații ucraineni și copiii lor prin strângerea de fonduri pentru criza din Ucraina.

Mulți din banii de la Hollywood iau azi drumul Ucrainei.

Leonardo DiCaprio alături de mama și bunica lui

Leonardo DiCaprio face o donație foarte importantă și anume 10 milioane de dolari pentru cauza refugiaților. El are origini ucrainene, mai exact bunica sa maternă, Helena, provine din Odessa, din sudul Ucrainei.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO