Născut să fie rege: Prințul William, devine, de ieri, noul Prinț Moștenitor și Prinț de Wales. 15 lucruri pe care probabil nu le știi despre el - LIFE.ro

Căutare

Share this article

După ce tatăl său a devenit Regele Charles al III-lea al Angliei, cel mai mare nepot al regretatei Regine, este automat noul Prinț Moștenitor și primește titlurile și drepturile pe care le-a avut tatăl său. Astfel fiul cel mare al regelui Marii Britanii urcă pe prima poziție în ordinea de succesiune dinastică și primește, automat, toate titlurile și drepturile pe care Prințul Charles le-a deținut în toată această perioadă de „așteptare” – cea mai lungă din istoria tuturor caselor regale din lume.

Astfel Prințul William dobândește titlul de Prinț Moștenitor, iar el și soția sa, Catherine Middleton, nu vor mai fi Duci de Cambridge, ci Prinți de Wales. Copiii lor cresc de asemenea în gradul dinastic, următorul aflat în ordinea de succesiune la tronul Marii Britanii fiind Prințul George, primul născut, acum în vârstă de 9 ani.

Cu zâmbetul timid al mamei sale, Prințesa Diana, fermecătorul Prinț William a fost îndrăgit de public încă de când era copil. Iată povestea de viață a unui viitor rege, primul monarh care a schimbat tradiția de familie.

Citește și: Povestea de viață a unui viitor rege: Prințul Charles, cel mai longeviv moștenitor al tronului britanic

Fiind al doilea succesor la tronul britanic după tatăl său, Prințul William, trebuie să fi simțit povara unei sarcini grele pe umerii săi, încă de când s-a născut. Dar, la fel ca bunica sa, Regina Elisabeta a II-a, Prințul William își abordează rolul cu grație și calm și, pentru asta, a obținut o mare popularitate în rândul oamenilor. Un sondaj britanic recent l-a clasat pe locul al doilea în rândul familiei regale în ceea ce privește popularitatea, după bunica sa, Regina Elisabeta – cu toate acestea, mama sa, Prințesa Diana, credea că Harry va fi un rege mai bun decât William. Ce se află în spatele modului rezervat și oarecum serios al Prințului William? Iată câteva fapte mai puțin cunoscute și informații privilegiate despre viitorul rege al Marii Britanii.

A fost primul viitor rege care s-a născut într-un spital

Aproape din momentul nașterii sale, Prințul William a început să pregătească scena pentru următoarea generație de monarhi moderni. Mama lui, Prințesa Diana, a schimbat pentru totdeauna modul în care femeile regale nasc. Prințul William a devenit primul viitor moștenitor la tron care s-a născut într-un spital: Aripa Lindo a Spitalului St. Mary’s din Londra. Aceasta a dat startul unei noi tradiții, prințul Harry și toți cei trei copii ai prințului William și ai soției sale Kate, ducesa de Cambridge, fiind născuți în aripa Lindo. A devenit o tradiție și ședința foto cu bebelușii și părinții lor pe treptele spitalului. (Prințul Harry și soția Meghan, ducesa de Sussex, au evitat această tradiție atunci când s-a născut primul lor copil, Archie.)

Prințul William

Prințul William este un mare pasionat de televiziune și film

Prințul William este un mare fan al filmelor, ceea ce are sens deoarece este președinte al BAFTA (Academia Britanică de Arte de Film și Televiziune) din 2010. La Premiile BAFTA din 2019, a cunoscut-o pe actrița Olivia Colman, care o interpretează pe bunica Prințului William, Regina Elisabeta, în The Crown de la Netflix. De asemenea, ducelui și ducesei le place să se ghemuiască pe canapea, urmărind emisiuni și seriale de televiziune apreciate, inclusiv Homeland și Game of Thrones, așa cum a declarat el însuși pentru BBC Radio 1. (Pentru a completa imaginea mentală a unei nopți pe canapea cu Prințul William, el a spus că acasă poartă „haine confortabile” și îi place să comande curry la pachet.)

Prințul William

Are o cicatrice pe frunte

Prințul William poate fi, de asemenea, un fan Harry Potter, deoarece cu siguranță împărtășește o trăsătură unică cu băiatul vrăjitor: Prințul are ceea ce el numește o „cicatrice Harry Potter” pe frunte. „O numesc așa pentru că uneori strălucește și unii oameni o observă – alteori nu se observă deloc”, a spus el pentru BBC Newsround. „Am fost lovit de o crosă de golf când jucam golf cu un prieten de-al meu. Eram pe un putting green și următorul lucru pe care mi-l amintesc este o crosă de fier, numărul șapte, care a apărut din senin și m-a lovit în cap. Se observă deasupra ochiului stâng.

Citește continuarea articolului 1 2 3 4 Pagina următoare »
Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO