Noul film Harry Potter, o călătorie prin timp plină de emoţii - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Ultimii ani par să fi fost potriviţi pentru reuniunea actorilor din unele dintre cele mai îndrăgite produse de televiziune şi cinematografie. A fost Friends, apoi And Just Like That – continuarea Sex and the City, iar prima zi a anului a venit cu mult-aşteptata reuniune a actorilor din Harry Potter. La 20 de ani de la premiera primului film din franciză, o mare parte din echipă s-a reîntors la Hogwarts pentru interviuri şi conversaţii pline de emoţie, iar noul film Harry Potter a readus magia în vieţile noastre.

Noul film Harry Potter: Aniversarea de 20 de ani. Reîntoarcerea la Hogwarts

Vestea apariţiei acestui film a venit anul trecut, chiar în ziua în care s-au împlinit 20 de ani de la premiera Harry Potter şi piatra filosofală. Dar fanii au trebuit să-şi controleze emoţiile şi nerăbdarea până pe 1 ianuarie, când a avut loc premiera reuniunii. Aşteptarea a meritat însă pe deplin.

În prim plan au fost, cum altfel, regizorul Chris Columbus, Daniel Radcliffe, Rubert Grint şi Emma Watson, dar pe parcursul celor aproape 2 ore de filmări li se alătură şi alte nume care au transformat filmele într-un succes mondial: Helena Bonham Carter, Ralph Fiennes, Robbie Coltrane, Tom Felton, Jason Isaacs, Gary Oldman şi mulţi alţii.

Foto: koimoi.com

Personajele noului film Harry Potter ne-au plimbat nostalgic prin cele mai importante camere ale celebrei şcoli de vrăjitorie, şi-au amintit şi au povestit despre lucrurile care i-au legat în timpul filmărilor şi care au rămas cu ei în toţi aceşti ani. Primim însă detalii şi despre cum au fost realizate câteva dintre vrăjitoriile care ne-au ţinut cu sufletul la gură, despre audiţiile de la castinguri şi impactul actorilor cu experienţă asupra copiilor care au devenit şi ei adulţi între timp.

Foto: denofgeek.com

Magia Harry Potter

E un film de care aveau nevoie toţi fanii seriei Harry Potter după ce toate cele 8 volume au fost deja ecranizate, în condiţiile în care magia poveştii continuă să fascineze şi generaţiile noi. Misterele, prietenia, sufletele pure, dorinţa eternă ca binele să învingă, evoluţia de la copil la adolescent, apoi la adult cu toate temerile şi lecţiile pe care le implică, toate acestea reuşesc să facă din Harry Potter una dintre cele mai îndrăgite poveşti ce au fost scrise şi ecranizate vreodată.

Foto: nbcnews.com

Cărţile acestei serii scrisă de JK Rowling s-au vândut în peste 500 de milioane de exemplare în întreaga lume, transformând-o pe aceasta în cea mai bine vândută autoare din Marea Britanie. Ultimul volum, Harry Potter şi talismanele morţii, publicat în 2007, a devenit cea mai repede vândută carte din toate timpurile: 11 milioane de exemplare în prima zi de la lansarea în Marea Britanie şi SUA.

Citeşte şi: Viața lui J.K. Rowling, autoarea cărților Harry Potter: drumul de la mamă singură și falită la miliardară – LIFE.ro

Actorii din Harry Potter, la 20 de ani de la lansarea primului film

Mulţi dintre cei care au dus povestea lui Harry Potter pe marile ecrane erau nişte copii când au pus prima dată picioarele pe platoul de filmare. Şi nu doar că erau copii atunci când au intrat în pielea personajelor, dar o lume întreagă i-a văzut, prin intermediul celor 8 filme, în toate etapele lor de transformare până au ajuns adulţi. Au recunoscut că nu a fost deloc uşor să fie mereu cu reflectoarele pe ei, dar legăturile create în timpul filmărilor i-au ajutat mult.

Daniel Radcliffe, alias Harry Potter avea 12 ani când a fost ales pentru rolul ce avea să-i schimbe viaţa. A devenit celebru aproape peste noapte şi părea că are lumea la picioare. Ce nu ştia însă lumea era că se temea înfiorător că odată cu încheierea seriei i se va termina şi cariera. A încercat să îşi înece fricile în alcool şi a ajuns depedent. A avut însă puterea să îşi dea seama că nu aceea e calea, iar revenirea la o viaţă normală i-a arătat că nu avea motive să se teamă. Nu i-au lipsit nici rolurile în filme, nici cele de pe Broadway în tot acest timp.

Daniel Radcliff, foto: insider.com

Emma Watson s-a desprins parcă mai uşor de rolul lui Hermione Granger şi în acelaşi an în care a apărut ultimul film din seria Harry Potter a filmat şi pentru un alt lungmetraj, complet ieşit din sfera fantastică, My Week with Marilyn. A continuat să apară în filme an de an şi, în paralel, a studiat şi la Universitatea Brown, absolvind cu specializare în literatura engleză. A fost fermecătoare în Frumoasa şi Bestia şi a cucerit publicul în Fiicele doctorului March.

Emma Watson, foto: quora.com
Citeşte şi: Viața actriței Emma Watson. Sau cum ajunge o fetiță ce visează cu ochii deschiși la șase ani să fie aleasă pentru una dintre cele mai vândute serii de filme din lume – LIFE.ro

Rupert Grint a intrat perfect în pielea lui Ron Weasley şi e greu să-ţi imaginezi că rolul ar fi putut fi interpretat de oricine altcineva. Lui Rupert nu i-a fost însă deloc complicat să se desprindă de personajul care l-a făcut celebru. S-a integrat perfect şi în Into the White, o poveste ce-şi are acţiunea în cel de-al Doilea Război Mondial, dar şi în drama biografică CBGB, unde s-a reîntâlnit pe platourile de filmare cu fostul coleg din Harry Potter, Alan Rickman, cel care l-a interpretat pe Severus Snape în celebra serie.

Rupert Grint, foto: insider.com

Ralph Fiennes era un actor cunoscut şi bine cotat şi înainte să-l joace pe Voldemort, aşa că seria Harry Potter nu a făcut decât să-l facă şi mai celebru. A trecut apoi la o altă serie la fel de celebră, James Bond, în rolul lui M, dar nu trebuie să dăm uitării interpretările magistrale din La răscruce de vânturi, Lista lui Schindler, Pacientul englez sau Marile Speranţe.

Ralph Fiennes, foto: twitter
Citeşte şi: Cele mai bune filme cu Ralph Fiennes – de la îndrăgostit pasional la lord malefic – LIFE.ro
Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO