Căutare

Share this article

Osteria Francescana din oraşul italian Modena a fost desemnat cel mai bun restaurant din lume, potrivit listei anuale World’s 50 Best Restaurants, prezentată în cadrul unei ceremonii care a avut loc la New York, informează Reuters, citată de News.ro.

Osteria care a ocupat locul secund în topul de anul trecut -, a depăşit câştigătorul din 2015, restaurantul El Celler de Can Roca din Girona (Spania), care s-a clasat în acest an pe poziţia a doua.

Massimo Botura. Foto: Paolo Terzi

Lista celor mai bune 50 de restaurante din lume este alcătuită în fiecare an de editorii revistei Restaurant, începând din 2002, şi se bazează pe experienţele personale trăite în astfel de spaţii gastronomice de 972 maeştri bucătari, patroni de restaurante, bloggeri culinari şi experţi în gastronomie.

Massimo Bottura la ceremonia World’s Best Restaurants

Lista Best 50 a căpătat o importanţă tot mai mare în ultimii ani în rândul chef-ilor din lumea întreagă şi a ajuns să rivalizeze cu celebrul ghid Michelin, care atribuie stele fiecărui restaurant. De alfel, şi Michelin a acordat trei stele – cea mai înaltă distincţie posibilă – atât restaurantului Osteria Francescana, cât şi restaurantului El Celler de Can Roca. Eleven Madison Park din New York, un alt restaurant notat cu 3 stele Michelin, s-a clasat pe locul al treilea în 2016, urcând două poziţii faţă de clasamentul de anul trecut.

 

 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO