Paşte 2021. Unde mergem în România pentru sărbătorile pascale - LIFE.ro
Mergi la conținut

Paşte 2021. Unde mergem în România pentru sărbătorile pascale

Ofertele de Paşte 2021 acoperă toate zonele României, din Maramureş în Bucovina, de la munte la mare.
Share this article

Paştele ortodox pică anul acesta la începutul ultimei luni de primăvară, pe 2 mai, ceea ce înseamnă că avem şanse mari ca vremea să fie una numai bună pentru plimbări în aer liber. Anul acesta vacanţa elevilor este împărţită, o săptămână de Paştele catolic şi o altă săptămână de Paştele ortodox, aşa că e bine să ţineţi cont şi de asta când plănuiţi plecarea. Pentru că, de ce să nu recunoaştem, mulţi abia aşteaptă să mai fugă puţin de acasă. Ofertele de Paşte 2021 sunt deja pe toate drumurile. Trebuie doar să vă imaginaţi unde v-ar plăcea mai tare să ciocniţi ouăle roşii.

Paşte 2021. Vacanţă în Bucovina

Bucovina este una dintre destinaţiile preferate ale românilor care ţin la tradiţii şi vor să petreacă sărbătorile înconjuraţi de ele. Aici lucrurile se fac la fel de sute de ani, iar localnicii sunt bucuroşi să le transmită mai departe turiştilor obiceiurile, dar şi superstiţiile lor. Încondeierea ouălor nu este doar un act artistic, ci reprezintă grija pe care trebuie să o aibă omul faţă de viaţa sa spirituală. Ouăle sunt desenate cu ceară de albine sau tuş şi apoi scufundate în apă colorată.

În dimineaţa zilei de Paşte credincioşii sunt invitaţi să se spele pe faţă cu apa în care a fost scufundat un ou şi o monedă. Există credinţa că acest lucru îţi va aduce belşug în tot anul. În Bucovina, în noaptea de Înviere luminile rămân aprinse toată noaptea, atât în curţi, cât şi în case, pentru a le reaminti oamenilor despre miracolul Învierii. În a doua zi de Paşte băieţii de aici merg la uşile fetelor ca să le ude cu apă sau parfum, stropitul simbolizând fertilitatea.

Te poţi bucura de tradiţii, dar îţi mai rămâne timp şi să profiţi de zilele libere ca să vizitezi locuri precum Cetatea Neamţ, Mănăstirea Moldoviţa, Voroneţ sau să te plimbi cu Mocăniţa Huţulca. O vacanţă cu 3 nopţi de cazare, mic dejun şi masă tradiţională începe de la 900 de lei de persoană, dar preţurile pot ajunge şi la 2500-3000 de lei pentru o persoană.

Foto: adielatravel.ro

Paşte 2021. Vacanţă în Maramureş

Maramureşul este o altă zonă foarte căutată de către cei care apreciază tradiţiile şi mâncarea gustoasă, iar localnicii abia aşteaptă să îţi prezinte tehnici de vopsire a ouălor, vechi de zeci de ani sau secrete despre cum se face cea mai bună pască. Sunt pensiuni în care poţi proba impresionantele costume populare marmureşene şi cântăreţii vor întreţine atmosfera şi te vor invita la joc.

Poţi vizita în aceste zile celebrul Cimitir vesel de la Săpânţa, Mănăstirea Săpânţa-Peri, Mănăstirea Bârsana, Memorialul Victimelor Comunismului din Sighetu Marmaţiei, Moara lui Mecleş din Săcel – cea mai veche moară pe apă, încă în funcţiune, aflată pe Valea Izei. Mocăniţa din Vişeul de Sus este şi ea o atracţie pe care e bine să nu o ratezi dacă tot ai ajuns în zonă.

Pentru Paşte 2021 în Maramureş poţi găsi oferte începând cu 850 de lei de persoană pentru 3 nopţi de cazare şi toate mesele incluse.

Paşte 2021. Vacanţă în Delta Dunării

Pentru cei care-şi doresc un sejur inedit pentru sărbătorile pascale o alegere potrivită s-ar putea dovedi Delta Dunării. Nu vor lipsi din meniu preparatele din miel, dar veţi beneficia şi de gustul minunat al celor lipoveneşti, în care peştele este vedeta. Corul lipovenesc poate veni şi el să înveselească atmosfera, iar plimbările cu barca pe lacurile deltei şi poate o excursie la Letea şi una la gura de vărsare a Dunării în Marea Neagră vor completa perfect tabloul. Pasionaţii de pescuit îşi vor găsi imediat locul şi probabil cu greu îi veţi desprinde de undiţe.

Preţurile încep de la 1.200 de lei pentru un sejur de 3 nopţi cu mesele incluse sau chiar mai ieftin dacă optaţi doar pentru cazare cu mic dejun sau demipensiune.

Paşte 2021. Vacanţă la malul mării

Pentru că anul acesta Paştele ortodox vine imediat după o altă zi extrem de apreciată mai ales printre tineri, 1 mai, pentru mulţi dintre ei soluţia va fi să păstreze petrecerea de la mare şi să o continue tot acolo pentru sărbătorile pascale. În acest caz tradiţiile sunt păstrate în special pentru noaptea de Înviere, în rest turiştii fiind atraşi cu şedinţe de masaj, mese îmbietoare, barbeque pe plajă şi, dacă vremea e prietenoasă, chiar cu câteva porţii de plajă de primăvară.

Şi, ca orice vacanţă pe litoralul românesc, aici preţurile pot varia extraordinar de mult. Se găsesc oferte şi de 700 de lei pentru 2 nopţi, dar găseşti şi unele pentru care turiştii trebuie să plătească câteva mii de lei.

Sigur, acestea sunt doar câteva dintre opţiunile pe care le aveţi la dispoziţie. Staţiunile montane, dar şi cele balneare au şi ele oferte care mai de care mai atractive, aşa că totul ţine de bugetul pe care îl aveţi la dispoziţie şi zona pe care doriţi să o vizitaţi.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora