Ce trebuie să vezi în Delta Dunării - LIFE.ro
Mergi la conținut

Ce trebuie să vezi în Delta Dunării

Share this article

Delta Dunării este una dintre minunile României, înscrisă din 1991 pe lista patromoniului mondial UNESCO.  A treia ca mărime pe continent, Delta noastră are 5760 km pătrați, în care se întâlnesc 30 de habitate protejate la nivel european, o parte dintre acestea regăsindu-se doar pe teritoriul țării noastre. Flora și fauna Deltei sunt spectaculoase. 54 de specii de mamifere pot găsite aici și peste 300 de specii de păsări, dintre care unele chiar rare. Ce trebuie să vezi în Delta Dunării? Iată câteva dintre locurile pe care nu trebuie să le ratezi la vizita ta în acest loc spectaculos.

 

foto: istock

Foto: Padurea Letea, istock

Ce trebuie să vezi în Delta Dunării: Tulcea

Tulcea, cel mai important oraș din Dobrogea, este primul loc prin care îți faci intrarea în Delta Dunării. În “orașul celor șapte coline” puteți să vizitați Muzeul de Științe ale Naturii Delta Dunării,  Muzeul de Artă Populară, Cetatea Aegyssus  sau moscheea Azizie . Dacă vreți să surprindeți peisaje demne de Instagram, nu trebuie decât să faceți o drumeție pe vârful unei coline: priveliștea este superbă!

Ce trebuie să vezi în Delta Dunării: Gura Portiței

Gura Portiței a devenit din ce în ce mai populară prințe turiști în ultimii ani, pentru liniștea de care te poți bucura în acest loc încă sălbatic. Este una dintre cele mai retrase destinații de pe litoralul nostru, unde te poți bucura de plajă, soare și relaxare. Despre plaja de aici, mulți spun că e un adevărat colț de rai.

Ce trebuie să vezi în Delta Dunării: Sfântu Gheorghe

În acest loc vei avea senzația că te afli, poate, a capătul lumii. Deși nu este ușor să ajungi în Sfântu Gheorghe, merită efortul: aici vei întâlni o plajă superbă, cu nisip fin și poți admira în liniște locul de întâlnire dintre Marea Neagră și Dunăre. De fapt, Sfântu Gheorghe este singura localitate de unde poți vedea atât Marea, cât și Dunărea. Mâncarea pe care o oferă sătenii la pensiunile lor, pe bază de pește, este minunată!

Ce trebuie să vezi în Delta Dunării: Murighiol

Dacă tot ai ajuns în Deltă, nu rata o vizită și în Murighiol, o localitate atestată documentar în 1543. Aici puteți vizita Lacul Murighiol, ruinele orașului antic Halmyris, Laguna Razim-Sinoe, ruinele bisericii paleocreștine, mănăstirea Halmyris, dar și lacurile sărate din zonă, cu nămoluri “miraculoase”. De aici puteți face drumeții în Deltă, pentru a admira frumusețile locului.

Ce trebuie să vezi în Delta Dunării: Jurilovca

Jurilovca este punctul de plecare spre Gura Portiței, așa că dacă sunteți în drum spre acest loc superb, opriți-vă un pic și în această localitate. Aici puteți vedea ruinele Fortăreței greco-romane Argamum, complexul turistic Lunca, Capul Dolosman sau Capul Iancima.

Ce trebuie să vezi în Delta Dunării: Mila 23

Mila 23 este punctul preferat de turiști pentru plecarea în explorarea Deltei, pentru că este liniștit, nu este pe canalele mari și este poziționat în mijlocul rezervației –  astfel ai acces ușor către orice zonă. În acest sat perscăresc timpul pare că a stat în loc, iar tradițiile sunt încă păstrate și duse mai departe. În jurul lui, sunt multe lacuri și canale, tocmai bune de explorat.

Ce trebuie să vezi în Delta Dunării: Pădurea Letea

Poate cel mai celebru loc din Deltă, Pădurea Letea este o rezervație naturală, cu peisaje de o frumusețe încântătoare. “Jungla din Deltă” este locul unde poți întâlni circa 2500 de cai sălbatici, unul dintre puntinele locuri din Europa unde caii trăiesc în sălbăticie. Dunele de nisip și pădurea creează un adevărat spectacol al naturii, care nu trebuie ratat.

Ce trebuie să vezi în Delta Dunării: Sulina

Merită să faceți și o vizită în orașul Sulina, locul cu cea mai lată plajă de pe litoralul românesc, cu un nisip ultra fin. Această plajă are o importanță ecologică deosebită, pentru că aici crește Volbura de nisip, o plantă aflată pe lista speciilor protejate.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora