Pedro Almodovar, Will Smith şi Paolo Sorrentino, printre membrii juriului Festivalului de la Cannes - LIFE.ro
Mergi la conținut

Pedro Almodovar, Will Smith şi Paolo Sorrentino, printre membrii juriului Festivalului de la Cannes

Cei opt vor conlucra pentru a stabili câştigătorii din competiţia festivalului, prezentând palmaresul oficial pe data de 28 mai, când va avea loc ceremonia de închidere a festivalului şi când va fi proiectat şi filmul care va primi trofeul Palme d’Or.
Share this article

Ca în fiecare an, Festivalul Internaţional de film de la Cannes, va avea şi la cea de-a 70-a ediţie (17 – 28 mai) un juriu format din opt personalităţi ale artei cinematografice. Prezidat în acest an de regizorul spaniol Pedro Almodovar, prestigiosul juriu de la Cannes are în componenţă patru bărbaţi şi patru femei: actorul american Will Smith, regizorul sud-coreean Park Chan-wook, regizorul italian Paolo Sorrentinocompozitorul francez Gabriel Yared, regizoarea germană Maren Ade, actriţa americană Jessica Chastain, actriţa chineză Fan Bingbing şi actriţa franceză Agnès Jaoui. Cei opt vor conlucra pentru a stabili câştigătorii din competiţia festivalului, prezentând palmaresul oficial pe data de 28 mai, când va avea loc ceremonia de închidere a festivalului şi când va fi proiectat şi filmul care va primi trofeul Palme d’Or.

Cineast înzestrat, spaniolul Pedro Almodovar este cunoscut pentru filmele sale neconvenţionale precum “Hable con ella” (care i-a adus un Oscar, în 2003, pentru cel mai bun scenariu), ”La Mala Education”, “Volver” sau “Matador”.

Talentatul Will Smith şi-a dovedit versatilitatea în filme dintre cele mai diverse, de la ”The Pursuit of Happyness”, ”Independence Day” şi până la ”Men in Black” şi ”Suicide Squad”.

Foto: Facebook

Sud-coreanul Park Chan-wook a cucerit cinefilii cu filmele lui inedite gen ”Joint Security Area”, care a spart toate recordurile din box office-ul sud-coreean în 2000, sau “Old Boy”, câştigător al Marelui Premiu de la Cannes din 2004.

Italianul Paolo Sorrentino este cunoscut pentru lungmetrajul ”La Grande Bellezza”, câştigător al unui Oscar şi al unui Glob de Aur pentru cel mai bun film străin, dar şi pentru serialul tv ”The Young Pope”, ce-l are ca protagonist pe Jude Law.

Francezul Gabriel Yared a semnat coloana sonoră a unor filme regizate de Jean-Luc Godard, Jean-Jacques Beineix, Jean-Jacques Annaud.

Regizoarea Maren Ade este autoarea unor filme multipremiate începând cu ”The Forest for the Trees”, care a câştigat Premiul Special al Juriului la Festivalul Sundance, şi până la “Toni Erdmann”, nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film străin.

 

Pe Jessica Chastain o ştiţi din ”The Martian”, de Ridley Scott, şi ”The Disappearance of Eleanor Rigby”, de Ned Benson. Pe Fan Bingbing aţi văzut-o în ”Cell Phone”, ”Lost in Beijing” şi ”X-Men: Days of Future Past”. Iar de Agnès Jaoui aţi auzit, probabil, ca scenaristă a filmului “Smoking/No Smoking” şi autoare a albumului latino “Canta”.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora