fbpx

Căutare

Share this article

Uleiul de cocos este tot mai popular în rândul nostru, lucru care nu ar trebui să ne mire, mai ales dacă ne gândim la toate avantajele sale. Are o mulțime de beneficii pentru sănătate, un gust delicat și delicios, aș adăuga eu, și poate fi folosit într-o mulțime de situații. Descoperă uleiurile de cocos presate la rece pe notino.ro.  

Este un ulei extrem de versatil pe care îl poți folosi pentru:

 1. Protejează pielea împotriva razelor ultraviolete

Aplicat pe piele, uleiul de cocos protejează împotriva razelor UV responsabile de apariția ridurilor, a petelor maronii și chiar a cancerului de piele. Un studiu recent a demonstrat că uleiul de cocos blochează 20% dintre razele ultraviolete. Un alt studiu estimează că uleiul de cocos are SPF 7.

 1. Sporește metabolismul

Uleiul de cocos conține acizi grași care sunt repede absorbiți în organism și ajută la creșterea numărului de calorii pe care le arzi.

 1. Este bun pentru gătitul la temperaturi înalte

Are un conținut foarte mare de grăsimi saturate. De fapt, aproximativ 87% dintre grăsimile sale sunt saturate. Această informație îl face bun pentru gătitul la temperaturi înalte, inclusiv prăjitul.

 1. Îmbunătățește sănătatea dentară

Reprezintă o armă puternică împotriva bacteriilor, inclusiv streptococcus mutans, bacteria ce se găsește în gura noastră și provoacă placă bacteriană, carii și afecțiuni gingivale.

 1. Ajută la tratarea iritațiilor și eczemelor pielii

Cercetătorii au demonstrat că uleiul de cocos are efecte pozitive împotriva dermatitei și a altor afecțiuni ale pielii, cel puțin la fel de bune precum uleiurile minerale sau alte creme convenționale.

 1. Îmbunătățește funcția cerebrală

Acizii grași conținuți de uleiul de cocos sunt descompuși de către ficat și transformați în cetone, acestea din urmă reprezentând o sursă alternativă de energie pentru creier. Câteva studii au demonstrat că uleiul de cocos are beneficii surprinzătoare pentru creier și îl protejează în cazul unor boli precum epilepsie sau Altzheimer.

 1. Din uleiul de cocos se obține maioneza sănătoasă

Maioneza din comerț conține adesea ulei de soia și zahăr adăugat. Cu toate acestea, e foarte ușor să faci acasă maioneză sănătoasă folosind ulei de cocos sau de măsline.

 1. Hidratează pielea

Reprezintă soluția ideală pentru hidratarea picioarelor, brațelor, coatelor și chiar a feței. Este excelent pentru repararea călcâielor crăpate.

Citește și: Masca de față cu ulei de cocos și cafea

 1. Luptă împotriva infecțiilor

Uleiul de cocos virgin are proprietăți antibacteriene care ajută la tratarea infecțiilor. Un test de laborator a demonstrat că uleiul de cocos a oprit creșterea și răspândirea bacteriei Clostridium difficile, cunoscută pentru diareile severe.

 1. Crește colesterolul bun

În cazul multor persoane, consumul de ulei de cocos s-a demonstrat că ajută la creșterea colesterolului bun

 1. Este ideal pentru obținerea ciocolatei negre fără zahăr

Ciocolata de casă reprezintă o modalitate delicioasă de a te bucura de beneficiile pentru sănătate ale uleiului de cocos.

Trebuie doar să îți amintești să-l ții la frigider înainte de a te apuca de această rețetă.

 1. Reduce grăsimea de pe burtă

Este cunoscut pentru faptul că reduce grăsimea viscerală responsabilă pentru diabetul de tip 2 sau alte probleme legate de sănătate.

 1. Îți protejează părul împotriva deteriorării
 2. Diminuează senzația de foame și te face să consumi mai puține alimente la masa următoare
 3. Ajută la vindecarea rănilor.

Un studiu recent a demonstrat că acei șoareci ai căror răni au fost tratate cu ulei de cocos, s-au vindecat mai repede deoarece acest leac a crescut producția de colagen în organism.

 1. Este bun pentru obținerea unui repelent non toxic

Unele uleiuri esențiale reprezintă varianta naturală cu ajutorul căreia se pot ține la distanță insectele. Conform unui studiu, combinația de ulei esențial tai și ulei de cocos, oferă protecție de 98% împotriva înțepăturilor de țânțari.

 1. Îndepărtează petele.

Se combină o parte ulei de cocos cu o parte praf de copt și se aplică pe pată pentru cinci minute. Se spală, și gata pata.

 1. Poate fi un deodorant natural
 2. Vindecă cuticulele tăiate neglijent
 3. Ameliorează simptomele artritei
 4. Aplicat pe mobilă oferă strălucire lemnului
 5. Este un foarte bun demachiant
 6. Poate fi folosit în loc de strugurel, fiind un foarte bun produs pentru hidratarea buzelor crăpate
 7. Este excelent la gătit. Dă o aromă aparte sosurilor și salatelor.
Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO