Piero Ferrari, ultimul fiu în viață al lui Enzo Ferrari, căsătorit cu o româncă - LIFE.ro
Mergi la conținut

Piero Lardi Ferrari este vicepreședinte și deținător al 10% din acțiunile companiei Ferrari. A ocupat funcții de conducere în diviziile Industrial și Racing ale companiei și în prezent locuiește în vechea reședință a tatălui său din Modena. Este pasionat de iahturile de lux și de un an e căsătorit cu o româncă.

Piero Ferrari, în vârstă de 70 de ani, este singurul fiu în viață (al doilea fiu dintr-o relație extraconjugală) al lui Enzo Ferrari și Lina Lardi. El a intrat în compania de automobile Ferrari de la o vârstă fragedă.

Piero a obținut diplomă de onoare în Inginerie Aerospațială în 2004 și în Inginerie Mecanică în februarie 2005, de la Universitatea din Modena. De asemenea, a primit titlul de Cavaliere del Lavoro, adică Ordinul de Merit pentru Muncă.

Pierro Ferrari și rădăcinile sale de familie

Tatăl lui Piero Ferrari, Enzo, a fost un pilot de curse care a fondat mașina sport de lux Ferrari, adesea văzută ca un simbol al bogăției. Lina Lardi, mama lui Piero a fost amanta lui Enzo. Piero a fost întotdeauna ținut în plan secund, deoarece părinții lui nu s-au căsătorit niciodată. Astfel, a avut parte de o educație destul de dificilă. Până la moartea soției lui Enzo, Laura, Piero nu a fost recunoscut ca membru al familiei Ferrari. Alfredo Ferrari, bunicul său, avea o afacere cu metal.

Enzo Ferrari a murit în 1988, la vârsta de 90 de ani, dar nu înainte de a-l face pe fiul său, Piero, vicepreședinte al companiei. Enzo aranjase lucrurile astfel încât, după moartea sa, lui Piero să-i poată fi recunoscut numele și funcția în companie. Dar nu a fost niciodată apropiat de familia lui Piero, inclusiv de soția și fiica sa și nici de cea care i-a fost amantă, mama lui Piero, Lina. Aproape de fabrică, Enzo avea o vilă, dar nu a locuit niciodată acolo. În Modena, avea o casă cu patru etaje. Piero s-a mutat acolo definitiv, după moartea Laurei, împreună cu mama și familia sa.

Piero Ferrari

Alfredo Ferrari sau Dino, fratele vitreg legitim al lui Piero, a fost inginer auto și a fost numit Alfredo în memoria bunicului său. Dino a murit de distrofie musculară, în 1956.

Viața personală a lui Piero Ferrari

Piero Ferrari s-a căsătorit cu Floriana Nalin și are o fiică, Antonella, și doi nepoți. Antonella, 24 de ani, ocupă ultimul etaj al casei lui Piero.

După 50 de ani de mariaj, Piero a divorțat de soția sa și s-a căsătorit cu o româncă.

În urmă cu mai bine de un an Pierro a cunoscut-o pe Romina Gingașu, o româncă din București care a încercat să-i vândă un avion privat.

„Romina a fost aleasa mea pentru că este un bun agent de vânzări, a încercat să-mi vândă un avion, era într-o divizie privată… Am rezistat șase luni, după care ne-am întâlnit și ne-am spus OK, putem fi împreună, putem merge undeva împreună”, a declarat Piero Ferrari pentru cancan.ro.
După numai câteva luni au plecat într-o vacanță în Maldive, unde el a cerut-o de soție.

„I-am spus să mergem în Maldive și a fost de acord. Aceasta este povestea reală… Destinul!”, a explicat el.
Au organizat o nuntă secretă în Capri, despre care nici invitații nu au știut că este a lor. Romina le-a spus prietenilor ei că organizează nunta unei prietene din copilărie.

În prezent vizitează cât pot de mult Bucureștiul, iar Piero a declarat că se simte foarte bine când vede mașini Ferrari parcate pe stradă.

Piero Ferrari
Piero Ferrari și soția sa, Romina

Cariera lui Piero Ferrari

În anii 1970, Piero a început să lucreze cu Enzo Ferrari. Mai întâi a lucrat ca supervizor al producției de mașini. Apoi, a început să lucreze ca organizator al departamentului de curse. Enzo a fondat Ferrari, iar fiul său Piero a ajutat compania să-și obțină farmecul. Astfel, a muncit la fel de mult ca tatăl său.

După moartea lui Enzo, în 1988, Piero a răspuns la peste 3000 de telegrame, scrisori și felicitări de simpatie. A fost nominalizat ca vicepreședinte al Ferrari și a devenit și președintele Piaggio Aerospace Engineering Industries, cel mai vechi producător de avioane din 1884. Acum, își conduce propria afacere de inginerie și și-a făcut compania să intre în sectoarele de securitate și apărare ale lumii. La 21 octombrie 2015, compania sa a fost evaluată la 1,1 miliarde de dolari.

Astăzi, ca față publică a companiei, Piero Ferrari joacă un rol instituțional. Compania este condusă de președintele și CEO-ul, Sergio Marchionne. De asemenea, a fost inclus în lista reprezentanților de top ai progreselor tehnologice înalte din Italia.

Piero Ferrari
Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora