Căutare

Share this article

Tenorul spaniol Placido Domingo se alătură figurilor faimoase care profită de ieşirea Cubei din izolare şi  concertează, pe 26 noiembrie, în Gran Teatro de La Habana, potrivit prensa-latina.cu, citat de News.ro.

Domingo, care este director general al Operei Naţionale de la Washington şi al Operei din Los Angeles, California, va interpreta un repertoriu dedicat muzicii cubaneze în care va include opere şi vodeviluri.

Programul conţine piese de Gonzalo Roig şi Ernesto Lecouna, doi dintre compozitorii şi muzicienii cei mai importanţi din Cuba ai secolului XX.

Placido Domingo va fi acompaniat de Orchestra Simfonică Naţională din Cuba, sub direcţia lui Eugene Kohn, precum şi de soprana de origine portoricană Ana María Martínez.

În afara teatrului unde va avea loc spectacolul vor fi amplasate ecrane pentru proiecţii în direct, potrivit Ministerului Culturii, Institutului de Muzică Cubanez şi Consiliului Naţional al Artelor Spectacolului, organizatorii evenimentului.

Placido Domingo s-a născut pe 21 ianuarie 1941, la Madrid, şi a devenit faimos pentru vocea sa puternică şi versatilă de tenor lirico-dramatic, care i-a permis să cânte chiar şi roluri de bariton, dar mai ales pentru virtuozitatea artei sale vocale şi calitatea interpretării sale dramatice. A interpretat peste 150 de roluri în spectacole de operă.

Artistul spaniol a contribuit la popularizarea operei în anii 1990 prin turneele din seria „Trei tenori”, alături de Luciano Pavarotti şi José Carreras, care au cântat împreună în mai multe ocazii, dar mai ales la ceremoniile de deschiderile ale celor trei Campionate Mondiale de fotbal organizate în Italia, Statele Unite şi Franţa, urmărite de peste 1 miliard de persoane.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO