fbpx

Căutare

Share this article

Odată ce ai gustat mâncarea japoneză, cu greu te mai poţi abţine de la a nu reveni măcar pentru încă un platou cu shushi sau o supă ramen. Mâncarea japoneză are un gust şi o aromă deosebite, iar pasionaţii ştiu ce spun. A fi bucătar chef într-o bucătărie japoneză înseamnă minim 10 ani de ucenicie, însă, apoi, dacă ai talent şi inspiraţie, poţi fi unul dintre norocoşii la a cărui masă vin mereu prietenii. Am cunoscut un chef japonez, după ce i-am gustat mâncarea. Este Kenji Shimotoku, chef la restaurantul Kanpai şi probabil unul dintre puţinii oameni care şi-a urmat pasiunea la zeci de mii de kilometri distanţă. A ajuns până în România pentru a-i bucura pe cei pasionaţi la rândul lor.

De când eşti bucătar chef?

Cred că s-au împlinit 20 de ani de când am devenit bucătar chef. Am început să lucrez într-o izakaya ca simplu ajutor. Pentru mine au fost unii dintre cei mai frumoşi ani, cu toate că nu a fost deloc uşor.

Gătitul este o pasiune de-a ta?

Desigur, cea mai mare bucurie a mea este să văd că oamenii mănâncă cu plăcere preparatele mele şi că revin în restaurantul în care lucrez.

Cum ai ajuns bucătar chef?

Nu am hătărât să fie aşa… A fost vorba de pasiunea pentru gătit…. Familia şi-a dorit să urmez alt drum, motiv pentru care am studiat mai întâi limbile străine în Tokyo. Nu a fost un lucru rău însă nu mă simţeam împlinit. Până la urmă, am renunţat la facultate şi m-am dedicat cu totul artei culinare.

Ce-ţi place cel mai mult să găteşti din bucătăria japoneză?

Îmi place să prepar okonomyaki şi tempura, în mod special. Iar când gătesc pentru mine, îmi place să fac paste.

Când ai venit în România?

Am venit în România în urmă cu o lună şi consider că am făcut o alegere perfectă.

Îţi place mâncarea românească?

Da! Chiar am fost surprins de mirodeniile minunate şi de felul în care sunt folosite. Îmi place la nebunie ciorba de burtă.

Cum ai descrie gustul românilor pentru mâncare?

O combinaţie genială între acru şi sărat. Admir acest echilibru care se regăseşte de la sarmale până la murături.

Găteşti acasă?

Uneori pentru prieteni. Când gătesc pentru mine, mai mult experimentez noi combinaţii de gusturi.

De cât timp este nevoie pentru a deveni un bun chef?

Tehnic vorbind, în Japonia ai nevoie de minim 10 ani de experienţă pentru a deveni bucătar chef. Eu cred însă că ai nevoie de toată viaţa. Mereu descoperi ceva şi înveţi ceva.

Există vreun chef japonez pe care îl admiri şi cu care ţi-ar plăcea să lucrezi?

Sunt foarte mulţi pe care îi respect dar dacă ar fi să aleg, în momentul de faţă aş dori să fiu alături de Fumino Kondo-san, specialist în tempura şi, ar mai fi cineva… chef-ul de la Cocoşatu, aş vrea să învăţ de la el cum se face ciorba de burtă.

Acest articol face parte din campania LIFE is Passion în care vom arăta ce înseamnă cu adevărat să-ţi cultivi pasiunile. Campania se va încheia cu evenimentul LIFE is Passion în care pasiunile se vor materializa în experienţe pentru vizitatori. 

LIFE is Passion se deschide pe data de 24 noiembrie cu un eveniment privat în vila Qreator by IQOS şi tot acolo va putea fi vizitată de publicul larg pe data de 25 noiembrie, între orele 10.00 şi 21.00.

Partenerii principali ai campaniei sunt Volvo şi Nespresso. Evenimentul este susţinut de Qreator by IQOSJapanosDomeniul BogdanGolf Room şi Aqua Carpatica.

read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO