Căutare

Share this article

Masa de prânz pentru angajaţii companiilor, mai mari sau mai mici a devenit în ultimii ani o extrem de bună afacere. Indiferent că vorbim de servicii de catering, de restaurante în apropierea firmelor sau de acele „împinge tava”, oameni care au nevoie de un prânz cald în mijlocul zilei de lucru, sunt cu miile, poate cu zecile de mii.

De aceea, toţi cei care au deschis astfel de locaţii şi oferă astfel de servicii, pe lângă zonele de interes în care au amplasat restaurantele, cantinele, etc, s-au gândit şi la cele mai bune oferte care să-i atragă pe consumatori. Unele sunt într-adevăr bune, altele, odată testate, rămân doar ca o amintire tristă în mintea celor care şi-au dorit o masă bună, la un preţ corect.

Am încercat de-a lungul timpului nenumărate variante pentru masa de prânz la birou, am comandat mâncare, am ieşit la restaurant şi m-am entuziasmat de mirosurile delicioase de la „împinge tava”. Mi-am instalat aplicaţii pe telefon care îmi permiteau să aleg, în funcţie de zonă, cel mai apropiat furnizor de mâncare. Deunăzi, am descoperit terasa Merlock, situată în centrul Bucureştiului, dar nu pe lângă clădiri de birouri, ci în spatele unei vile imense ce a aparţinut cândva familiei Brătienilor. Nu o vezi din stradă, dar este imposibil ca privirea să nu-ţi fie atrasă de acea clădire, monument istoric, lipită cumva de sediul ANAF sector 2.

Dar nu despre amplasare vroiam să vorbesc ci despre mâncare. Este printre puţinele locuri din Bucureşti în care poţi găsi meniul zilei la un preţ decent (doar 23 de lei), meniu ce conţine o ciorbă, de cele mai multe ori cu carne, o supă cremă, un felul doi şi un desert. Mâncarea este gătită ca acasă, are gust, iar porţiile sunt extrem de generoase. Cel care se ocupă, este chef Sorin Gonţea, mare pasionat de arta gătitului, atât de pasionat încât zilnic merge la piaţa Gemeni, alege legume proaspete şi carne, de obicei, din surse sigure, dar cât mai sănătoasă. Când face supă de găină, o face din găină, nu dintr-un pui de crescătorie. Tot el pune legumele la murat ca să poată servii oaspeţilor cele mai bune murături asortate.

„Încercăm în fiecare zi să facem ceva cât mai consistent, să gătim ca acasă. Feluri de mâncare tradiţionale, cu gust”, povestea Chef Sorin Gonţea, un bucătar pe cât de priceput pe atât de cool. Nu des, un chef tatuat, cu părul prins în coadă, îţi serveşte o ciorbă de perişoare alături de un paprikas de pui.

Chef Sorin Gonţea, Foto: Laszlo Raduly

Meniul zilei la Merlock se poate servi zilnic, de luni până vineri, între ora 12.00 şi 15.00, în restul timpului fiind meniu a la carte, care este extrem de variat şi gustos. Specialităţile locului sunt preparatele la grătar care se fac pe un grătar imens, în curte, având senzaţia că te afli cu familia la iarbă verde. Aşadar, dacă aveţi drum prin zonă, merită să încercaţi.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO