Recomandări şi alegeri pentru 10-11 decembrie - LIFE.ro
Mergi la conținut

Recomandări şi alegeri pentru 10-11 decembrie

Dacă ar fi să punem o etichetă acestui week-end, am putea să spunem că este un week-end al alegerilor din târg. Dincolo de jocul de cuvinte, sunt câteva târguri de Crăciun în Bucureşti care ar trebui să vă dea destule motive să ieşiţi din casă. La fel şi alegerile de duminică.
Share this article

Dacă ar fi să punem o etichetă acestui week-end, am putea să spunem că este un week-end al alegerilor din târg. Dincolo de jocul de cuvinte, sunt câteva târguri de Crăciun în Bucureşti care ar trebui să vă dea destule motive să ieşiţi din casă. La fel şi alegerile de duminică.

Pentru cele din urmă vă trebuie doar conştiinţă civică, un pic de informare şi un act de identitate. Pentru târguri… e bine să fiţi în temă şi să aveţi cardul sau portofelul la îndemână: oferta este foarte variată!

Marché de Noël începe astăzi, la Casa Universitarilor (Str. Dionisie Lupu nr. 46) şi e deschis azi şi mâine între orele 11:00 – 20:00. Veţi găsi aici creaţii semnate de 85 de designeri, de la obiecte vestimentare şi accesorii, la ceramică sau obiecte de design care îmbină tradiţia cu tehnologia. Andreia Gabriela Popescu, Cai verzi pe pereţi, Irina Neacşu Studio, Mădălina Andronic Ceramics, Wagner Arte, Meşteshukar ButiQ, Woodish, Fandacsia sunt doar câteva dintre numele de pe etichetele originale. 

 

Mâncare şi design

La Amzei Market Makers se desfăşoară în această lună cea de-a doua ediţie a festivalului Mâncare şi Design, pe parcursul a două weekenduri 9 – 11 şi 16 -18 decembrie, între orele 11:00 -19:00. La această ediţie de Crăciun  a festivalului „Mâncare şi design” vor participa Detox+ Market, 1981, Atelierul de Ceramica, Atelier Simpluş, Atinge Organic, BumbagR, Carla Szabo, Cosânzeana, combic.ro, De Ceramica, designforkidz.com, Design&After, Dear Sender, EcoSocial Atelier, Gradina de Lavanda, Grapho_mat, HoniBonies, Joulery, Krack, Laguna, Lana Dumitru, L’ Atelier des Fêtes, LOOT, MicroTerra, PULSE, The White, The Green, The Lamp, Velio Gifts, Vika Tonu Design şi Wineful.

Târgul Cărtureştilor

Ediţia de anul acesta a Târgului de la Cărtureşti Verona a luat startul la începutul lunii şi continuă până în preajma sărbătorilor. Târgul este un motiv să adune laolaltă cititorii de SF şi pasionaţii de biografii, jucătorii de şah şi experţii în kendama, colecţionarii de maşinuţe şi magicienii în devenire, fanii lui Leonard Cohen şi discipolii lui Harry Potter, vegetarienii şi devoratorii de sarmale. Practic, veţi găsi la Cărtureştiul de pe strada Verona tot ce aveţi nevoie pentru cadourile de crăciun, indiferent ce pasiuni aţi avea, de la noutăţi editoriale şi muzicale, până la board games sau decoraţiuni de Crăciun şi bijuterii de designer din selecţia ROD.

Târgul Cărtureştilor e deschis zilnic între 10:00 şi 22:00, iar în perioadele aglomerate funcţionează cu program prelungit.
 

Premieră de teatru: Regele Lear, la TNB
Duminică seara, pe 11 decembrie, de la ora 19:00 are loc premiera spectacolului Regele Lear, la Teatrul Naţional Bucureşti. Piesa, în regia lui David Doiashvili, se bucură de o distribuţie de excepţie: Mihai Constantin (Lear), Marius Manole (bufonul), Monica Davidescu (Goneril), Crina Semciuc (Cordelia), Istvan Teglas (Edgar), Lari Giorgescu (Oswald) şi alţii.

Spectacolul – despre care puteţi citi mai multe în interviul acordat de Marius Manole pentru life.ro – se anunţă a fi o punere în scenă spectaculoasă şi plină de surprize, de o inventivitate vizuală cu totul aparte, în cheia specifică regizorului de la Tbilisi – David Doiashvili. 

Concertele Contează – Votează 2016

Evenimentul Contează-Votează, care are loc pe 11 decembrie la Expirat Halele Carol, se declară a fi un „concert şi un party pentru cei care merg la vot”. Iar formula e simplă: ai votat, deci ai un sticker mic pe verso-ul buletinului care dovedeşte că ai fost la vot? Păstrează-l, căci el e biletul tău de intrare în Sala Compresoarelor. De la 18:00 se deschid porţile, iar după închiderea urnelor vor fi proiectate şi exit-poll-urile electorale.

Line-up-ul evenimentului îi aduce pe scenă pe Omul cu şobolani, E.M.I.L., The Kryptonite Sparks, Pinholes, Omu Gnom & DJ Undoo, Hefe (DJ set), NotSoCommonDJ (DJ set).

Toţi artiştii concertează pro-bono , iar organizatorii ţin să precizeze că evenimentul este unul civic, nu o „mită electorală”. Deci nu contează cu cine votezi, atâta vreme cât ţi-ai exprimat opţiunea… Pentru mai multe informaţii despre aceste alegeri, vă sugerează şi ei, şi noi, site-urile: votez.info, alegeriparlamentare2016.ro, fiecarevot.ro sau factual.ro.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora