Căutare

Share this article

Avem telefoane smart, periuţe de dinţi smart alarme auto smart şi, mai nou, robinete de calorifer smart. Şi nu orice fel de robinete smart, ci unii cu semnătura designerului Phillipe Starck.

Robinetele produşi de compania Netatmo vin la pachet cu termometrul dedicat şi vor să ofere o alternativă mai eficientă la actualele sisteme de reglare a temperaturii în camerele de locuit. Producătorii estimează o economie de 37% din energia consumată, fără a face nici un fel de rabat la confort.

Netatmo Smart Valves reglează temperatura în funcţie de tipul de cameră şi stilul de viaţă al consumatorului. Astfel, poţi să îţi încălzeşti baia până la 21 de grade în fiecare dimineaţă, dar nu şi în restul zilei, dormitorul părinţilor rămâne la 16 grade după ce aceştia pleacă la serviciu, iar camera copiilor să fie încălzită la 19 grade tot timpul.

Dar asta nu e tot. Robinetele au capacitatea de a detecta o fereastră deschisă – caz în care opresc alimentarea cu căldură. De asemenea, analizează elementele exterioare în timp real – vremea de afară, tipul de izolaţie de pe clădire, numărul de persoane din cameră şi cel al dispozitivelor electronice care sunt folosite, şi reglează temperatura în funcţie de ele. Îţi lasă însă libertatea de a decide gradele din cameră în timp real prin intermediul meniului Manual Boost – te poţi duce şi regla manual temepratura din robinet sau poţi să o faci din aplicaţia instalată pe mobil, ba chiar o poţi ruga pe Siri să scadă sau să crească gradele din cameră.  

Produsele sunt gândite special pentru piaţa europeană şi se instalează la fel de uşor ca orice altă robinet de calorifer. Vor fi disponibile de la finalul anului. 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO