Căutare

Share this article

România va fi reprezentată la Festivalul de Film de la Berlin 2017 de lungmetrajul „Ana, mon amour”, în regia lui Călin Peter Netzer, care va avea premiera în competiţia oficială pe 17 februarie, de actorul Tudor Aaron Istodor, selectat în programul Shooting Stars, de şapte cineaşti, la Berlinale Talents, de proiectul „The Deer”, de Bogdan George Apetri, selectat să participe la Co-production Market, şi de şase filme autohtone, care vor fi proiectate la standul ţării noastre din cadrul evenimentului.

Ana, mon amour”, cu Mircea Postelnicu şi Diana Cavallioti în rolurile principale, este o adaptare liberă după romanul lui Cezar Paul-Bădescu, „Luminiţa, mon amour”.

După ce a câştigat, în 2013, Ursul de Aur cu pelicula „Poziţia copilului”, regizorul Călin Peter Netzer revine pe marile ecrane cu un film ce explorează dinamica celor mai importante relaţii din viaţa unui om. „Ana, mon amour” este analiza unei poveşti de dragoste, o incursiune atipică ce surprinde cele mai tensionate şi delicate momente din evoluţia unui cuplu.

Diana Cavallioti la conferinţa de presă care a anunţat selectarea sa în programul Berlinalei 2017. Foto: Hepta

Este o critică la adresa lumii în care trăim, au spus co-scenariştii Cezar Paul-Bădescu şi Iulia Lumânare, la o conferinţă care a avut loc marţi, la Institutul Cultural Român.

Întoarcerea spre noi înşine este o necesitate, mai ales având în vedere timpurile pe care le trăim”, a completat Adrian Titieni, care joacă în film rolul unui psiholog.

De cealaltă parte, actriţa Diana Cavallioti, a povestit că a citit scenariul de mai multe ori până să realizeze că va putea interpreta rolul Ana, în timp ce pe Mircea Postelnicu partitura l-a ajutat să se descopere, după cum a mărturisit.

Tudor Aaron Istodor este unul dintre cei zece tineri actori europeni selectaţi în programul Shooting Stars, organizat de European Film Promotion (EFP) şi ajuns la cea de-a 20-a ediţie. Actorii vor fi prezentaţi profesioniştilor din industria filmului, presei internaţionale şi publicului la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin.

Tudor Aaron Istodor la conferinţa de presă care a anunţat selectarea sa în programul Berlinalei 2017. Foto: Hepta

În cadrul programului Berlinale Talents, vor participa regizoarea Ilinca Călugăreanu, actorul Alexandru Potocean, regizoarea Ioana Mischie, producătoarea Andra Popescu, operatoarea Carmen Tofeni, distribuitorul de film Matei Truţă şi scenarista Monica Stan.

În plus, proiectul de film „Căprioara/ The Deer“, de Bogdan George Apetri, al cărui producător este Oana Iancu, a fost selectat să participe la Co-production Market.

Lungmetrajele de ficţiune „Două lozuri”, de Paul Negoescu, „Aniversarea”, de Dan Chişu, „Ultima zi”, de Gabriel Achim, „Breaking News”, de Iulia Rugină, şi documentarele „Fraţii Manakia”, de Eliza Zdru, şi „Planeta Petrila”, de Andrei Dăscălescu, vor fi prezentate în cadrul standului pe care România îl va avea la Berlinală. Tot aici va fi lansat catalogul „Romanian Films”, care prezintă, în limba engleză, informaţii şi fişe tehnice despre toate filmele româneşti care au avut premiera în ultimii doi ani, precum şi informaţii despre filmele care urmează să fie lansate în anul următor şi cele aflate în etapa dezvoltare.

Cea de-a 67-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin va avea loc în perioada 9 – 19 februarie 2017. Cineastul olandez Paul Verhoeven, regizorul unor filme celebre precum „Basic Instinct”, „Total Recall” şi „Elle”, va prezida juriul acestei ediţii.

 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO